Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
LordSnape: proč ten útočný tón? Jen jsem se zeptal na něco, co mi nebylo jasné. Paulhunter mi odpověděl a já jsem spokojen. Blogy nezakládám, tak to nijak dál řešit nemusím. Tvá podrážděná reakce už je zbytečná.
Prosím, nešlo by před komentáře dát nějakou prosbu nebo tak něco, aby nebyl prozrazen děj knihy, resp. rozuzlení? Aby se člověk bál si komentáře kvůli spoilerům přečíst :-(
Marthas a Siena - ten bazar mi dělá totéž co vám. Fakt jsem smutná, protože od té doby, co tady vegetuju, se mi zdá bazar blbější a blbější. Aneb - každá změna je k horšímu - aspoň pro mne.
@Raksa: A Co Vám to dělá? Jako Sieně? Vše v jednom sloupci a jinak bílo?
To LordSnape: Vím, že nejsem Raksa.A, ale popsal jste to přesně... Snad to nepostihlo i vás?
Jestli to někomu pomůže, tak rubrika bazar se mně znázorňuje správně jak v Opeře, Firefox, Chrome Portable a i dokonce v IE, který jsem letos otevřel poprvé.
Mě právě ne... Mám to od Sieny výše z postu. Jede mi to stejně jako pobijecovi...
Edit: I na tabletu s Androidem to jede dobře. Tak vám nevím.
Text příspěvku byl upraven 01.10.15 v 17:27
Marthas - jak už jsem psal, tak do rubriky Bazar zabrousím tak dvakrát, třikrát za rok. Takže mně je to jedno.
Minulý týden mně zase nešel našeptávač u Hledej. Řešil jsem to dokonce i s Danem. Nakonec jsem vyčistil cache, historii, cookies a začalo o zase "šeptat". :-)
To pobijecmuch: Jo, technika je složitá věc... Protože jste to ale s webmasterem rozchodili a už vám to nedělá potíže, jste na tom o poznání lépe než já a siena...
Ale já zastávám názor, že nemá smysl sem přestat chodit, kvůli pár problémům, nebudu tu teprve, až se mi nepodaří se ani přihlásit.
@Marthas, zkus si vyčistit hist. prohlížeče včetně cookies. Třeba Ccleanerem, anebo to jde přímo v prohlížeči. V drtivé většině to pomůže.
Text příspěvku byl upraven 01.10.15 v 20:09
Já si nestěžovala, jen jsem se zeptala:) Snad už s těmi desítkami konečně začnou prodávat, když už jsem s nakupování tak dlouho váhala...Jinak úprava Bazaru se povedla.
To siena: Windows 10? Na ty jsem zatím moc pozitivních názorů neslyšela ale chápu, že mít starý soft je nevýhodné atd.
Přeji vám, aby vám vyhovovaly...
Před pár dny jsme tu vedli debatu nad tím, jaký příspěvek patří do zdejších Blogů. Načež byl jeden z nich smazán, neb nesplňoval daná kritéria.
Bude se postupovat stejně razantně i u "recenzí" uživatele adam.ruby?
(např.http://www.databazeknih.cz/recenze-knihy/konspirace-4648). Sice v pravidlech DK není přesně specifikováno, jak má taková recenze vypadat, ale ukázky textů si pod tímto útvarem nepředstavuji...:)
U všech článků uživatele adam.ruby jsem zrušil publikaci. Řeším také, zdali jeho knihy vyšly oficiálně.
Mělo by se něco dělat s těmi vloženými jmény (autory ??), co nemají žádnou knihu, povídku nebo jiné informace o jejich osobě.
Např. teď sem bylo vloženo do autorů jméno Bill Crawford.
http://www.databazeknih.cz/autori/bill-crawford-85094
Chtěl jsem autora doplnit, ale nevím koho měl vkladatel na mysli. Na netu je s tímto jménem několik osob. Jeden je rozhlasový humorista, druhý tanečník a další psycholog. Taková jména na DK nemají žádnou informační hodnotu a jen zabírají místo.
Pochybuji, že nám to vkladatel doplní, když sám sem třeba chodí jednou za půl roku.
@paulhunter Můj obdiv za konání, namísto dlouhého řečnění.
@pobijecmuch Osobně jsem to párkrát udělal tak, že jsem si dotyčného autora "půjčil" a udělal z něj toho, kterého jsem chtěl původně vložit, a to doplněním země, roky nar. atd. :-)
Text příspěvku byl upraven 04.10.15 v 18:10
LordSnape - v rámci času se snažím z takového záznamu udělat to co chci já, aby to bylo. S tímto si nevím rady a vkladatel mi oznámil, že to mám smazat. Bohužel, kdyby to tak někdy šlo a velmi rád. :-)
Text příspěvku byl upraven 04.10.15 v 20:34
Anotace začínající větou "Komplet za zvýhodněnou cenu ..." napovídá, že jde asi jen o účelové vložení dvou samostatných knih
http://www.databazeknih.cz/knihy/kmotr-mrazek-iv-cesky-spion-ervin-van-haarlem-komplet-97447
Koka - to je okopírovaná anotace, např. zde:
http://www.beletrie.eu/knihy/kmotr-mrazek-iv--cesky-spion-ervin-van-haarlem---komplet.html?gclid=COzwpLL1r8gCFSsCwwodFSMJxQ
nebo tady:
http://www.dobre-knihy.cz/kmotr-mrazek-iv-cesky-spion-ervin-van-haarlem-komplet-15720.html?gclid=CL_8l9T1r8gCFaoEwwod8eINzA
V bazaru to zatím není. Osobně takové komplety nemám zde rád, ale pokud to není proti pravidlům .....???
Kdyby vkladatel četl anotaci, tak by tu první větu smazal.
Text příspěvku byl upraven 07.10.15 v 10:20
Mě je docela jedno, zdali tu anotaci vkladatel okopíroval, nebo - pro účely zdejšího bazaru - sám vymyslel. Už se v tom vážně nevyznám. Kdybych třeba já - po vzoru zdejších tematických seznamů - vytvořila "balíček" knih, nazvaný dejme tomu Erotika v české poezii, a pověsila ho zde jako komplet, tak by byl - nepochybně po právu - smazán. Když nějaký prodávající vytvoří svůj komplet, třeba z knih tvořících souvislou sérii, či knih jedné autorky, a pověsí to do bazaru, tak je to také - většinou smazáno. Ale když totéž udělá distribuční firma či velkoobchod či jak se to jmenuje, tedy ten, kdo knihy prodává, a nabízí za jednu cenu dvě knihy (příklad, který se mi pořád zobrazuje v reklemě : Peter Pišťanek: Neva + Peter Pišťanek: Rukojemník), přičemž ta souhrná cena je nižší, než by byl součet dílčích cen těch dvou knih, tak to už je najednou KOMPLET , a pak na DK patří?
Docela bych uvítala vyjádření moderátorů na toto téma, abychom je zbytečně neupozorňovali na domnělá chybná vložení kompletů, které sem patří, resp. nejsou na závadu.
Také bych uvítal vyjádření moderátorů. Komplety se mi taky nezdá vhodné vkládat jako jeden záznam, pokud to není přímo nedělitelný produkt nakladatelství a pak jde většinou o BOX, který má jednu stanovenou cenu, jeden pevný obal a jedno společné ISBN a jeho jednotlivé části se samostatně neprodávají.
Dovedeno ad absurdum by se za chvíli mohly vkládat třeba kuchařky, přidávané v některých obchodech k nádobí jako komplet "pánvička + kuchařka XY" :-).
Vložit příspěvek