Vzhled stránek DK
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Přimlouval bych se za to, aby úvodní stránky, (ty které se každému po zadání www.databazeknih.cz zobrazí,) byly dvě. Pro toho, kdo přichází na stránku poprvé, (nemá uloženy cookies,) by se zobrazovalo cosi jako ona výkladní skříň plná obrázků, tak jak je tomu v současnosti. Naopak uživatelům, kteří jsou na stránkách přihlášeni trvale, (mají uloženy cookies,) by se zobrazovala stránka, na které by převažovaly spíše textové informace. Mohly by zde být třeba poslední tři komentáře ke knihám, autorům, poslední tři komentáře určitých uživatelů, a podobně. Stejně tak bych zavedl mimo oblíbených uživatelů, kteří jsou všeobecně přístupní, i sledované uživatele tak, abych si je mohl třeba na měsíc zapnout, a pak je zase zrušit, aniž by se to těchto uživatelů jakkoliv dotklo, o tomto sběru informací a inspirací by se ani nedozvěděli. Pokud některého uživatele zařadím jednou mezi oblíbené, už si zatraceně rozmyslím některého z nich z toho seznamu vyřadit. Pokud bych institut oblíbeného uživatele používal k onomu sledování, a každý měsíc onu skupinu výrazně měnil, nejspíše bych celou řadu uživatelů zarmoutil. Mimo to skutečnost, že se chci někým inspirovat ještě vůbec nemusí vždy znamenat, že by tento uživatel byl opravdu můj oblíbený. Někdy by mne určitě zajímal vývoj čtenářského rejstříku i u těch uživatelů, kteří mne něčím zaujali spíše negativně.
Na současné úvodní stránce dominují obrázky, informací, zvláště těch textových, zde je bohužel pomálu.
Myslím si, že by individualizované úvodní stránky přispěly k oblíbenosti DK.
Prostě nováčkům by se zobrazovala ona výkladní skříň, koláčkářům (mají cookies) naopak stránka plná informací, a trvale zalogovaným individualizovaná stránka kam by si každý, podobně jako tomu je například na seznam.cz, sám zvolil co chce a nechce vidět jako první.
Nechci být nějaký žbrbla, ale chybí mi, že si nemohu vyvolat nějakého uživatele.
Někdo mi udělí palec a tak bych se na jeho profil ráda podívala a také mu to oplatila.
Zřejmě máme stejný styl.
Ale... jak toho člověka mám TEĎ najít? Hmm? Projíždím ty uživatele, kteří jsou přihlášení, zda tam ten člověk není... Ale.. Jako.. to nejde. Vždyť je tu přihlášeno několik stovek lidí..
Text příspěvku byl upraven 13.05.19 v 09:42
Medunkavera ...jednoduše....klikni na to ČÍSÍLKO vedle palečku, objeví se ti nicky, těch kdo ti dal paleček....a znovu klikneš, ted na nick a už ho máš, darebáčka, který tě opalečkoval... tyhle posr..é změny jsou k ničemu, jenom ke klikání...
Medunkavera ..a vyhledat se dá kdokoliv přes "vyhledávání" ....už to tady objasnila, mám dojem, naše hodná moderátorka...
Text příspěvku byl upraven 13.05.19 v 09:53
Tak všichni zhubneme, no...koukejte na to z té lepší stránky! Klikání myši spaluje kalorie. Takže tenhle web není nepřítel, ale náš parťák v hubnutí ;)
je jasné, že celá ta hlavní stránka je podřízena reklamně, proto jsou tam zejména kategorie jako "populární knihy" a "knižní novinky". Nemám to tvůrci stránek nijak za zlé, protože chápu, že když provozuje nějaký web, tak chce i vydělávat, a to asi jinak než z reklamy nebo propagace nějakých produktů nejde, každopádně by v tomto ohledu byla lepší upřímnost a neokecávat ty změny nějakými zástupnými důvody.
encyklopedie: Děkuju. Teď si připadám jako děsný trdlo. Achjo.. No.. to by mně nenapadlo.
Lenka.Vílka: Zhubnout bych potřebovala. Ale pracuji na tom. Už mám pryč osm kilo..
Ještě teda napíši to, že jsem si myslela, že v tom "Hledejte," se mohou hledat jen knihy a spisovatelé.
To, že se tam dají najít i uživatelé, to mně nenapadlo..
Text příspěvku byl upraven 13.05.19 v 10:25
Medunkavera: tam je toho mnohem víc, prozkoumejte :) a vesele klikejte. Budeme hubnout spolu :D
Frazém "vesele klikejte", to je opravdu to nejdůležitější!
Možná i to "vesele" by se dalo v případě potřeby škrtnout!
:-)
Lenka.Vílka: Ano, ano, teď už budu klikat vesele. Děkuji.
Já jsem totiž byla zvyklá, že tu byl vyhledávač pro nepřítomné uživatele.
Bylo to.. když jste si zadali uživatele, kteří jsou momentálně přihlášeni. A pak tam bylo: Všichni uživatelé.
Tak tam jsem zadala nick toho uživatele, kterého hledám. A bylo to.
Jenomže to zmizelo.. A já.. Nóó?.. A jak teď toho člověka vyhledám?
Nóóó, nebudu to vokecávat a přiznám se. Prostě s tím webem neumím pracovat.
Ale to je tím, že já tady hledám jen knihy, spisovatele a někdy uživatele, co čtou, to mně zajímá, že bych si to také mohla přečíst a také si někdy přečtu diskuzi.
Novinky nečtu. Ale to je prosím z toho důvodu, že já nějak tíhnu k těm starým věcem.
Ale vysvětlím to.
Já si chci nejdřív přečíst to, co jsem si dřív přečíst nemohla.
https://www.databazeknih.cz/uzivatele
Môže byť? Tu sú aj neprítomní, aj vyhľadávanie podľa krajov...
Naias, prosím, akou cestou si sa do tej rubriky dostala? Resp. ako sa do nej dostať z titulnej stránky?
Ja som sa tam dostala takto: https://www.google.com/search?q=uzivatele+databaze+knih&oq=uzivatele+databaze+knih&aqs=chrome..69i57j69i60l3.8349j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Koka - Komunita - přítomní - a tam už máš - oblíbení, všichni uživatelé.
--------------------
Je to nové , Dan to "vylepšil" ale zvykneme si.
Ja hľadám cestu k tej rubrika odtiaľto - z DK. Byť na DK a prezerať si ju pomocou Google - to mi pripadá akési ......té.
Keď kliknem na Komunita, otvorí sa mi možnosť Přítomní, a tá po rozkliknutí umožňuje vidieť iba dve "množiny": Přítomní oblíbení a Další přítomní.
Žiadne vyhľadávanie podľa miest alebo náhľad Nepřítomných sa neukazuje.
Text příspěvku byl upraven 14.05.19 v 17:07
Koka - no to bylo dřív, než to Dan "upravil" Teď už podle místa uživatele nevyhledáš.
----------
Napíšu mu, že nám to tam chybí, třeba to doplní zpět.
asam - než jsem dopsala příspěvek, poradila jsi mi to, co stejně vím (viz ten můj příspěvek). Ale neporadila jsi mi to, co hledá - zdá se dle několika příspěvků - i mnoho dalších lidí, a sice jak vidět i nepřítomné nebo jak vyhledávat lidi podle krajů, k nimž se přiřadili.
Ten odkaz, který zde okopírovala Naias, právě zobrazuje tu stránku vyhledávání ve formátu, po jakém zde pár lidí "touží", a ten je docela odlišný od toho, co mi nabízíš.
A tak díky Naias a díky asam alespoň máme možnost vidět ten sakra rozdíl.
Koka - už jsem Danovi napsala a uvidíme jak na to zareaguje. . Dám ti potom vědět.
asam, já se opravdu nechci hádat a nechci pořád remcat, ale copak nevidíš ten rozdíl???!!!
Když si klikneš do rubriky, jak nám jí zkopírovala Naias v 16:36:44, tak tam ta možnost vyhledávání je, a je aktivní!
A když se podíváš tam, kam mě odkazuješ, tak již na první pohled - grafikou i nápisy - je to jiné.
Když to má - dle tvého ochotného návrhu, jenž si cením - Dan doplnit zpět, proč to má doplnit zpět, když v citaci Naias to vlastně přítomné pořád je? (jen nevíme, kudy se tam dostat :=))
To už zde není "hokej", ale chaos!
Vložit příspěvek