Pár nápadů na vylepšení webu

DISKUZE » Nápady na vylepšení webu

pobijecmuch
pobijecmuch 09.03.2016 v 15:02

tenax - já, ale vidím, že stále tam je včerejší přidaná
Enterprise 2 Elementary
http://www.databazeknih.cz/knihy/enterprise-2-elementary-288437
sice tam je přidaný jako vydavatel Infoa, ale to není pravda, protože ten to jen prodává. Oficiální vydavatel je Express Publishing s.a. Viz. také databáze Národní knihovny, nebo přímo web Infoa.
Rok vydání 2008 jsem nenašel a uvedené ISBN jasně říká, kde to vzniklo.
Ale já se tu nebudu hádat, protože někdo to potřeboval vrazit do bazaru, aby to za 300 Kč mohl prodat. A bazar je zde přece přednější než nějaká databáze.
Nemám už náladu pořád na něco upozorňovat.

Marthas
Marthas 09.03.2016 v 15:36

To Koka: No, je možné, že se upozadili ale nikdo to viditelně nezabalil tak jako pájonek, někdy se tu vyskytují...
Koneckonců nezapomínejte Koka, že já jsem tu kratší dobu než vy, takže nemám takový přehled...
To pobijecmuch: Já si myslím, že takových či makových profilů je tu spousta, též si všímám, jak někteří vyklízejí pole...
Jinak k té učebnici, tu jsem asi já zapomněla nahlásit a pokud moderátoři, viděli, české vydavatelství, tak to třeba tak do hloubky nebrali...

Samozřejmě i mne sem tam zamrzí, menší četnost odpovědí ze shora, a to tu nejsem tak aktivní jako třeba pobijec nebo tenax... A směr, kterým se tu to ubírá... Možná už se zapomnělo, že tato databáze je uživatelská a že pokud tu nebudou aktivní uživatelé, jako by nebyla...
Možná, že uvědomnění je blízko (anebo taky ne) hlavně, aby už nebylo pozdě...

Totojsemja
Totojsemja 09.03.2016 v 16:10

Se divím, že sem nedávají i omalovánky, když mají ISBN. :-)

Marthas
Marthas 09.03.2016 v 16:12

PST:-)

Totojsemja
Totojsemja 09.03.2016 v 16:13

Nemaj náhodou i ňáké kalendáře ISBN ?

Marthas
Marthas 09.03.2016 v 16:15

To já nevím, ale i kdyby měli, tak se to hlavně fanynky přidávání, nesmí dozvědět...
Je to přísně tajné...

Totojsemja
Totojsemja 09.03.2016 v 16:16

Tak to radši smažem. :-)

Totojsemja
Totojsemja 09.03.2016 v 16:17

A pravidla společenských her by je taky mohli mít...

Marthas
Marthas 09.03.2016 v 16:18

O tom nemám přehled, společenskou hru jsem viděla naposledy, když mi bylo 15...
A to je pravěk...

siena
siena 09.03.2016 v 16:19

Ale Hanko, proč ne? Omalovánky tu samozřejmě už jsou. A jsou tu i další podivnosti, jen proto, že jsou v katalogu NK. Takže Váš atlas bez textu i mezer bych sem klidně umístila:) Přinejmenším bude pro uživatele užitečnější než některá díla tu...

Text příspěvku byl upraven 09.03.16 v 16:22

Totojsemja
Totojsemja 09.03.2016 v 16:21

Tak mě je 12, takže jedna hra na den

Totojsemja
Totojsemja 09.03.2016 v 16:26

Ale jinak děcka ze třídy hrajou jedině na počítači.

Marthas
Marthas 09.03.2016 v 16:32

Totojsemja: To je možné, ale je potřeba tě upozornit, že přízpěvek, což asi víš, vidí spousta dalších lidí a naskakuje jim na něj upozornění...
Mohli by si myslet, že jim spamuješ vlákno...
Vyber si jiné diskusní a diskutuj v něm na dané téma anebo si založ své.-) Tam můžeš diskutovat, o knihách...
A nebo si najdi stejně staré kamarády a piš si s nimi osobky...

siena
siena 09.03.2016 v 19:23

Když už tu může být seznam jakési literatury na dvou stránkách, proč by nakonec nemohlo být CD...a už je pryč...

Text příspěvku byl upraven 09.03.16 v 19:34

pobijecmuch
pobijecmuch 11.03.2016 v 18:56

Chtěl bych do žánru přidat Regionální literatura. Osobně jsem tu přidával už několik knih, které jsou určeny na jednotlivé regiony, ale nevěděl jsem jak je zařadit. Když už tu máme pragensie, proč by tu nemohlo být označení i pro jiné místa naší republiky.

elfos
elfos 13.03.2016 v 09:24

Máme tu regionální štítky, pro tohle jemné upřesnění.

pobijecmuch
pobijecmuch 13.03.2016 v 10:32

elfos - to mně nenapadlo, asi to bude tím, že já štítky nějak neberu vážně.

vendy.b.
vendy.b. 19.03.2016 v 15:04

Nevím, jestli se to tu už někdy neřešilo ale - máme možnost seřadit komentáře od nejnovějších, nejoblíbenějších a od oblíbených uživatelů. Mně by se docela líbila i možnost seřazení podle počtu hvězdiček. U některých knih by mě totiž zajímaly třeba konkrétně ty negativní komentáře. Samozřejmě si to můžu srolovat a dohledat sama, ale u některých knih je komentářů hodně a je to poněkud zdlouhavější.
Ale je to pouze můj momentální nápad. Díky za přečtení. :)

Marthas
Marthas 19.03.2016 v 15:14

To vendy.b.: Myslím, že ta možnost tu dříve byla... Pamatuju si, jak jsem si tu "knihu" Padesát odstínů šedi dávala řadit tak, aby se mi zobrazovaly příspěvky, jež ji označily za odpad, nelze- li to nyní, tak to asi bylo zrušeno...

Zkus si projet novinky na webu, v patičce webu, třeba je tam ta změna zapsána.-/

vendy.b.
vendy.b. 19.03.2016 v 15:19

Marthas: Dík, podívám se. Pokud to jde, tak nevím jak. Jsem na tyhle věci antitalent a byla bych případně vděčná za radu. :D

Marthas
Marthas 19.03.2016 v 15:30

To vendy.b: To nejsi sama, ale tam, kde to lze řadit podle nejnovějších, oblíbebosti a nejoblíbenějších uživatelů, to dříve šlo seřadit podle jiných kritérii... Mám ten dojem, že tam dříve ty kritéria byla čtyři...

Jinak patička webu v sekci další v Novinky na webu... Je asi k ničemu, je možné, že to bylo zahrnuto do nějakých "drobných úprav".

Jinak je to samozřejmě s hodnocením, to se automaticky řadí od pěti do odpadu, takže leda, že bys to hledala přes hodnocení...
Pod procenty je kolik to hodnotilo uživatelů, když na to klikneš zobrazí se ti seznam s ikonkami a hvězdami...

Musela bys najít ty uživatele, kteří to hodnotí těmi hvězdami a pak u nich v profilu dohledat, jestli a jak to okomentovali.... Vím, že je to zdlouhavé ale předpokládám, že už to jinak nejde...

Pokud ano, jistě mě nějaký zkušnější uživatel opraví...

Text příspěvku byl upraven 19.03.16 v 15:39

mi2
mi2 20.03.2016 v 00:28

Už mi z toho klikání tady bolí ruka. Chtělo by to začít myslet na užitelském pohodlí. Klikání na to ozubené kolečko už mi leze krkem. Proč se už nearchivují zprávy na které je odpovězeno? Klikání a klikání. Další nedodělek si myslím je položka Poštovné v bazaru. To je jako na co? Jako cena obyčejného psaní, doporučené zásilky, dobírky?

pobijecmuch
pobijecmuch 20.03.2016 v 11:48

Uživatel Juryk si asi špatně přečetl (pochopil) podmínky vkládání knih na DK, jinak by u všech svých dnes vložených knih neuváděl zahraniční ISBN.
Chtělo by to samostudium, nebo 50x opsat podmínky DK. :-)

jirin@
jirin@ 20.03.2016 v 13:28

Nejspíš vůbec nečetl. Nejen zahraniční ISBN, ale též obálka originálu. To určitě není v pořádku - můj názor je, že takový záznam knihy do DK vůbec nepatří. Nebo se to (nebo někdo) opraví, až vyjde v češtině/slovenštině? Moc tomu nevěřím. Aby takové záznamy ("smetí") v DK nezůstaly napořád.

pobijecmuch
pobijecmuch 20.03.2016 v 15:44

irin@ - zřejmě asi nová změna pravidel DK, nebo to prostě už nikomu nevadí. Prošlo to moderátorem bez povšimnutí.

Vložit příspěvek