Pár nápadů na vylepšení webu

DISKUZE » Nápady na vylepšení webu

siena
siena 28.09.2015 v 17:32

Tedy jestli se mohu přidat...než blogy/neblogy a recenze/nerecenze, i když v recenzích bych čekala opravdu recenzi, podivuji se nad některými komentáři/nekomentáři...i když jsou vedeny i jako příspěvky v diskuzi...

Text příspěvku byl upraven 29.09.15 v 00:01

Marthas
Marthas 28.09.2015 v 17:39

To siena: To myslíte, ty trolly, co se přihlásí, jen proto, aby se na něco "zeptali" a pak se už neukážou a když jim odpovíte, jen plýtváte svým časem nebo co?

siena
siena 28.09.2015 v 17:52

Ty jsem nemyslela. Přímo komentáře u knih...ale je to jen takové postesknutí, které mne napadlo v souvislosti s diskuzí recenze, či blog...

tenax
tenax 28.09.2015 v 18:03

Siena: Vy zjevně nechápete ten obrovský přínos pro ostatní čtenáře a lidstvo vůbec texty typu "Přečteno jedním dechem", "Wow", "Já bych hrdinku nejraděj zaškrtila", "Hrdina byl k sežrání" apod.

siena
siena 28.09.2015 v 18:16

Já jsem měla na mysli něco jako: "Trochu mě zdržela důvěra v jízdní řády, ale ten kdo ví, kam jede vždycky si ňák poradí...." (K. Čapek - Matka)
Vzhledem k tomu, že já uměním psát nevládnu, určitě i mé příspěvky jsou jistě obrovským přínosem, tak radši Vámi tenaxi zmiňované nekomentuji:)

Text příspěvku byl upraven 29.09.15 v 00:00

Marthas
Marthas 28.09.2015 v 18:36

Nu ze sieny, to tedy nevyrazím.-) Ale ostatní je už dost určité... Jo jsou to komentáře, které bych si já nikdy netroufla napsat, poněvadž bych byla okamžitě označena za debila (možná bych si tak i připadala já sama) či ignoranta a to samo nechci... Koneckonců i mě to přijde jako kravina...

To binysek: Kdyby si každý mohl do blogu tady na webu napsat,co by chtěl tak to by tu byl teda megalomanskej chaos... Protože ten jsem já myslela a ne blog, který bych si na nějaké stráce mohla zřídit já osobně, kdybych chtěla..-)

LordSnape
LordSnape 28.09.2015 v 19:12

binysek: Výborně, umíte hledat a kopírovat text z internetu. Gratuluji. Nicméně nám tady šlo spíš o to, proč se tu míchá blog s recenzemi, které mají vlastní formální sekci...

Marthas
Marthas 29.09.2015 v 13:42

To binysek: Jistě na svých stránkách, ať si píše, kdo chce, co chce, a kam chce ale tady to nejsou jejich osobní stránky, ale sdílené...
Takže asi tak

Marthas
Marthas 29.09.2015 v 15:29

To binysek: Myslela jsem, že toto je vyhrazeno diskuzi, tak já tedy diskutuji, co děláte vy to netuším...
Myslím, že jsem to co jsem chtěla říct už řekla...
A myslím, že s vámi nediskutuji, koneckonců vy přeci se mnou taky diskutovat nechcete...
Svůj názor jsem řekla... A trvám ne něm... Zdar

Marthas
Marthas 29.09.2015 v 21:58

To binysek: Zdar, tím pádem přichází doba chaosu...
Tak mi vysvětlete, proč tedy byla má recenze smazána s odůvodněním, že do blogů recenze nepatří a že jsou tu jistá pravidla... Koneckonců stále tu jsou uživatelé, kteří se písemně psaných a pevně daných pravidel domáhají... A já se jim už ani nedivím...
Nebo máte pocit, že to co tu píšu, jsem si snad vymyslela, abych mohla trollit... Myslím, že existují příjemnější způsoby, jak trávit čas, než je tenhle...

Richie1
Richie1 29.09.2015 v 22:06

Já tedy nevím, proč by v jakémkoli blogu na knižním webu nemohla být i rezence na knihu. Nebo je snad někde stanoveno, že recenze mohou být jedině v záložce Recenze?
Pokud si tu založím blog třeba o Pánu prstenů a dám si tam svou recenzi na tuto trilogii, komu nebo čemu to bude vadit??

paulhunter
paulhunter 29.09.2015 v 23:50

Než se tu zbytečně rozhádáte ještě víc, tak doporučuji si přečíst pravidla Blogu (zobrazí se při vkládání článků v této sekci). Když to shrnu, tak články se musí týkat zaměření DK - knih, literatury, četby (v pravidlech zvýrazněno červeně). Z toho vyplývá, že opravdu není možné vkládat cokoliv (na rozdíl od osobní blogu). Moderátoři mohou mazat nevhodné články (resp. zrušit publikaci, aby autor o svůj text nepřišel) - tzn. ty, které neodpovídají stanoveným tematickým pravidlům anebo (zde podtrhuji) ty, jejichž charakter odpovídá jiné sekci na DK (diskuze, recenze, komentář ke knize).

Text příspěvku byl upraven 29.09.15 v 23:51

siena
siena 30.09.2015 v 06:35

Paulhunter, díky, že jste připomněl jistá pravidla. Nejenom z příspěvků zde, ale i v jiných vláknech, pro některé nic neznamenají. Úpřimně obdivuju ty uživatele, kteří to ještě nevzdali a stále se snaží na ně upozorňovat a dle nich opravovat. Nesetkávají se vždy s porozuměním...Na druhou stranu souhlasím s LordemS, bývá tu občas měřeno různými metry.

Text příspěvku byl upraven 30.09.15 v 06:36

siena
siena 30.09.2015 v 06:48

Mám otázku...stránky Bazaru se rozhodily jen mně? Buhužel se mi, po jejich úpravě, zobrazuje vše pouze v jednom sloupečku, vlevo na obrazovce...jinak bílo. Tuším, že to bude mou zastaralou technikou...

Text příspěvku byl upraven 30.09.15 v 07:58

LordSnape
LordSnape 30.09.2015 v 08:45

@Všichni .... "ty, jejichž charakter odpovídá jiné sekci na DK (diskuze, recenze, komentář ke knize)." To znamená, že do blogu recenze nepatří, protože tady má svoji vlastní sekci. Tohle není blogýsek školačky probůh, ale pokud vím, seriózní stránka o knihách.

Z toho chápu: Do komentáře patří názor na knihu, do diskuze vše ostatní. Do recenze patří písemně kritický posudek uměleckého díla (knihy, série...) a do blogu vše ostatní týkající se knih dle pravidel DK.

@binysek Tak je to ale se vším a na všech webech, že to záleží na posouzení moderátora. Je to spíš taková mantra. Nicméně oni nejsou hlídací psi, aby sledovali vše...

@Richie1 Má cenu ti odpovídat, když argumentuješ stejně jako binysek?

Já narozdíl od vás ty pravidla četl, než jsem začal psát nějaké svoje články přímo sem určené. Ale pokud chcete vkládat vše do blogu, ok tak ale zrušme ostatní sekce jako recenze. Nechápu tedy pak jejich smysl. Ano, jsem hnidopich. Chcete z DK udělat chaotickou snůšku sra*ek, prosím...

Text příspěvku byl upraven 30.09.15 v 09:00

paulhunter
paulhunter 30.09.2015 v 09:44

siena: stránka Bazaru se předělávala, určitě bych zkusil několikrát tlačítko F5 a mělo by to být v pořádku.

Marthas
Marthas 30.09.2015 v 12:34

To siena: Já mám v bazaru též jen jeden svislý řádek, předpokládala jsem, že to bude tím, že to tak webmaster naprogramoval, teď po odpovědi paulhuntera si tím ale už nejsem tak jistá, ale co zkusím to.)

Marthas
Marthas 30.09.2015 v 12:43

Hlásím, že po stisknutí F5 je stav stále stejný - tedy rozvržení stránky je takovéto v levo všechno v jednom řádku, rozdělení literatury čili filtr, vyhledávací pole (předpokládám novinka), a pod tím v jednom svislém řádku, celý obsah bazaru, tedy řazen od nejnovějších (což si může každý navolit)...
A přitom by knihy člověk čekal v pravo, kde je dostatek místa na vodorovné řádky, jako to bylo předtím, doufám, že to je pouze dočasné, než se to zase trochu upraví nebo mi odejde myš....

pobijecmuch
pobijecmuch 30.09.2015 v 12:45

U mně bazar se znázorňuje normálně, tedy po knihách.
Kdyby tam byla čára, tak mně to stejně nevadí, protože tam chodím jen asi dvakrát do roka. :-)

Marthas
Marthas 30.09.2015 v 12:47

Díky pobijeci: Tak to vypadá, že to bude starý dobrý problém a to starý soft, ty máš přeci taky operu akorát mnohem novější.:(

pobijecmuch
pobijecmuch 30.09.2015 v 13:14

Marthas
Opera verze:32.0.1948.25

Text příspěvku byl upraven 30.09.15 v 13:14

Marthas
Marthas 30.09.2015 v 13:18

Já vím, pobijeci, pamatuju si, že máš verzi něco okolo 30... Proto říkám, že to u mně a u sieny bude starej dobrej problém a to zastaralej soft... O tobě se rozhodně přeci nedá říct, že bys ho měl starej...

PS: Kdybych mohla taky si zvýším verzi leč...

Richie1
Richie1 30.09.2015 v 15:00

LordSnape: určitě jsem rád, že mi bylo odpověděno. To pravidlo, co se může dávat do blogu, jsem nikde neviděl (žádný blog jsem nikdy nezaložil). A také mi (jako binyskovi) připadalo divné, že bych do blogu o knihách nemohl napsat cokoli o knize.
Teď už to vím - a pokud budu někdy psát blog, tak budu hodně přemýšlet, co tam vlastně napíši (těch možností už moc není). :-))

LordSnape
LordSnape 30.09.2015 v 15:04

@Richie1 Tys mě nepochopil. Ono je to dost benevolentní. Musí se to týkat knih a neměla by to být recenze, která patří do recenzí prostě. Je to tak těžký pochopit, nebo jsi si jen hraješ na trolla či natvrdlého jako slečny tady u nás co to nedodržují? Nevím, jak to chodí na CBDB, ale pravidla jsou od toho, aby nevznikl chaos. Ostatně je mi to buřt, páč tam nechodím a nic nečtu, šlo mi jen o princip.

Text příspěvku byl upraven 30.09.15 v 15:05

Dan
Dan 30.09.2015 v 15:11

Jednoduše řečeno - pokud máme zde nahoře v menu sekci Recenze, tak je logicky nesmyslné recenze vkládat do sekce Blogy.

Vložit příspěvek