Pár nápadů na vylepšení webu

DISKUZE » Nápady na vylepšení webu

Marthas
Marthas 19.02.2015 v 20:00

reader. 007: Osobně si myslím, že každý soudí o každém něco, od toho máme všichni mozek, abychom vyhodnocovali a o ostatních si sem tam něco mysleli, jestli to myslíš tak, že nemám odsuzovat přemrštěné ceny tak nechápu proč, zatím ani jedna z knih co jsem prodávala neměla čistou cenu vyšší dvou set, ale jestli to míníš jinak, tak si klidně mysli, co chceš, ne každý má IQ 120... Zdravím

Atuin
Atuin 20.02.2015 v 07:38

Marthas: už vám sice bylo odpovězeno, ale skutečnost je opravdu taková, že do toho za kolik kdo knihu prodá a kdo knihu koupí do toho nikomu, kromě těch dvou zúčastněných nic není. To že jste vy prodala levněji a někdo prodává dráže, to jako znamená co? Mám dojem, že tu nejde prodej knih, ale ilegální prodej zbraní, drog a pod. Prodáváte vlastním stylem a modelem ale nechcete přece nikomu vnutit, že existuje jen jediný model a styl a toho se musí všichni držet. Když vy za dvě stovky tak ostatní taky, nebo jak tomu mám rozumět. A navíc tady z kupujících děláte lidi bez vlastního úsudku a možná i trochu zaostalé, kteří se neumí rozhodnout a jsou tlačeni a nuceni. A to je blbost.

LordSnape: Když je tak jednoduché nalézt na internetu to a ono, potom pokud narazíte na knihu která vás zaujme, ale víc o ní nevíte, potom bude jistě stejně snadné nalézt i ona jednotlivá vydání. Ta cesta jistě nevede jenom jedním směrem a to napříč proti těm kdo si dovolí vložit knížku.

Potom bychom mohli, úplně zapomenout na nějaké rozšiřování DK a přestat vkládat knihy vkládat vůbec. Tohle je nejen odrazování, ale ukázka i ukázka něčeho jiného.

Azizi
Azizi 20.02.2015 v 08:46

Ako píše tenax, aj ja si myslím, že predaj kníh sa prispôsobuje ponuke a dopytu. Veď predsa každý si môže vybrať, či si knihu kúpi za lacnejšie. Alebo ak je inak ťažko zohnateľná, či si za ňu priplatí omnoho viac. Alebo na opačnej strane, či bude knihu predávať za drahšie s tým, že sa možno vôbec nepredá. Alebo ak je ťažko zohnateľná a je po nej veľký dopyt, zhodnotí že má tým pádom jeho kniha vysokú cenu.

Ja bazár takmer vôbec nevyužívam, len to jednoducho takto vnímam...

Text příspěvku byl upraven 20.02.15 v 09:00

reader.007
reader.007 20.02.2015 v 09:13

Marthas: sice jsem na tebe původně už vůbec nechtěla reagovat, ale nakonec přece jen musím vyjádřit poděkování za to jak jsi mne pobavila když tady jedním dechem tvrdíš, že lidi mají mozek na to aby si mohli myslet co uznají za vhodné, ale zároveň nesmějí ten samý orgán použít k tomu aby určili hodnotu svého majetku a cenu za kterou jsou ochotni se ho vzdát. Miluji taková absurdní prohlášení. A kdyby na tebe byly moje věty příliš dlouhé, klidně se ještě ozvi, ráda ti to podrobně vysvětlím ♥

pobijecmuch
pobijecmuch 20.02.2015 v 09:43

Jen menší úvaha. Nevkládají do naší DK knihy do bazaru samotní majitelé antikvariátů ?

Dnes první tři vložené knihy - Zelené koření, Říkali mu šéf a Kuchyně USA a jak si pochutnat. Všechny tři vkládal jeden uživatel za účelem prodeje. Knihy měly pouze název a ISBN. Mně osobně, doplnění základních informací a obalů u všech třech knih trvalo asi 10 minut a to i s ořezem a úpravou velikostí fotografie.

reader.007
reader.007 20.02.2015 v 09:57

pobíječi: pro majitele antiků by přítomnost tady nebyla moc rentabilní, zabere to moc času s minimálním výsledkem (to mám přímo od zdroje), smiřme se s tím že ti co odvádí takovou "práci" jsou prostě lemplové, nic jiného

Marthas
Marthas 20.02.2015 v 14:19

To reader.007: Jelikož jsem neměla opravdu v plánu na tebe reagovat, tak reaguji velmi krátce, pokud ti moje prohlášení připadá absurdní, radím ti, mysli si o mne, co chceš, v tom ti nebráním ale zárovneň prohlašuji, že to vzdávám, prostě se v názorech neshodneme a nemá smysl se tady dohadovat, o tom ,co je už "kšeftování" a co ještě ne, protože tím to přeci začalo, jestli chceš klidně prodávej své knihy, kterých si tak ceníš za přemrštěné ceny, ať si každý prodává, jak chce a nalítne komu chce, ale já si myslím svý

To Atuin: Obávám se, že jste mou narážku opravdu nepochopila...
PS: IQ nižší 120 totiž stejně není mentální zaostalost, pokud myslíte, že ano....

Tady totiž šlo, o to, že ta kniha, co jsem ji prodávala měla původní cenu 170,-
Kč edice KOD, snad mi stále nechcete tvrdit, že kniha, i když je v naprosto perfektním stavu ale má přibližně 150 stran, může mít vyšší hodnotu než ty dvě stovky...
Já si tedy započítala nějakou tu inflaci, tedy kolik by taková kniha přibližně stála teď ale nechápu, co si mohl započítávat člověk, co ji chtěl za pět set, pokud si opravdu knihy cením tolik, tak ji nikdy neprodám a nechám si ji, leda že bych se nemohla uživit, ale to už je stejně naprosto...

PS2: Lord Snape má pravdu původně, celá ta dikuse začala tím, že jsem podotkla, že nechápu, proč se prodávající, kteří mají knihu v ruce nemůžou namáhat a vyplnit alespoň datum vydání u nás, překladatele a ISBN
To další byl už jen povzdech nad tím, jak to v bazaru chodí, to původní téma se už úplně ztratilo...

Text příspěvku byl upraven 20.02.15 v 14:39

LordSnape
LordSnape 20.02.2015 v 14:30

@pobijecmuch + reader007 Jo, jsou to lempli. Antikvářům se to fakt nevyplatí a když už, tak to prodávají na Aukru. Ale stačí zajít na jakýkoliv e-shop antikváriátu a uvidíte, že u každé knihy je víc údajů než jen název, autor a ISBN.

@Atuin Ono to celkem jednoduché je. Dají se dohledat krásně u nás v ČR všechna vydání dané knihy zde (Online katalog Národní knihovny): http://aleph.nkp.cz/F/?func=file&;file_name=find-b&local_base=nkc

Ježiši, nechcete jít řešit ceny do jiného vlákna? O to nám tady vůbec nešlo. Jednalo se o odbytém vkládání knih do bazaru. Cenu ať si každý určí sám. Jistě, jsou tu i experti, co nesehnatelné věci prodávají za 1400,- nicméně to samé dělaj i antikvariáty a je každého volba za kolik co chce prodat či koupit. Osobně z vlastní zkušenosti vím, že i ty přemrštěné ceny pak bazaristi stejně slevují.

Text příspěvku byl upraven 20.02.15 v 14:31

pajonek
pajonek 20.02.2015 v 14:41

Lorde - 1400 to nic není, koukni za kolik tady nabízejí Kulhánky ......
je to lidská prasárna, ale bohužel ty ceny takové jinde jsou....na předposledním Conu, kde jsem byl prodal Vládce strachu /který jsem já koupil za 69 korun/ maník za rovných 5 tisíc.
Už jsem tady kdysi psal. V roce 1990 jsem na inzerát hned z prvních čísel Anonce koupil 6 dílů Nobody /originál Toužimský a Moravec/ za 1200 korun. Dnes se nabízí v antikvariátu /cenu určil prodávající/ za pouhých 196 tisíc ....verneovka Hrabě Monte Kristo/ne Christo/ někdy z let 1924-6 se prodává za 70 tisíc....atd.....

Atuin
Atuin 21.02.2015 v 09:43

Marthas: Já jsem nereagovala na vaši vsuvku s IQ, to mělo být jen konstatování k tomu, že to vypadá že si kupující neumí sami vybrat a sami rozhodnout. O cenách diskutovat už nemíním, protože si myslím, že většina kupujících - tedy i já - jsem schopna si dobře rozmyslet za jakou cenu co koupím nebo nekoupím.
Cena je velice diskutabilní a není možno ji přiklepnout nebo lést do soukromí nikomu kdo prodává Marthas, samozřejmě že se najdou opravdoví hyeny, ale to sotva bude případ zdejšího bazaru ( jinak LordSnape omlouvám se, že tu řeším zase cenu ), S tím Kulhánkem, jak tu nakousl pajonek je to taktéž zajímavé, ale ty první věci od něj jsou nesehnatelná záležitost a to že jsou ty knihy tak drahé - no on každý není tak ochotný rozdávat:-) - Navíc asi se sotva posuzuje cena podle počtu stránek - všimla jste si kolik stojí knihy na trhu ? - Já jsem třeba koupila Svého času komplet Červeného Bedrníka za několik tisíc...o prvním vydání Ben Hura a Chrámu matky Boží ani nemluvím, ovšem bylo to mé svobodné rozhodnutí, takže nevidím nikde žádný problém.

Text příspěvku byl upraven 21.02.15 v 09:44

pobijecmuch
pobijecmuch 21.02.2015 v 12:20

Předpokládám, že stránky DK slouží hlavně k získávání informací o knihách a autorech. Až někde na konci, tedy jako něco přidruženého, tu má místo nějaký Bazar. Přiznám se, že ho už skoro neprohlížím. Knihy o které mám zájem hledám jinou cestou a pokud jsem se někdy do tohoto bazaru podíval, tak jsem tam stejně požadované knihy nikdy nenašel.
Mně spíše jde o princip vkládání knih těmi, kteří DK využívají jako nějaké prodejní místo a nic dalšího pro tuto komunitu neudělají. Jsem pro stanovení určitých podmínek pro tyto zvláštní "příznivce" této DK.
Několikrát jsem si už říkal, že knihy, které se vkládají do Bazaru už opravovat a doplňovat nebudu a budu pouze provádět to co mně baví. Nakonec se potom podívám do Dnes přidaných knih a nedá mně to a ten obrázek, rok vydání nebo nakladatelství najdu. Jen doufám, že mně to neustálé doplňování brzo neomrzí. :-(

Text příspěvku byl upraven 21.02.15 v 12:21

LordSnape
LordSnape 21.02.2015 v 13:18

Ale to já pajonku vím. Kniha je nicméně pořád ještě umělecké dílo a jako taková má svoji cenu a je jen člověku, zdali chce či nechce takovou cenu akceptovat. :-) U Kulhánka to vylítlo ve chvíli, kdy prohlásil, že již nevyjdou, protože si to nepřeje.

Trápí mě ale přesně to, co kolegu pobijecmuch. Já bazar začal využívat až po letech tady, protože mám doma knihy, které nechci a které jsem koupil v návalu mánie a špatném psychickém období, které tu nebudu rozebírat. Teď mi jsou k ničemu a já chci, aby dělaly radost někomu jinému, Díky tomu jsem ale začal na bazar lézt častěji, než je zdrávo a skutečně je tu ta situace občas velmi zoufalá s knihama, které se tam objevují a já jako vůl tam chodím, proklikávám a jen doplňuju a doplňuju....

Atuin
Atuin 21.02.2015 v 13:37

No ono s tím doplňováním to tak lehké nebude já jsem nyní doplnila asi u tuctu knih obrázek a a nějaké drobnosti, něco poskytla vlastní knihovna něco google, ale u některých knih jsem prostě nenašla obrázek ať jsem to obracela všude možně.:-)
Tak je LordSnape dej do knihovny, tam udělají vždycky radost.

LordSnape
LordSnape 21.02.2015 v 13:43

@Atuin: Do knihovny 500 knih fakt neponesu. Ale něco jsem tam již odnesl, zbytek tady rozprodávám za pár kaček. Peníze bohužel dnes na stromě nerostou a každá kačka dobrá. Zkus mi napsat nějakou bez obrázku a já to schválně zkusím dohledat. Tím netvrdím, že to najdu, ale mám své zdroje. Asi u 10% co jsem hledal je to fakt nemožné téměř.

pobijecmuch
pobijecmuch 21.02.2015 v 13:50

Souhlasím s LordSnape.

Možná by nebylo marné založit na diskuzi téma něco jako chybějící obálky - prosím o vyhledání.
Kdo by měl zájem a chtěl požádat druhé, zda by nenašli někde obálku k tomu a k tomu, tak to napsat do nějakého seznamu. Potřebuje se, akorát zadat např. ke kterému vydání (rok), atd.

Marthas
Marthas 21.02.2015 v 16:52

To: Atuin: Dobře, ještě kdybych věděla, co přesně míníte tím "trhem", samozřejmě, že vím, kolik se platí, za novinky, tam záleží na tom, jak je autor žádaný čili v jakém to vyjde nákladu, v jaké je to vazbě a u jakého vydavateství to vyjde ale i na počtu stran...
Samozřejmě, že nějaká ta první vydání čehosi, která jsou více žádaná sběrateli, dají se špatně sehnat, a v kterých se ke své lítosti příliš nevyznám, se mohou pěkně vyšplhat ale já mínila KODovku, která vyšla, abych nekecala, tak nebudu uvádět číslo nákladu, protože ho neznám, v té době se to už neuvádělo, a i kdybych věděla, že ta KODovka má vyšší hodnotu z hlediska sběratelství, i když pro mne pramalou, tak mně jde hlavně o to, udělat místo pro nové knihy, pro knihy, které se mi libí a ne skladovat něco, co nepotřebuju, jen proto, že vím, jak hrozně velkou to má hodnotu, i když za tu hodnotu a nebo právě pro tu hondotu, to nemám šanci prodat, já chci, aby knihy, které se mi z nějakého důvodu nelíbí, dělali to, co dělat mají a to radost a když to nejde u mne, tak někomu jinému... Koneckonců, když já prodám, udělá to několikanásobnou radost, mě - že jsem se toho zbavila a budu mít více místa a k tomu i nějaké peníze a druhým - protože tu knihu třeba už dlouho sháněli, chtěli si ji přečíst, anebo zařadit do sbírky...
PS: Mne třeba ještě nikdy nenapadlo, nejdříve googlit, za jakou cenu to prodávají jinde, a pak terpve stanovovat cenu... Ale už se opravdu nebudeme bavit o ceně, že ne, nemá to smysl, já nepřesvědčím vás, vy nepřesvědčíte mne, stejně jsem tu nikoho jmenovitě neobvinila, že okrádá své klienty, nejsem tu od toho, abych někoho pranýřovala...

nightlybird
nightlybird 21.02.2015 v 23:59

Jak to tak pozoruji, řeší se tady urputně bazar, konce to nebere a řešení v nedohlednu. V podstatě jde o dva hlavní problémy : údaje ke vkládané knize a cena v bazaru.
Co takhle zavést povinnost vyplnění všech základních údajů u knihy vkládané do bazaru, jinak bude kniha nemilosrdně smazána (předpokládám, že moderátoři mají možnost zjistit, jestli není vkládající a prodávající totožný - a neříkejte, že je to možné obejít, to já vím, obejít se dá v podstatě prakticky skoro všechno). Jednodušší a míň komplikované by bylo ty údaje ke knize prostě vložit přímo. Mám knihu po ruce, nemusím nikde nic hledat a číst snad umí každý.
A neřešme ceny - je to, jak tady bylo už vícekrát řečeno, soukromou věcí každého prodávajícího a kupujícího a řídí to bezesporu zákon nabídky a poptávky. Nechme to tedy na něm.
A na závěr poznámka k obálkám: Není třeba vytvářet nějaké seznamy : Na úvodní stránce vpravo dole je CHYBĚJÍCÍ ÚDAJE U KNIH. Po kliknutí stačí vybrat obrázky a otevře se seznam knih, u kterých chybí obálka a nebudete se stačit divit, kolik jich tam na doplnění je. Jinak dobrým zdrojem obálek jsou antikvariáty (i když někteří magoři si je "značkují" ).

pobijecmuch
pobijecmuch 02.03.2015 v 09:34

Žasnu jak někteří uživatelé(ky), kteří zde přidávají knihy, neumí (nebo se jim nechce) ani vyplnit žánr. Zvlášť u knih, které např. vydalo nakladatelství Harlequin, nebo mají v názvu slovo láska.
A největší sranda je, když takové sladké knížce přiřadí žánr Thrillery, aby ji řádně zdůraznili. A přitom je to tuctové love story z červené knihovny. :-)

reader.007
reader.007 02.03.2015 v 18:12

pobijeci: 3. díl Bridget Jonesové byl svého času zařazen v kategorii Dětská literatura. Co naděláš :-)

rafej
rafej 09.03.2015 v 14:52

Já mám u žánrů problém s tím, že jsou dle mého názoru zbytečně roztříděny na zahraniční, českou a slovenskou literaturu a pak teprve přichází vlastní třídění podle žánru.
To je dost nešťastné řešení, zbytečně to komplikuje označování knih a když chci vyhledávat podle žánrů a nezajímá mě, zda je autor zahraniční nebo česko(slovenský).
Buď by bylo lepší to nechat všechno netříděné pod položkou Beletrie nebo zahraniční, české a slovenské knihy rozlišovat pomocí tagů. Předpokládam, že Danielson už to těžko bude předělávat na podporu více žánrů.

Mimochodem proč je Sci-fi a fantasy zvláštní kategorie 8-| ?

Nelishka
Nelishka 10.03.2015 v 17:23

Co takhle nějaké nové vylepšení webu? Například u různých profilů dodat i oblíbené nakladatelství? :)

rafej
rafej 11.03.2015 v 11:14

Pro žíraviny jako jsem já by se vyplatilo i to, kdyby šlo do přečtených, knihovny, doporučených a tak dál... přidat i celé série.
Přidávat to po jedné knze, když už toho máte načteno hodně, je pěkný opruz.

pobijecmuch
pobijecmuch 12.03.2015 v 19:29

Tady se někomu nelíbí označení literárního žánru "Young Adult" ?
Jen tak na zkoušku jsem přidal k pár knížkám štítek s tímto označením a za pár dní to bylo smazáno. Myslím si, že nic "sprostého" to není, tak nevím když to používají čeští prodejci knih, proč to neuvádět i zde.

Ještě doplním jednu věc. Pokud se mně tady smažou příspěvky, tak prosím, aby mně moderátor o tom informoval. Děkuji.

Text příspěvku byl upraven 12.03.15 v 19:39

Koka
Koka 12.03.2015 v 19:45

Připojuji se k prosbě pobijecemuch - také jsem si chtěla dnes odpoledne prověřit ohlas na některé své poslední kritické příspěvky, a vůbec jsem je nenašla. Příspěvky vkládané do Nápadů na vylepšení a do Chyb na webu se v mém Profilu nezobrazují a nearchivují, tak jsem je hledala v příslušných vláknech. A nic. To se tak velmi někomu nehodily do krámu? A to jen proto, že poukazovaly na divné příspěvky uživatelky, která (alespoň zvoleným obrázkem) vystupovala jako zástupce Národní knihovny?

Dan
Dan 12.03.2015 v 21:57

Nápady na vylepšení (v současnosti odkaz vpravo dole) se posílají na email a v profilu je nikde nebudete mít. Pokud hovoříte o Diskuzi, já osobně nic nemazal. Ani ty štítky.. Tak snad některý moderátor vysvětlí, o co šlo.

Vložit příspěvek