Filosofování pod starým mohutným dubem
Dlouho jsem tu nebyla, takže jsem to možná propásla...četl jste už někdo Životice od Lednické? Stojí za to si ji koupit do knihovny? Šikmý kostel mě nadchnul, mám oba díly a ráda bych se k nim vracela, proto si je nechávám.
Sarah01: Životice jsem nečetl, takže neporadím, ale všichni knižní známí ji dobře hodnotí. A rád Tě tu po čase vidím. :-)
Dovoluji si připomenout. Dnes od 21:35 na ČT art Česká detektivka (2/9). :-)
Marika: Koukám, že se chystáš na Zahradu od Petry Dvořákové. Taky mě to zaujalo. :-)
Text příspěvku byl upraven 12.10.22 v 19:22
Eicherik: Nedivím se ti, taky to tak mám, když nějakou dobu do knihovny nejdu. :) Já to vidím tak, že dočtu ty dvě, co mám doma. Jednu rezervaci, na kterou čekám a už si nic nepůjčím, abych přečetla konečně svoje knihy, co mi tu leží delší dobu. :)
Sarah01: Nečetla jsem, takže bohužel neporadím.
Já si jdu zítra pro čtyři. Plán je do konce roku jenom vracet. A jelikož je polovina října, dobu mého mučení jsem si vybrala hezky krátkou ;)
Text příspěvku byl upraven 12.10.22 v 20:12
Sarah01: já jsem to četla. Je to pěkně napsané, jen místy dost drsné. S Šikmým kostelem bych to nesrovnávala.
Eicheriku - jelikož mi to přišlo do mailu jako novinka od Dvořákové, tak to zkusím, i když její knihy nehodnotím tak vysoko.
Děkuji všem, zkusím ji. Zahradu mám taky v plánu. A taky Neděli odpoledne od Vanišové.
Snad bude v zimě více času na čtení, úplně se to stydím napsat, ale za poslední rok jsem přečetla jednu jedinou knížku, Paměť mojí babičce od Petry Hůlové. :-(
Paměť mojí babičce vypadá zajímavě. Taky si jí musím přečíst... díky za tip :-)
Dnes mi televize udělala radost. Na TV JOJ Family od 20:20 Akce Bororo (1972). :-)
Dnes jsem si přinesl z knihobudky Případ profesora Rocha. Už dlouho jsem si přál narazit na něco bizarního nebo brakového z období první republiky. Myslím si, že k podzimnímu počasí to bude dobrá volba. :-)
Ja som prišla k provorepublikovej knihe ako slepé kura k zrnu. Čítala som si detektívku od zahraničného autora, kúpenú v antikvariáte, a s údivom som zistila, že sa blížim k rozuzleniu, hoci som bola ešte len v polke knihy. Ukázalo sa, že to nie je jedna kniha, ale dve, tú zahraničnú detektívku ktosi zviazal s Emčou detektivem.
Povedlo se mi splnit poslední bod čtenářské výzvy, co mi chyběl, tak jsem spokojená. :)
Taky gratuluji! Mě chybí jeden a nic nenacházím, co by se mi do něj líbilo :(
Eicherik, Lenka.Vílka: Děkuji. :)
Lenka.Vílka: Koukala jsem, že máš problém se stejným bodem jako jsem měla já. :D Taky jsem nevěděla, co si přečíst od afrického autora. Původně jsem chtěla První dámskou detektivní kancelář, ale vzhledem k tomu, že jí knihovna neměla na půjčení, tak jsem koukla do žebříčku a jako nejideálnější mi přišlo Zachraň Jacka (i když válečné kniho normálně vůbec nečtu) a nebyla to špatná kniha.
Tak uvidíš, třeba na něco zajímavýho narazíš. :)
Keri.H: děkuji, kouknu na to. A pokud to nebude ono, snad narazím na něco. A pokud ne, tak se svět nezboří :)
Text příspěvku byl upraven 15.10.22 v 17:36
Malá, faktická poznámka. První vydání detektivky Případ profesora Rocha nepochází z doby první republiky, jak jsem se domníval, ale až z doby protektorátu.
Případ profesora Rocha vycházel kdysi v 70. létech na pokračování v časopise Naše rodina.
Vložit příspěvek