Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Že by lidi na Fb přece jen změnili názor. Naposled, když jsem se tam dívala, tak vítězila možnost Nezájem. Alespoň od té doby vím, s kým se Dan radí a čí názor je mu přední.
Marthas: K té odpovědi Dana nemám co dodat, myslím, že odpověděl jasně. Autor textu za svůj příspěvek vždy zodpovídá. Pokud je vázaný k nějakému subjektu, že může být jeho text publikován výhradně jen u něj, tak tuto skutečnost autor jistě ví.
Co se týče názoru na FB, tak ten se týkal otázky, zdali uživatelé mají zájem o novou funkci evidovat progres čtení dané knihy. Tak tomu teď moc nerozumím, na co se naráží.
Teď jsem to viděla, Marthas! Proč bych měla někde zaznamenávat progres čtení? To už je moc velkej bizár, sorry. To snad poznám podle záložky v knize, podle počtu procent přečtení ve čtečce a kdy jsem začala číst vidím podle datumu v příslušné kazegorii na databázi...
To paulhunter: Zajímavé, je paule, že až doteď jsi k tomu vůbec neměl, co říct. Co, že se najednou vyjadřuješ, ach já vím.. Stejně mám stále pocit, že jedni káží vodu a druzí pijí víno a nebyl jsi taky zrovna zdvořilý ve svých reakcích předtím ve vlákně, přitom jsem si tu troufla jen nebýt. Stačil malý klik a viděl bys sám.
To Lenka. Vílka: Ano, kravina. Jen jsem si troufla podotknout, kde všude hledá Dan inspiraci, když tady jí má celé vlákno, nic víc.-)
Neměl, protože jsem jednak neměl čas a taky nebylo k té Danově odpovědi už co dodávat.
Navíc nemám rád, když se něco vytrhává z kontextu nebo když se podávají mylné informace.
FB má výhodu, že jsou tam hned vidět přehledně výsledky ankety. V té poslední hlasovalo několik set lidí. Myslím si, že na platformě fakt nezáleží, hlavně když poslouží svému účelu.
Marthas: posílám odkaz dál, tady ti mají, a je to fakt trapný...
https://www.cbdb.cz/uzivatel-62386-doubravka
Lenka.Vílka - jak jsou u nás šikovní čtenáři! Doženeme a pak i předeženeme i Chucka N. :-))
To paulhunter: I když to byla jen ilustrativní věc, takový přípodotek k diskuzi, tak si nemyslím, z prominutím, že tvá reakce byla adekvátní situaci. Tehdá jsem ti vůbec nic nedělala. Mylné informace a vytrhávání z kontextu, nemyslím si, že jsem tu jediná, kdo tímto nešvarem, který dle tvých slov, tak nesnášíš, trpí nebo ano.
Ano, a já stále nechápu, proč se ptát "cizích" lidí na fb, když tu máme diskuzi. Dan je schopný programátor, jistě by si dokázal anketu, zde ošéfovat. Nemyslíš si, že je to nespravedlivé, každý na DK jistě nemá Fb a tak nemá vůbec žádný vliv na jeho dění.
Ano, já furt říkám, že důležitý je účel?.-)
Text příspěvku byl upraven 25.10.20 v 20:00
To Lenka.Vílka: Sorry, asi jsem natvrdlá, ale co chceš tím odkazem na konkurenční web ilustrovat, Lenko? Oni snad mají anketu, co chtějí dělat s webem dál. Jistě, tady je prostě důležité mít vizi a to, že ostatní nám jsou..., je vlastně věc vedlejší. Ano nikdo nejsme svatý, že?
Chceš snad říct, že ti nevadí, že nás se nikdo neptá a řídí nás tu Fb? Asi, ano. Tak to potom sorry, ale já mám na věc jiný názor.
Porovnávat se s konkurencí či neporovnávat, nikdo ti nepoví, která cesta je do pekla dopředu, to uvidíš až zpětně. Mně jde o princip.
Edit: Mně přece nejde o pokrok v četbě? Nebo ano? Houby s octem.
Text příspěvku byl upraven 25.10.20 v 19:58
Marthas: díky tobě jsme se podívala na fb stránky databáze, kam jsem doteď neměla důvod chodit, a tohle tam našla. Čili se tam asi děje dost věcí, než my tady víme. A do toho mi přišel odkaz, že na to, co já považuji za biráz a řešilo se též na fb, tak to je někde běžné ;)
Vím, že se stále opakuji, ale ono se stále opakuje to, o čem píši. Je velkým technickým problémem, aby případné smazání příspěvku bylo doprovázeno informací, proč se tak stalo? Aby se tak dělo ve všech rubrikách DK, a nejen někde?
Text příspěvku byl upraven 03.11.20 v 10:20
Skeeve, jde mi hlavně o to první sdělení. Nemám problém, když už nějaký příspěvek označím a pošlu k "přezkumu", to říci veřejně. A také to dělám. Jen si myslím, že by sama DK, když už si vetkla nějaká pravidla, měla dát veřejně najevo, že je míní také vymáhat. A, dle mého, by toto veřejné oznámení mohlo mít i jakýsi preventivní účinek.
Doposud mi byly smazány dva příspěvky, tedy dvě nově vložené knihy. Obě dvě neoprávněně.
Ta první byl českoněmecký slovník vydaný v Berlíně. Za to se tehdy moderátor omluvil.
To druhé byla jakási náborová aktivistická publikace věnující se úspěšnému podnikání, ve státech prodávaná za našich pár set korun. Kniha tam měla místní ISBN, a figurovala rovněž na Goodreads.
Já jsem vkládal český překlad vydaný českou pobočkou oné společnosti. V knize neměla uvedené ISBN, (české,) a ani národní knihovna ji doposud neznala.
V každém případě by smazané položky měly končit někde v archivu tak, aby bylo možné je po omilostnění bezpracně obnovit. Vždyť slušné vložení titulu tak, aby vkládající bezchybně, a tedy i bez překlepů vyplnil kompletně úplně všechny položky, včetně stvoření často nedosažitelné anotace zabere zvlášť v některých případech i přes půl hodiny práce.
Velice mi vadí tituly v bazaru u kterých se mimo autora a název vkládající neobtěžoval uvést už vůbec žádné další informace. Zřejmě zde začínají vládnout zákony strýčka Skrblíka, tedy především hledisko kolik nám to vynese.
U každého konkrétního vydání titulu bych vedle autora uvedeného na knize uvítal v případě, že jde o pseudonym i jeho skutečné občanské jméno, (je-li známo,) a u překladové literatury jednoznačně i jméno toho, kdo knihu přeložil. Tyto údaje bych rád viděl nejen přímo u knihy, ale i v každém přehledu, či žebříčku. Tam, kde se vyskytlo překladatelů postupně vícero, by se jejich jména objevila po rozkliknutí.
Přiznávám, že se zcela úmyslně se zaměřuji na tituly u kterých cítím, že je na DK pravděpodobně doposud nikdo nevložil. Jinak o kvalitách práce některých mudrátorů si pochopitelně myslím své.
Povšiml jsem si rovněž, že u žebříčku 100 nejlépe hodnocených knih je sice uvedeno zda jsem tu kterou hodnotil a jak, ale v okamžiku, kdy zvolím kterýkoliv žánr, tyto informace mizí.
Určitě bych se přimlouval o jeho rozšíření tohoto žebříčku nejméně na dvojnásobek, tedy na 200 položek. Současně bych omezil počet zobrazených položek od téhož autora na jedinou položku tak, aby téměř polovinu žebříčku, který by měl inspirovat, nezabrali pouze dva autoři. Při kliknutí na jméno autora by se mimo již zobrazené položky objevila i jeho další díla a jejich výsledky tak, aby kompletní informace zůstala zachována.
Text příspěvku byl upraven 04.11.20 v 10:51
Zdá se mi to, anebo bylo z osobních zpráv opravdu odstraněno, zda daný uživatel zprávu četl a proč?
Nebo to mám dát do technických připomínek.
Edit: Již opraveno, mohu-li soudit.
Text příspěvku byl upraven 23.11.20 v 18:49
Opravdu mi přijde vtipný, když nahlásím svůj komentář, protože patří do diskuse ( Chápejte reaguji tak na někoho, kdo tam patří taky.) Aby mi přišlo upozornění, že byl nahlášen můj komentář, ale budiž.
Jistě jsou věci, které vydýchávám hůře.
Marthas:
To abys věděla, že ti to schválili. Teď si představ, kdyby ti to neschválili a ty se to nedozvíš :O :D
Mě se něco podobného stalo v knihkupectví. Vyzvedávala jsem si eshop a měla jsem tam dvě objednávky, protože ta první nešla smazat. Dostala jsem radu: udělejte to znovu a doplňte. Přišla jsem na obchod (odložené knihy z jejich poliček). Připomněla jsem se. Paní že ok. To jedno zrušila a zaplatila jsem to druhé. Za chvíli mi přišel univerzální email: "Z důvodu, že jste si odmítla vyzvednout..."
Mail na tuhle situaci nemaji :D
Jako vyvrhel jsem si připadala pouze chvíli ;)
Text příspěvku byl upraven 24.11.20 v 20:21
A vidíš a jsou lidi, co by se do obchodu vrátili a dali jim to pořádně sežrat, počínaje jejich mizerným systémem, kde nefunguje smazat objednávku, což je přiznejme si zásadní chyba a konče e-mailem, kde z člověka dělají "zločince", co si nevyzvedává balíčky. Ne že bych taková byla, ale... A někteří ještě přidají tirádu na systém celkově atd.
Marthas: mohli mi říct, že mám smůlu a co jsem si objednala napoprvé, to si mám vzít...takže za mě ok řešení...
Chtěla jsem tím říct, že mě to pobavilo a možná by mě pobavilo i to s diskusí.
No...každý to tak mít nemusí ;)
To Lenka.Vílka: Hm, ale já to pochopila, ale věřím, že někoho by obojí mohlo naštvat.-)
Naštvať by mohlo, ale nemá zmysel štekať na nesprávny strom. Mne jeden nahnevaný klient oznámil, že máme zlé zákony, akoby nebol občanom SR a neboli to aj jeho zákony. Nehovoriac o tom, že aj na zákony aj na systém mám nulový vplyv, takže sťažovať sa u mňa má takisto nulový vplyv. Môžete vynadať predavačke za to, čo urobil admin, ale čo ona s tým?
To Naias: Jistě, co ona s tím? Ale lidé jsou různí a někteří to dělají přesně tak jak jsem napsala a jak píšete i vy.
Dobrý den,
obdobně, jako umožňujete přihlášení účtem Google a Facebook, byste mohli zvážit i možnost provázat uživatelský účet s přihlášením přes MojeID.
Děkuji
Jirka Š.
Text příspěvku byl upraven 27.11.20 v 18:18
Žebříčky
1 - 100 nejlépe hodnocených knih / všechny žánry
Možná by byl zajímavější tento žebříček, kdyby:
- měl až desateronásobně větší rozsah, tedy 1 - 1000.
- měl alternativní možnost zobrazit jej tak, aby u každého autora byla zobrazena pouze jediná, nejlépe hodnocená kniha
1 - 100 nejlépe hodnocených knih / všechny žánry
V okamžiku, kdy je zadán žánr, záhadně mizí jakákoliv informace o tom zda uživatel sám už knihu vůbec hodnotil a jak.
Možná by byl zajímavější tento žebříček, kdyby tyto informace byly zobrazeny.
Text příspěvku byl upraven 04.12.20 v 14:13
Vložit příspěvek