Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

R.E.M.
R.E.M. 05.10.2017 v 22:25

newtory:To je fajn, tvoje zelená zlatíčka mají nové kamarády. Bude jim veseleji.

newtory
newtory 05.10.2017 v 22:30

Zelená zlatíčka si tam natahaj kamarády a nám bude "veseleji".

R.E.M.
R.E.M. 05.10.2017 v 22:35

:-)) i tak možná. Hlavně že je veselo.

Jacck
Jacck 05.10.2017 v 22:37

R.E.M.: "Nestačím se divit . Každý, kdo má výhrady k EU je komunista, bolševik
.. Vtipné."
vtipné ani ne, spíš děsivé. Většina z těch lidí jsou buď vědomě ruští trollové (tipuju newtory) nebo užiteční ruští idioti, kteří absolutně netuší, co se ve světě děje. Samozřejmě, EU není dokonalá, samozřejmě je co kritizovat, samozřejmě je v ní pár nesympatických politiků atd. Ale jaké jsou alternativy? Návrat k nacionálním státům, tak jak si to přeje Rusko, aby je pak mohlo korumpovat jeden po druhém a poštvávat proti sobě? Pro se všichni jednoznační ruští agenti jako Klaus nebo Zeman zaklínají "národní suverenitou" a na Bruselu nenechají niť suchou? Proč Klaus, který nechtěl podepsat Lisabonskou smlouvu s odůvodněním, že umožní cestu ke zrušení Benešových dekretů, nyní jezdí dělat podporu na mítinky AfD, která má jejich zrušení v programu? Proč všichni proti-EU populisté typu Le Penová, Farage, Zeman, Wilders atd. berou peníze od Ruska a jsou silně putinofilní?
http://www.politico.eu/article/russia-plot-against-the-west-vladimir-putin-donald-trump-europe/

Marbo
Marbo 06.10.2017 v 04:00

denib - vstávám brzy, bo mám ranní rituály - káva, snídaně, cigaretka, rychlá sprcha.Tak či tak s úderem páté jdu na tramvaj. A bude hůř. Ale nelituji.
A pokud by byla možnost, rád bych tě u nás provedl. Jednak s tím mám zkušenost ( včetně cizinců ) a hlavně to tady mám opravdu rád.
PS : Neváhej a toč se točilo hlavně v Klimkovicích, u radnice se točilo Divadélko pod věžís Maruškou Rottrovou.

denib
denib 06.10.2017 v 07:06

Marbo: díky za nabídku :-)

R.E.M.
R.E.M. 06.10.2017 v 08:27

Jacck: To nálepkování lidí s jiným názorem jako ruské trolly, bolševiky atd. mi není sympatické. A skutečné mi přijde hořce vtipné, že nejvíc nesmiřitelní bývají k jiným názorům dřívější komunisté, kteří rychle opustili loď a vyměnili jednu politickou stranu za druhou, jen ta rétorika jim zůstala.

Na samostatných, v rámci možností nezávislých státech nevidím nic špatného. Pokud ty ano, je to tvoje věc, ale není nutné napadat uživatele s jiným názorem. Nedávno jsem četla skvělou knihu s názvem Izrael a Palestina. Co to o mě vypovídá? Jsem agent Mosadu nebo snad palestinský atentátník?

Jacck
Jacck 06.10.2017 v 09:11

R.E.M., já jsem sotva dřívější komunista, když v době revoluce mi bylo 12 let. Jakmile někdo, jako v tomto případě newtory, použije nálepku jako eurohujer, tak si ho automaticky nálepkuju do kategorie kognitivně deficitní nebo ruský troll. Pak se stačilo podívat na to co čte (knihu napsanou jednoznačným ruským trollem Christopherem Bookerem - jako první screening stačí vždy progooglovat na Putina) a mé podezření ještě stouplo.
Osobně tyto lidi infikované populistickým nacionalismem, putinofilstvím, antieuropeismem vnímám jako stejnou lůzu, která nám sem kdysi navolila bolševiky a podobně se k ním i chovám. Počítám k nim všechny voliče Zemana, Okamury, Robejška, Pirátů a dalších zjevně ruskem financovaných politických uskupení. A není to legrace. V USA podobná lůza zvolila Trumpa a kam to vede? Totální rozklad státu a morálky. Podobní hlupáci volili brexit a kam to v Británii povede? Takže mě spíš děsí, kolik takových lidí u nás ve státě opět je. Historie se začíná opakovat. Opět tu bují populistický nacionalismus a opět je hodně lidí, kteří na něj slyší, už se zapomnělo na to, kam to vedlo v minulosti. Lidi si neuvědomují jak se máme dobře. Nikdy v minulosti jsme se tak dobře neměli. Přesto se tu pod vlivem destruktivní ruské propagandy šíří blbé nálady. Lidi jako newtory budou řešit zakřivení banánů (bublina nafouknutá ruskou propagandou), ale to že Ruská agrese na Ukrajině už stála život 50 tisíc lidí je nezajímá. Vždyť on je ten chudáček Putin jen oběť zlého spiknutí Západu. Štve mě naprostá slepota těchto spoluobčanů. Kdybych je mohl vystěhovat do Ruska, tak to udělám.

Jacck
Jacck 06.10.2017 v 10:07

Další střípeček do skládanky. Tady náš kamarád "newtory" si jako obrázek k nicku zvolil vlajku. Jaká je to vlajka? Je to vlajka katalánské nezávislosti.
https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/ruska-propaganda-zije-referendem-podporuje-katalansko_448611.html
dle různých zpravodajských zdrojů (a těch hrozných "mainstreamových" médií) bylo to katalánské referendum nejspíš vyvoláno ruskými tajnými službami a podporováno ruskou desinformační kampaní. Je to opět jen snaha Ruska tříštit a rozbíjet Evropu zevnitř. Tj. brexit, Katalánsko, podpora různých národoveckých hnutí, léta trvající šíření podvratné propagandy vůči EU. Když člověk ruské desinformace určitou dobu sleduje, jako to dělám já, tak si vytipuje proruské blogery atd. a v poslední době jsem si všiml aktivity těchto proruských blogerů v souvislosti s Katalánském. To mě jen utvrzuje v tom, že v tom ilegálním referendu má Rusko prsty. Takže kdo je náš "newtory"? Na 90% vědomý ruský troll, tj. žoldák v podvratné ruské informační válce.

Text příspěvku byl upraven 06.10.17 v 11:14

nero 13
nero 13 06.10.2017 v 10:50

Fascinují mně lidi kteří ve jménu demokracie označují jiné lidi s jiným názorem jako lůzu, a nejraději by je odstěhovali do Ruska. To měli v plánu po vítězné válce udělat s částí českého národa už nacisti.

Jacck
Jacck 06.10.2017 v 10:55

to víš nero, já jen bez politické korektnosti nazývám věci pravými jmény. To by voličům Zemana mělo imponovat.

kapr
kapr 06.10.2017 v 11:01

Chudák dub.

Jacck
Jacck 06.10.2017 v 11:12

Mohutný dub na břehu řeky,
četné větve k hladině sklání,
stojí tu dlouho, stojí tu věky,
sleduje z výšky vlnek dovádění.
Vidí jak v jezu voda pění,
aby pak v poklidu odtekla v dál,
za desítky let se spoustu změní,
jen on tu bude stát dál.

newtory
newtory 06.10.2017 v 11:29

Jiří Kolář

Mezi tupci

Žít mezi tupci
je daleko těžší
nežli žít se zvěří
Zvěř odhání oheň
zbraň i slovo
se zvířaty lze žít
v pokoře a odříkání
v ochočení sebe sama
ale s tupcem
a mezi tupci?
Nepomůže nic
Zde slovo není slovem
oheň není ohněm
zbraň není zbraní
pokora pokorou
odříkání odříkáním není
mezi tupci jsi stále sám
a co děsivějšího
stáváš se zvolna
chtěj nechtěj jedním z nich
Řekni tupci
že život je něco jiného
než pohodlí
že je to neustálý boj
tím plnější čím těžší
že radost
je podmíněna námahou
láska čistotou
pravda samozřejmostí
smutek opravdovostí
že ptá-li se na člověka
musí se ptát na tajemství
že hledí-li na sebe
nevidí nic
nechá-li duši stranou
--------------------
Pane zachraň mne!

reader.007
reader.007 06.10.2017 v 12:50

To je hezké newtory, odkud to je?

Jacck: víš co? Běž se svými soudy na diskutující laskavě někam. Přiznávám že jsem debatu o unii a zvrácenosti systému začala já, ale občas si člověk musí nahlas povzdechnout a přiznávám, že mě moc těší, že se tu neobjevilo víc takových jako ty. Věřím, že jinde si s tebou milerádi potykají ve tvém bezpodmínečném obdivu k EU a její "jediné a pravé cestě". Doporučuji youtube a putinovská videa, tam vás je jak naseto.

Jacck
Jacck 06.10.2017 v 12:59

reader.007, běž se raději někam nazobat zrní a nepleť se do věcí kterým nerozumíš. Začala jsi tady politickou debatu o EU, pak jsi sem vložil odkaz na jakési stupidní ruské konspirační video, které tvrdí, že cílem USA je zabránit spojenectví mezi Ruskem a Německem, a když se někdo ozve, tak ho začneš vyhazovat z diskuze. Navíc tu prekrucuješ mé názory, protože jsem nikde nic netvrdil o nějaké jediné pravé cestě a nikde jsem nic bezpodmínečně neobdivoval.

reader.007
reader.007 06.10.2017 v 13:17

...říká zasvěcenec s maskou Anonymous. Už tím shazuješ svá vlastní nařčení o něčím trollení.
O tom čemu rozumím se opravdu ráda nechávám poučovat takovými zasvěcenými antirusofily :-))) A baví mě jak u toho hystericky prskáte...

siena
siena 06.10.2017 v 13:22

Do tohoto vlákna nemám potřebu psát, myslím si své...jestli ale, reader.007, bereš mlčení ostatních, jako souhlas s tím co tu bylo napsáno, především za poslední dva dny, tak mi to nedá...ráda se zařadím mezi ty tupce, kteří mají poněkud jiný, zcela odlišný, názor, postoj. A možná tě to překvapí, a i ostatní, bezpodmínečný obdiv k němu není potřeba. Zajímavé je, že ten se tu dá vyčíst právě z těch komentářů Vašich...Ale i na to jsem si již na DK zvykla...

Text příspěvku byl upraven 06.10.17 v 19:01

reader.007
reader.007 06.10.2017 v 13:25

neberu sieno, ale ty ani nikdo jiný (až na jednu výjimku) tu taky nikoho nezačal osočovat z trollování...

Jacck
Jacck 06.10.2017 v 13:26

Stáhnu se z této diskuze pryč, jednak to tady nechci Eicherikovi kazit, jednak se domnívám, že diskuze s hloupými lidmi je ztráta mého času. Jak jsem psal výše, považuju vás za stejné hlupáky jako byli ti, kteří v Německu dostali k moci Hitlera nebo u nás komunisty. Nechápete co se ve světě děje, že se jedná o konflikt mezi svobodným světem a útokem, který proti svobodnému světu vede ruská totalita. Ta válka se nevede zbraněmi, ale psychologicky, skrze ideologie, desinformace, konspirace, šíření hysterie kolem uprchlíků, podvracení EU, drolení jednoty západu, rozbíjení NATO, transatlantického spojenectví. A vy jste se bohužel stali užitečnými idioty toho totalitního režimu.

newtory
newtory 06.10.2017 v 14:10

AD : reader.007
Je to odtiaľto :
https://www.databazeknih.cz/knihy/prometheova-jatra-12423
a je ich tam ešte oveľa viac,sú tam aj dobré aforizmy.
Kúpil so si ju hneď keď vyšla a dodnes toho neľutujem.
Je tam aj veľmi pekný preklad T.S.Eliota : "Dutí lidé",tipujem,že od Koláře.
Inak tento text Eliota zhudobnila aj brnenská dnes už neexistujúca kapela "Pro pocit jistoty" :
https://www.youtube.com/watch?v=07IbU-HUfms
(zaujímavá muzička)

Text příspěvku byl upraven 06.10.17 v 14:12

evy2
evy2 06.10.2017 v 14:14

Jacck: Nikoho z tu pritomnych diskutujucich nevnimam ako tupca, nebodaj hlupaka. Su to inteligentni, slusni a na urovni uzivatelia, citatelia, pripadne prispievajuci, vratane nicku newtory. Su to ludia, od ktorych som sa aj tu, mnohemu nielen naucila, ale aj inspirovala a vdaka tomu a tymto diskutujucim, som opat o cosi mudrejsia a bohatsia. Nemusime sa nazorovo zhodnut, to vsak neznamena, ze budem skatulkovat, sudit, napadat a dokonca odsudzovat. Dovod je velmi prosty, som si totizto velmi dobre vedoma, ze sa to v zivote vobec nevyplaca a nevedie to k nicomu dobremu, ani k prospesnemu. Neberte to prosim, ako poucovanie, vyjadrila som svoj nazor k diskusii, ktory je vsetkym moznym, len nie diskusiou...

R.E.M.
R.E.M. 06.10.2017 v 14:27

Jacck: Pokud ostatní, s jiným názorem bereš jako hlupáky a pouze svůj názor bereš jako správný, tak je zbytečné diskutovat.
Když jsem psala o bývalých komunistech, dnešních komunistobijcích, nepsala jsem o tobě, protože tě neznám.

Nelíbí se mi, pokud jedna velmoc je označovaná jako bílá, druhá černá. Propaganda je jedna, ruská stejně jako americká. To, že jednou budu stejný názor jako kterýkoliv politik , neznamená vůbec nic,na jiné dvě věci můžu mít opačný názor. Vždy mi přišlo hloupé, když jsou lidé nuceni mít stejný názor. A pokud ho má nějaký troufalec "nesprávný", pak je urážen. Tj. demokratické, že.

Přivítám, pokud tu budou diskutovat uživatelé bez urážek, agresivity a trapného shazování a je mi jedno jest-li jsou pro nebo proti zachování EU.

R.E.M.
R.E.M. 06.10.2017 v 14:39

Dnes končí týden knihoven. Využili jste ho, ať už nákupem vyřazených knih nebo přihlášením se do knihovny? Nebo k odpuštění čtenářských hříšků? :)

Jacck
Jacck 06.10.2017 v 14:47

evy2, OK, opravím se a řeknu to takto: netvrdím, že ti uživatelé jsou hloupí, protože je neznám. Třeba jsou v určitých věcech chytří, mají různé talenty, mají rozumné názory na jiné věci. Ale jejich politické názory na Rusko jsou hloupé, stejně jako byly hloupé názory některých západních intelektuálů na stalinské Rusko atd. Rusko a jeho psychologickou válku a propagandu sleduju léta, čtu zprávy tajných služeb, čtu weby jako euromaidanpress už od války na Ukrajině, kdy jsem celou situaci sledoval z ukrajinského pohledu atd. O Rusku jsem přečetl spoustu knih. Zkus třeba tyto, třeba ti to otevře oči
https://www.databazeknih.cz/knihy/zima-prichazi-310573
https://www.databazeknih.cz/knihy/rusky-denik-40327
REM:
Ano, máš pravdu že propaganda existuje z obou stran, je ta ruská je jaksi mnohem agresivnější a destruktivnější. To že nám Rusové už 3x za sebou dosadili svou loutku na funkci prezidenta je málo? Co nám provedli Američani nebo EU? EU sem akorát narvala spoustu prachů a díky ní se zavedlo spousta rozumných zákonů, kteří by čeští politici nikdy nezavedli. Zato z Ruska sem přichází akorát korupce, lži, desinformace. Pusť si třeba video o metodách ruské psychologické války od KGB přeběhlíka Jurije Bezmenova
https://www.youtube.com/watch?v=y3qkf3bajd4

Vložit příspěvek