Vzhled stránek DK

DISKUZE » Nápady na vylepšení webu

Koka
Koka 22.08.2019 v 20:15

Ano, už jsem takových "nedostatků" k opravě našla několik. To označování jazyka vydání a z toho plynoucí automatický předpoklad, že knihu v češtině mohl vydat jenom český vydavatel ---- to zas tady nadělá paseku!

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 27.08.2019 v 15:12

Dostala jsem palec za komentář. Hmm, a přes celou stránku mám onen komentář, hmmm, jak přehledné. Asi začnu psát krátké komentáře. Dostanu dva za sebou a jsem...hmmm...víte kde.
Jenom poznámka. Já si umím rozklinout knihu v upozornění, abych se k tomu komentáři dostala. Nechápu pointu. Ale někdo určitě jo...
Doufám tedy, že se někdo takový ozve. Jako aby mi to vysvětlil. A tak... ;)

ddkk
ddkk 27.08.2019 v 17:16

...taky na to koukám...že by nějaká další změna?

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 27.08.2019 v 17:18

ddkk: je to v novinkách na webu ;)

https://www.databazeknih.cz/novinky-na-webu

Text příspěvku byl upraven 27.08.19 v 17:22

siena
siena 27.08.2019 v 17:59

Nechci být nějak rýpavá, ale přemýšlím, čemu tato změna vlastně pomůže:-)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 27.08.2019 v 18:42

Text už zkrácen na pár řádek a pokračování v tečkách. Uf, úleva....
Ale možná by bylo lepší teď opravit i text v Novinky na webu. Ať někdo nehlásí do Technických potíže, že se měl ukázal celý text a on tam má jenom kousek :P
(Na jednu stranu vtip, ale lidé jsou, na druhou stranu, různí...)

Text příspěvku byl upraven 27.08.19 v 18:45

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 06.09.2019 v 13:25

Recenze se vrátily na home page :) :) :)

siena
siena 06.09.2019 v 13:27

Holt, místo Událostí:)
Alespoň adekvátní náhrada za ně. Jen je škoda, že nemohou být obě rubriky současně...

Text příspěvku byl upraven 06.09.19 v 13:34

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 06.09.2019 v 13:39

Já vím, ale já jsem holt částečně naivka a snažím se vidět sklenicí napůl plnou, než napůl prázdnou. Tak snad na recenze teď budou lidi víc chodit a výstavka home page není jako kruh záchrany, než něco zmizí napořád :D
(Teď nešlo si nerýpnout, protože poslední dobou jsem ze změn zmatená jako lesní včela...)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 18.09.2019 v 20:35

Tak zkusím další vlákno, kde by někdo mohl odpovědět. Do třetice všeho dobrého?

Kde najdu seznam svých oblíbených žánrů?

Naias
Naias 19.09.2019 v 07:41

V upozorneniach sa píše: „V uživatelském profilu zatím oblíbené žánry neuvidíte, ale nebojte, ukládáme je :-).“ Zatím chápem tak, že to nie je, ale bude.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 19.09.2019 v 08:38

Naias: myslíte jako v "upozornění ostatní ve zvonečku" které mi nepřišlo, takže jsem četla jenom to z Novinek na webu? :(
Čili momentálně je to k ničemu. Jenom to vzalo místo pro vkládání knih. Bohužel jsem byla v tom menším procentu, takže jsem utřela :(
Nu, což jdu na té věci hledat něco pozitivního ;)
Ale dík za odpověď :)

Naias
Naias 19.09.2019 v 08:54

TIP: Nově si můžete přidávat do oblíbených i žánry knih.
Stačí otevřít sekci Knihy, a následně rozkliknout některý z žánrů. Pak uvidíte vedle jeho názvu tlačítko pro přidání (vpravo nahoře). V uživatelském profilu zatím oblíbené žánry neuvidíte, ale nebojte, ukládáme je :-).
Dosud bylo na tomto místě tlačítko pro přidání nové knihy do databáze. To můžete i nadále nejčastějším způsobem, tedy v detailu konkrétního autora, v tlačítku: upravit / doplnit / údaje - Přidat knihu.

O dalších novinkách a vylepšeních webu poslední doby se můžete dočíst zde.
Máte-li nějaký nápad na vylepšení webu, napište nám jej sem. Děkujeme.
(13. září v 12:20)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 19.09.2019 v 09:00

Děkuji Naias za info. Tohle ke mně nedorazilo. Asi jsem zlobila, tak si matrix řekl: "Tý ne!" :D :D :D

Koka
Koka 19.09.2019 v 09:02

Je to tak - někteří z nás už asi byl/i/y odstraněni z adresáře :=)
Měli bychom k tomu asi založit nové diskuzní vlákno, nejlépe pod nějakým krycím názvem, simulujícím péči o četbu ...

siena
siena 22.09.2019 v 09:45

Chápu, že jsem ta známá tvář, takže nejsem v "adresáři".
Čemu moc nerozumím, proč se tato informace nezveřejní na místech, která k tomu jsou zde vytvořena, např. v Novinky na webu. Zvláště, když část z ní je tam uvedena...(?!?)

Text příspěvku byl upraven 22.09.19 v 10:12

LordSnape
LordSnape 22.09.2019 v 11:24

K čemu mi je přidávání žánru do oblíbených, když se v sekci "oblíbenci" neobjevuje...?

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 22.09.2019 v 11:53

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

PPxy
PPxy 23.09.2019 v 10:59

Abych se přiznal, tam mi přijde Databáze knih horší a horší...
1. Zbytečné zahlcování stránky informacemi, které v dané chvíli nepožaduji! Např. Krátký popis knih. Pokud to budu chtít, tak si klepnu na titul!
2. Vadí mi i tlačítka Přidat do mých knih, Koupit a koupit eknihu. Opět by to mohlo být až u knihy, na jejíž titul si klepnu (pro světáky KLIKNU!).
3. Pokud jde o série. Klepnu na název série, podívám se, jaké knihy obsahuje a ejhle, je tam i kniha od téhož autora, ale v přehledu knih není uvedena! A naopak, jsou séerie, v nichž ani u jedné knihy není uveden dotyčný autor.
4. Navíc se nyní dole zobrazuje nabídka jako populární autoři či tak něco podobného. Opět mě to vadí. Na to by mi stačil jen odkaz v postranní nabídce.

Celkově: Po klepnutí na knihy, což mě nejvíce zajímá, my mohl být zobrazem pouze abecedně uspořádaný řádkový seznam s názvem a rokem posledního vydání. Všechny ostatní informace, jako obálka, první vydání, popis knihy, zda ji koupit atp. až po klepnutí na titul.

kapr
kapr 23.09.2019 v 19:11

V mnohém musím s PPxy souhlasit. Kdykoliv si zobrazím kteroukoliv knihu, musím pravidelně zbytečně klikat na
...celý text
a
více informací...
Při vkládání knihy se jen obtížně a komplikovaně dostávám na vložení názvu edice, přičemž polovina vkládaných titulů obvykle v nějaké edici vyšla.
Každého, kdo se snaží vkládat všechny informace, které má po ruce, to velice zdržuje.
Ještě k předchozímu, mnohá tlačítka by šla sloučit, a teprve po kliknutí by vyskočilo menu s dalšími volbami.
Jinak ve střední Evropě stále ještě čteme a píšeme zleva doprava. Uspořádání stránky by to mělo respektovat.
Určitě bych uvítal možnost nastavit si v profilu (přepínatelně) aktuální zobrazení. Jsem orientován spíše na starší tituly, a tak mi pravidelně obálky posledních vydání jsou spíše na obtíž. V celé řadě případů by zobrazení řádkového výpisu bylo daleko komfortnější, nežli věčné přejíždění shora dolů, volba další stránky, a opět shora dolů, volba další stránky, atd. do nekonečna.
Vyhledávání, ať už titulu, nebo autora by mělo být logické. Když hledám Haška, neměl by mi být na prvním řádku nabízen Hašík, Haškovec, či Hašánek, a dotyčný Hašek třeba až na dvacátém místě! Když hledám Staré pověsti české, neměly by mi být jako první nabízeny Pověsti ze zeleného lesa, použil jsem ilustrativní, často neexistující příklady, přesto však názorně dokumentující v čem je jádro pudla, o co mi jde!

Eldar80
Eldar80 23.09.2019 v 21:35

PPxy: Vnímám to podobně. Když na některé věci poukážu, tak něco Dan opraví a něco ne. Používám DK aktivně asi hodinu denně a eviduju změny k horšímu. Přibývá zbytečného klikání. Ztrácí se informační hodnota. Jen občas se objeví něco dobrého.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 24.09.2019 v 18:04

Skallarix
Skallarix 26.09.2019 v 09:53

Arturo.Bandini
Arturo.Bandini 26.09.2019 v 17:22

Velká pochvala, tahle úprava se mi moc líbí.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 26.09.2019 v 17:35

Vložit příspěvek