Vzhled stránek DK
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
to Skeeve a Arturo: Děkuji
to Lenka.Vilka: Ano, nějaký čas to zvažuji, mimochodem takto je to již měsíce, tam ke změnám nedošlo.
Skeeve
Mně se bezpatková písma také líbí, ale patková jsou čitelnější, což v nepříznivých podmínkách rozhoduje.
Ale ta první nezměněná je v kombinaci s těmi ostatními naondulovanými prostě úděsná. Tohle je snad největší grafický hřích, kterého se může webmaster dopustit...
Nezměněná která? Mně připadají naondulovaný všechny (pokud jsem teda neměla ondulovat fotku)
Tam je jen kolečko s fotkou. Jako myslíš že by mělo mít kolem sebe nějaký kudrlinky? Mně teda úplně stačí u těch ostatních. Už tak mám chuť vzít na ně žehličku.
Každá asi hledíme jinam.
Já myslím tu první ze série ikon: Můj profil - Nové zprávy - Upozornění - Aktivita oblíbených uživatelů - {okudrlinkované kolečko pro Nastavení} v záhlaví každé (třeba i této) stránky, hned vedle loga DK.
@Lukinator - Už jsem ti někde v nějakém diskuzním vláknu na toto odpovídal. Stáhni si do prohlížeče "doplněk". Na Firefox doporučuji "Dark Reader". Nejen že skvěle ztmaví pozadí, ale i vcelku příjemně, "inteligentně" a esteticky konvertuje barvy textu.
No a nehledíme. Já mám na místě "Můj profil" kolečko a v něm fotku, ikonka žádná. Zkusmo mazat fotku nebudu, za to mi to nestojí.
Nemůžu říct, že by mne poslední kosmetické změny nějak nadchly, ale uznávám, že i designéři potřebujou na nový střevíčky, tak ať si každej s prachama nakládá jak chce.
Aha, takže já to experimentálně vyzkouším, jak se situace změní, když si nahraju nějakou profilovou fotku. Nic to ale nemění na mém názoru, že i default ikona profilu by měla ladit s ostatními v řádku.
To už jsou Vánoce, že i DK mění vzhled do vánočních vzorů? Jako dočasná úprava super, ale tohle za mě neeee (ikonky). Ale co, člověk si zvykne, nebo se na to vyprdne a odejde na jiné knižní stránky. :) Ty poslední úpravy se mezi sebou podle mého trochu bijí. Retro ikonky a opět oživený moderní vzhled u samotných knih, název přezdívky na osobním profilu je na můj vkus docela tvrdý. To je snad poprvé co se mi nelíbí ani jedna úprava.
Mam tyhle stranky rada a v hodne smerech jste vyborny web na knihy, ale i vzhledem k tomu, ze vas web vyuzivam dlouho a casto, vsimam si, jak se to tady vyviji.
A co se tyce prehlednosti, tak to s kazdou dalsi upravou jde jen a jen k HORSIMU! Pribylo velke mnozstvi zbytecneho proklikavani a rolovani. S tim se pripojuju k prispevkum prede mnou.
Ano, clovek si na to zvykne. Ale prece jen tech veci na ktere si musime zvykat je víc a víc, bohuzel. Trochu me mrzi, ze tak dobry web jde tak nejak do kytek.
Design je taky cim dal horsi. Zkuste jit trochu z dobou. Co je ale nejhorsi, ze je to kazdy pes jina ves a ty fonty strasne bijou do oci.
Dost mi vadi ze musim neustale rolovat dolu u detailu knihy abych se podivala, jak jsem ji hodnotila a zda vubec. Pro me je to podstatny udaj. Toto bylo taky drive ok a hodnoceni jsem videla hned pri rozkliku knihy. Nerozumim tomu, proc jste to nechali takhle.
Text příspěvku byl upraven 28.09.19 v 00:15
Jdu si také přisadit. :-)
Nové ikonky jsou za mě OK, ladí s D v logu stránek - jen je to je takové holčičí, tak se ani nedivím, že to leckomu nevyhovuje. Ale zase se mi zdají originální.
Co se mi ale příčí je stávající kombinace fontů - na stránkách se najdou snad všechny typy - bezpatkové, patkové, tenké, tlusté - celé to působí trochu jak "co dům dal". Nebo dokonce jako nějaká chyba (tj.neprofesionálně).
Doufám, že to jen nějaká přechodová fáze a fonty se ještě doladí.
Každopádně dráždit změnami zrovna když chcete hlas do Lupy mi přijde trochu jako hazard. ;-)
Hmm, jak tak koukám, tak Databaze vůbec nebere ohled na své příznivce a jejich přání. Přitom sama "žebrá" o hlas. Navíc další podpásovka. Citáty se zobrazí pouze po přihlášení. No fuj! Žeby KGB?!? Asi tu brzy skončím… :-(
Tak se mi to nezdálo... A já už myslela že jsem si jen špatně pamatovala. Odebrat roky narození (příp úmrtí) autora z profilu knihy je fakt změna na houby. Hlavně že je místo na kudrlinky :-(
Vložit příspěvek