Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Marthas - s fotkami bývá často potíž (a nejen s velikostí). Nejjednodušší způsob, který znám, je kliknout na fotku myší pravým tl., otevřít vlastnosti - jsou vidět rozměry v cm nebo pixelech a podle toho obrázek zvětšit. Myslím si, že to jde v jakémkoliv programu na úpravu fotek.
Pak případně upravit kontrast, jas, zaostření, atd. , aby obálka vypadala trochu k světu. Je fakt, že to někdy dá dost práce - možná je to tím, že jsem přes fotky kopyto.
To Lector: Když už jsme u tohoto naprosto pro databázi nepodstatného tématu, tak já si myslím, že Zoner je mnohem lepší než Malování, a jelikož nemám Malování ráda, a neumím s ním, tak jsem ho samozřejmě nechtěla, takže, když se mě ptali, jestli ho chci nainastlovat řekla jsem ne, jinak k fotkám, osvěžila jsem si práci se Zonerem a už jsem pár fotek, co bylo potřeba přidala, nemá smysl jmenovat, ale můžu ne, když už jsme u toho, třeba Miep Diekmann a Annejet a kluci, Anneje to tak nenechá a Annejet má problémy, vydání od IŽ, vím, že ta fota mají k dokonalosti daleko,ale lepší něco než nic...
Mimochodem všiml si někdo, že danilson asi zase měnil nastavení řazení v přečtených knihách, zpřeházelo se mi pár titulů a asi to budu muse tak nechat, pochopte, problém, zda mám zařazený druhý díl před prvním v přečtených i když jsem to četla klasicky první a pak teprve druhý, je pro mne důležitější než zda mám nebo nemám malování anebo něco jiného...
Marthas
Text příspěvku byl upraven 27.01.15 v 22:45
Marthas: pokud jsi pochopila to, že neovládáš (nebo jak tvrdíš - nemáš) v systému "malování", jako výtku, pak tu opravdu planě tlacháme, ale i když to tak určitě nebylo míněno z mé strany (a nepochybuji že ani nightlybird nebo Lector tě urazit nechtěli), nevím proč bychom se nemohly navzájem inspirovat nebo si poradit JAK upravit vkládané obálky. To je téma celkem podstatné a co se týče úpravy webu k věci a čertíš se tedy zbytečně.
Ad řazení: knihy v přečtených se automaticky řadí podle data kdy je do "Přečtených" vložíš, posléze to jde změnit a nárazově si je můžeš seřadit třeba podle abecedy. Když změníš u knihy datum přečtení na nejstarší v celé knihotéce, logicky ti skočí na konec a jestli tedy chceš mít přečtené jako vojáky v řadě, musíš prostě pošťárat v deníčku nebo alespoň v paměti.
Nějak jsem to tady pročetl, protože sám upravuji obálky, btw: Používám výborný program Photo Filtre a tudíž doporučuji (staré verze jsou free) a nechápu, jak si někdo může vybrat či nevybrat, zda chce Malování ve Windows. Pokud vím, je to pevná součást OP stejně jako třeba Windows media player.
To všichni: Že poradit je podstatná věc souhlasím, ale tady šlo o řešení toho zda mám nebo nemám Malování a tak jsem to taky pochopila, kdybych tušila, že spustím takový nával příspěvků, tak bych to sem ani nepsala...
PS: Lectore: Často se tu píše, že danileson něco změnil a že se to někomu nelíbí, a jelikož já jsem právě s těmi knihami, co se mi změnilo jejich pořadí nic nedělala, myslela, jsem si bláhově, že to třeba danielson zase změnil...
Já toho spustu neumím to přiznávám s klidem, ale rozhdoně si umím udělat pořádek v elektornické knihovničce, tak blbá nejsem, a nerozporujte mi, že jsem pochopila váš příspěvek správně...
Asi se zas dlouho neozvu, nemám na to žaludek..
To: Danielson: Pokud jste nic neměnil, tak se hluboce omlouvám,
přeji vám hodně zdaru
Marthas
Jinak, za rady děkuji, ty jsou důležité ale odmítám se účastnit diskuse, zda je nebo není Malování pevná součást operačního systému...
Mám dotaz: když jsem otevřela ilustrátora Zdeňka Vimra, ve výčtu knih chyběla Žabákova dobrodružství (1987) přestože u knihy samotné jako ilustrátor uveden je. Jak je to možné? to se jako nezobrazuje kompletní výčet knih? Pokud mi někdo odpoví, předem děkuji
To snad neeee !
Co prosím má znamenat dnes přidaní autoři: Beránek, Geisler, Lisý. Bez křestního jména, bez knihy, bez dalších údajů ? To sem můžu vložit trio z jednoho filmu - Kavánek, Šavrda, Zlobil a také se budou brát jako spisovatelé ?
Pár nápadů:
V sérii rozlišovat českou a slovenskou sérii. Např. doplněním písmen CZ nebo SK. Někdy se název může lišit.
V sérii zavést i označení půlek, tak jak je to běžné ve světě. Tedy např. 0.5. nebo 1.5,
Zavést přísnější normy pro ty, kteří sem vkládají knihy jen do bazaru, tedy pro ty, kteří zde chodí jen kvůli vlastnímu obohacení.
Mám takový nápad: na titulní stránce je rubrika Aktuálně a v ní se objevují autoři, knihy a povídky, které v ten den přibyly. Navrhuji, aby byla rubrika rozšířena o seznam nově zaregistrovaných uživatelů. Jednak to posílí takovou "komunitní soudržnost", když jakože přivítáme nové kamarády, a druhak to ukáže, kolik jednoúčelových "uživatelů" na DK přibylo, kterým nejde o žádné literární, knižní společenství, ale jen a pouze o vlastní prezentaci (někdy i docela neliterárního druhu - viz např. dnes přibyvší "slinivkář").
Koka - výborný nápad s kterým souhlasím.
Existují také ještě tzv. jednodenní uživatelé, kteří po registraci a vložení anglicky napsané knihy se urazí, protože jim kniha byla odstraněna a svůj profil smažou se slovy, že jsme asi staří nevzdělanci 21. století. Ano, některým je velmi těžko vysvětlovat, že při registraci do nějaké komunity je potřeba se řídit jejich pravidlem a podmínkami. Takové základní věci se už totiž učí na základní škole.
Text příspěvku byl upraven 18.02.15 v 10:40
pobijecmuch - souhlasím, jenom té tvé poslední větě se mi moc nedaří uvěřit :=))), ale to nebude tvojí vinou.
Alespoň vidět, jak je DK důležitá a mínkotvorná, když se jí pro své cíle snažít využít tolik filutů.
V záložce Uživatelé lze uživatele setřídit podle data registrace (sestupně), tedy od nejnověji zaregistrovaných. Ale mně to teda přijde nicneříkající a nezajímavé, vidět, kdo se nově zaregistroval. Nicméně tato možnost tu je.
Také si myslím, že v případě zájmu je možné nové uživatele zjistit podle data registrace, i když nevím, proč by mě to mělo zajímat.
Ale co mně vadí víc, to jsou nově vkládané knihy jen kvůli bazaru. Jak to v poslední době sleduji, stále častěji se objevují knihy, u kterých je uveden pouze autor a název. Chybí jakýkoliv další údaj, kde a kdy to vyšlo, jediné co nechybí, je vklad do bazaru. Přeci když někdo dává knihu do bazaru, tak ji má v ruce a neměl by být problém z ní další údaje vložit. Jenže to by bylo moc práce, ze které nekouká žádný zisk...
Proto pokud bych na DK něco změnil (i když nevím, jak to technicky provést), tak by to byly podmínky vkládání do bazaru - aby nešlo vložit knihu, u které by nebylo minimálně nakladatelství a rok vydání. Jinak se nám DK brzy změní na pouhý seznam autorů a titulů knížek.
@tenax Tesat do kamene! Přesně, také sleduji bazar a vlastně jediné, co tam dělám je, že chodím na stránky Národní knihovny a doplňuji veškeré údaje a ověřuji zde, zdali se nejedná o duplikát, kterých je kvůli bazaru také požehnaně.
Jó, copak bazar. O tom jsem tu už jednou psal, že jsem pro tvrdší podmínky. Nad tím by se měl zamyslet autor webu. Určitě nepředpokládal, že se DK jednou změní v takové Aukro.
Nechci vůbec rozporovat to, co tu pánové žehráte na nedokonale vkládané knihy, ale upřímně... Přes den je tu přihlášených cca 350 uživatelů a většinou se tu něco děje hlavně na tom bazaru.
Snad by bylo řešením omezení počtu knih které se dají vkládat na 1 osobu, jenže to by fungovalo jen do chvíle než by si ti koumáci nadělali 20 profilů. A i to nutné vložení nakladatelství a roku vydání... kdo zaručí že budou pravdivé?
Tak mne zase nevadí, keď sem niekto vkladá len autora a názov diela. Vždy je to viac, akoby to sem nevložil vôbec. Zavadzať mi to nezavadzia, údaje sa dajú doplniť kedykoľvek a jediné čo z toho vyplýva je, že je tu vložených viac kníh. Aspoň teda ja to beriem tak, že je to vždy lepšie, akoby tu neboli vôbec.
Osobne by mi obmedzenie počtu vkladaných kníh vadilo. Chcem mať ten pocit, že keby som chcela, tak ich sem môžem vložiť aj nekonečne veľa :) A prekážalo by mi aj to vynútenie vydavateľstva a roku vydania. Ja sa sem snažím samozrejme vkladať čo najviac údajov, ale niekto povedzme nie a ako som písala vyššie, aj nejaké údaje sú pre mňa viac ako žiadne.
Text příspěvku byl upraven 18.02.15 v 18:16
Azizi: Tady nejde o nějaké omezování počtu vkládaných knih, ale o zabránění neomezeného kšeftování, což snad není účel DATABÁZE. Proč by ten, kdo knihu vkládá jen kvůli kšeftu, měl přidělávat práci jiným s dohledáváním údajů, když je má sám k dispozici. Nehledě k tomu, že když někdo vloží například jen Božena Němcová: Babička, tak jak máme doplnit konkrétní vydání, když jich bylo tolik?
Když k tomu budeme přistupovat tak, že zaplaťpánbůh za každý vložený titul i bez doplňujících údajů, změní se databáze v pouhý rejstřík ze slovníků spisovatelů a to by snad nechtěl nikdo.
Vložit příspěvek