Filosofování pod starým mohutným dubem
Tak to jsem tady správně. Už nějaký čas Vás poddubáky sleduji z vršku koruny, tam kde je to ptačí hnízdo a říkám si, že bych Vám dolů mohl občas hodit žalud nebo dva.
Tak chyba, všechny žaludy jsou už dole, budu muset počkat do léta. Asi hodím pod dub to ptačí hnízdo.
Eicherik: Sleduješ další případ Detektivů od Nejsvětější Trojice?
Předchozí případ mě tolik nezaujal, tak jsem zvědavá na tenhle, rozjezd je zajímavý. :)
Musela jsem si dohledat tu úvodní písničku, jak mě zaujala.
Text příspěvku byl upraven 01.03.23 v 21:51
keri.H: Nejsvětější Trojice mě neskutečně baví. Koukal jsem i včera a těším se na další díl. :-)
Nejsvětější trojice mě taky baví, ale už to všechno dávali. Těšila jsem se, že něco nového. No, když nebude nic jiného, taky si to zopakuju.
Včera, když jsem večer chvátal do šipkového klubu (jak jsem již psal dříve jsem hospodský typ), viděl jsem na obloze zajímavý úkaz 2 velké hvězdy těsně vedle sebe. Jak jsem se ráno poučil, jedná se o konjunkci Venuše a Jupitera. Dnes jsou vidět zase. Kdo má okno na západ nemusí vystrčit nos z bytu a může se kochat.
Děkuji za info ohledně těch planet. Koukal jsem na ně včera, i dnes a alespoň nemusím hledat na netu, o které planety se jedná. :-)
Taky jsem pozorovala i fotila planety, bylo to vidět moc pěkně, ale zase ne moc dlouho.
U mě nebylo vidět. Ale vynahradit to měsíc, který byl krásně vidět už celé odpoledne. A večer svítil vážně, vážně moc! A jak byl nízko, tak byl vidět skoro jako na dosah ruky :)
Opět máme vytoužený pátek a tak pokládám oblíbenou otázku: Kde se budete tento víkend pohybovat v knižním světě? Já se chystám za 12 let do důchodu a tak se jdu podívat, jak to vypadá v domově důchodců (Na konci aleje). :-)
Budu se o víkendu s inspektorem Dupinem v Bretani (Bretaňský příboj) zabývat trestným činem...a pokaždé si dám k tomu dobrou kávu, stejně jako Dupin.
Naias: Vím, že máš ráda i některé hodně staré autory. Četla jsi něco od švédské dámy Selmy Lagerlöf? Já si dnes přinesl z knihobudky její asi nejslavnější román Gösta Berling. :-)
Eicherik: ... za 12 let.? Hm.
Ty optimisto! :-))
Nevím, kam půjdu o knižním víkendu - neděli. Nemám teď rozečtenou žádnou beletrii. Mohla bych se vydat do Toskánska s malířkou nebo s Arvédem po Praze, na Mírov...
Text příspěvku byl upraven 04.03.23 v 08:36
R.E.M.: Mám naplánováno, že budu pracovat do 65 let a další měsíce strávím na pracáku. Ale jak se říká, když chceš pobavit bohy, tak jim řekni své plány. :-D
Arvéd se mi hodně líbil. :-)
Já jsem teď doposlouchala audio Matčin hrob a od včera jsem knižně v Dranitzu, bývalé NDR a s hlavními hrdinkami renovujeme staré panství u jezera na hotel.
Vložit příspěvek