Filosofování pod starým mohutným dubem
EU tu přerozdělila i naše peníze na rušení cukrovarů, na likvidaci konkurence, na řepku, která je destruktivní pro ekologii a zemědělství. Taky na památky, podpořila výstavy. Ale mínusy podle mne převládají.
Text příspěvku byl upraven 06.10.17 v 15:13
Priznávam,že do knižnice nechodím a asi je to škoda. Kedysi dávno som chodieval s otcom,ale mal som tendenciu nabrať si viac kníh ako som stíhal prečítať a potom sme riešili upomienky.
Ale určite knižnica má svoje čaro a je príjemné,že človek niečo aj ušetrí.
Navštíviť knižnicu je ako povoziť sa a nemusieť kupovať si auto.
EU plytvá zdrojmi daňových poplatníkov,sú to tzv lacné peniaze a tie sa ľahko míňajú.
Napríklad Košice.
Mesto prežilo boľševika podstatne lepšie ako napr.Bratislava ktorá prišla o kopec pamiatok a nastavali sa tam hrozné veci.
Dnes,keď sa sem lejú lacné EU peniaze sa genius loci mesta stráca,ako nosorožce z buša
R.E.M. : ano využila jsem prodej vyřazených knih a za 10 Kč jsem si zakoupila Židovku z Toleda od Feuchtwangera, která se mi líbila.
Taky bych si v té kopě konspiračních teorií ráda poslechla, jakou roli sehrálo Rusko (a možná i Čína) ve vydrancování posledního nerostného bohatství který je (vlastně byl, po dnešku už máme definitivní utrum) ještě v rukách státu.
Je mi fuk jaký čteš notičky, Jaccku. Desinformace, propagandu a cílený rozklad vnímáme každopádně naprosto z opačného úhlu a i kdybych mohla místní stránky zavalit ještě mnohem obsáhlejšími zdroji informací, neudělám to. Tobě by stejně žádné důkazy nebyly věrohodné a ti kdo jsou mi názorově bližší nepotřebují nápovědy, internet je zatím ještě poměrně svobodné médium.
Mimochodem Siena:
Ještě k tomu tichému souhlasu: opravdu si nemyslím, že všichni ti co ke zde uvedeným názorům mlčí, souhlasí. Jinak bych musela mít skutečně nevalné mínění o lidech, kteří (třeba) v naprosté většině mlčením přešli, když zasloužilý uživatel Lordsnape nazval neméně zasloužilou uživatelku Binysek před časem "hamižnou komunistickou sviní", protože napsala, že cílí svou dobročinnost tak jak chce ona.
P.S. Posielať ženu,uživateľku DK zobať zrní bolo tiež pekne cez čiaru.
Len preto,lebo si dovolila ten luxus mať iný názor,hovorí sa tomu aj verbálna agresia a pri takých "úletoch" nie je niekedy ďaleko ani k tej fyzickej.
Text příspěvku byl upraven 06.10.17 v 15:53
Jacck: Odkial beries tu istotu, ze moje oci su zatvorene - netusim... Kazdopadne velmi pekne dakujem za knihy, ktore mi odporucas, urcite si ich precitam, uz aj z toho dovodu, ze som si od Teba precitala Tvoje clanky, v ktorych si velmi putavou formou, uprimnym sposobom opisal Tvoje dojmy z Tebou precitanych knih. Tiez teda patris k tym, ktori ma inspirovali a pripomenuli mi knihy, ktore si opat rada precitam. Vysvetli mi Jacck, preco nedokazes viest diskusiu vyrovnanym, vhodnym, pokojnym a zmysluplnym sposobom, bez negativnych emocii, neprimeranych reakcii, v ktorych nenachadzas pochopenie, porozumenie a ktorymi absolutne nic neriesis. Skus mi prosim otvorit moje oci...
Mám kamaráda, který věří, že Země je plochá. Diskuse na tohle téma s ním skoro není možná, protože on věří další spoustě různých konspiračních teorií, které se vzájemně potvrzují. Tvrdí, že má tohle téma nastudované a že o tom viděl spoustu dokumentů. Náš svět je prostě placatý.
Připoměl mi tak Jaccka, protože i on říká, že má tohle téma, které se zde poslední dva dny řeší, nastudované.
Jsem rád, že jsem se dověděl, že jsem lůza. Nedávno mi na facebooku nadávali do nevzdělanců. Asi měli pravdu. Každopádně mě fascinuje, že i velmi sečtělí lidé mohou mít na některé skutečnosti naprosto opačné názory. Jen mi hrozně vadí, že jako ruskému agentovi mi neřekli, kam si mám chodit pro výplatu. :D
Hanka_B: To je štěstí. Já jsem věděla, ale nestihla zajet do vedlejšího města přihlásit se nově do další knihovny.
Marika Vanova: To je dobrý úlovek. :) I já měla štěstí, koupila jsem 4 detektivky, z toho dvě od P. D. James, kterou mám ráda.
evy2, třeba se rád hádám, co ty víš? Každopádně ze zkušenosti vím, že když má někdo určité politické názory, tak je veškerá snaha o diskuzi nebo porozumění marná. Jeho vidění světa je natolik odlišné od mého, že je jakákoliv shoda nemožná. Tato propast ve vidění světa existuje v různých kulturách, je to v podstatě propast mezi viděním světa liberála, humanisty a mezi viděním světa konzervativce, zabedněnce plného předsudků. A já na tyto lidi nemám trpělivost, a ani chuť nechat se jimi jakkoliv nechat obohacovat. V americké politice je to hluboká propast mezi demokraty a konzervativními republikány. Ne nadarmo ruská propaganda cílí převážně na republikány. U nás tento typ osobností tvoří komunisty, zemanisty, klausisty a ruská propaganda cílí taky na ně. Rusové to mají psychologicky zmáknuté a ví na kterou část populace a jakými prostředky cílit svou psychologickou válku.
Tvá víra ve sluníčkový svět plný tolerance, porozumění, vzájemných sympatií je sice milá, ale nereálná.
P. D. James mám taky moc ráda. Tedy ani ne tak jí, jako Adama Dalglieshe ... to je on, mého srdce šampión :-)
Já vůbec týden knihoven nezaregistrovala. Teď jsem koukla na stránky naší knihovny a taky o tom nepíší ani slovo.
Text příspěvku byl upraven 06.10.17 v 16:31
Jacck: Vyvediem Ta z Tvojich omylov, to, co sa tu odohralo pocas 2 dni, nebolo rozhodne o hadani a Ty to vies, uplne zbytocne to teda zlahcujes. Realneho, pravdiveho a skutocneho vysvetlenia, som sa od Teba mily Jacck nedockala, moja viera v Teba vysumela do stratena, moje oci sa Ti nepodarilo otvorit, nemile, zial realne...
evy2, reálného vysvětlení čeho? To co se tu odehrálo se odehrálo, a ty máš právo si o tom myslet co chceš, stejně jako o mně. Žádné oči ti otevírat nepotřebuju, sama vidíš co vidět chceš. Pokud se ti mé názory nebo můj způsob komunikace nelíbí, tak je to tvá věc.
Jacck: Skoda len, ze Ty to nevidis a vlastne ani vidiet nechces, to je vsak Tvoja vec. Niet Ti co zavidiet Jacck, vsetko o com som Ti pisala, si vobec nepochopil. To je vsak mily Jacck, taktiez Tvoja vec...
Maj sa fajn.
reader.007, ano, na to si pamatuji...ano, mlčela jsem. Domnívám se, že jsem se do té doby ozývala často, na rozdíl od jiných jsem nesmazala, je to dohledatelné, a že mi bylo, nezřídka od těch samých, kteří se tu opakovaně dovolávají slušnosti, řečeno, abych si s tím šla do háje zeleného, že to jsou jen vyhraněné diskuze...a také si pamatuji na ta ticha, když tu zmiňovaná paní uživatelka dávala druhým lekce ze "psaní bez osobních invektiv"...O způsobu vedení zdejších diskuzí jsem už tedy napsala dosti, nemám od jisté doby potřebu přispívat do podobných vláken, jako je toto. Dnes jsem udělala výjimku, protože jsem se cítila svým způsobem oslovena, to je celé.
Text příspěvku byl upraven 06.10.17 v 19:26
Zaujala mně ta plochá Země. :-D Co se potom skrývá na té "druhé" straně placky? :-)
evy2, ta máš taky dobrou schopnost plácat o ničem a nedostat se k podstatě věci. Pořád jakési narážky, co jsem pochopil a co jsem nepochopil, a co bych měl pochopit, a cosi o otevírání očí. Co se ti nelíbí? Napsal jsem tu jasně svůj názor na svět (totalitní stát co v současnosti vede informační válku proti svobodnému světu) a že někteří lidé se dle mého stali užitečnými idioty tohoto totalitního státu. To je pro mne fakt, pravda. A pokud myslíš že je to konspirační teorie, tak tu samou konspirační teorii mají i západní kontrarozvědky
https://www.lidovky.cz/bis-varuje-rusko-si-buduje-novou-kominternu-svetovou-sit-sympatizantu-1a9-/zpravy-domov.aspx?c=A150904_122407_ln_domov_sij
Tento totalitní stát tady šíří desinformace s cílem rozložit demokratický systém, a protlačit k moci nacionálně populistické strany, které financuje (AfD, Zemanovci, Okamura, Le Penová atd atd). Je cílem je rozrušení a překopání mírového řádu, který tu byl vybudovaný po 2.SV. Je ti to málo? Já osobně to vnímám jako ohrožení mnohem větší než migrace. Tak se vyjádři k tomu, nebo už mlč.
Eicherik: To já vůbec nevím. K tomu jsem se bohužel už nedostal. Ještě nedávno fungovaly tyto stránky: http://www.placata-zeme.cz
ale už nefungují. Na tohle téma je na youtube hodně videí. Mě se tím bohužel nechce ztrácet čas. Myslím si totiž, že se jedná o aktivitu fanatických křesťanů, kteří v USA prosazují kreacionismus a doslovný výklad Bible. Pro mě je ta myšlenka příliš nesmyslná. Ale kamaráda je mi líto. Posledně jsme se pohádali na téma ISS, kdy jsem tvrdil, že létá moc nízko (400km), aby z ní byly vidět satelity (30.000km). Taktéž s tím, že lidé věděli už 200 let před Kristem, že země je kulatá a její velikost, mě poslal někam. https://cs.wikipedia.org/wiki/Eratosthen%C3%A9s_z_Kyr%C3%A9ny
Text příspěvku byl upraven 06.10.17 v 17:15
Musím se zastat uživatele Newtory. Politiku už tu rozebírat nebudu, ale k té vlajce Katalánska jsem ho možná vyprovokoval já, protože jsem byl první kdo jí tady "vyvěsil". A udělal jsem to poté co jsem viděl videa, kde španělští policisté surově napadali lidi, kteří udělali jen to, že šli demokraticky hlasovat. Zúčastnil jsem se (přiznávám, že ze zvědavosti) několika demonstrací v roce 1988 a 1989 proti tehdejšímu režimu a i když jsem viděl pár drsných scén, tak tehdejší komunistická policie musí blednout závistí, protože s tou současnou španělskou se v surovosti nemůže porovnávat.
Eldar80: To nevadí. :-) Mě jen některé odvážné myšlenky zaujmou a vyvolávají ve mě zvědavost. Díky. :-)
Myslím že ani nie,možno podvedome.Nepamätáš ako som si dal UK vlajku,keď sa hlasovalo o brexite ?
Tiež sa ma dotklo,ako surovo napadli bezbranných civilov.
Eicheriku, takže celý ten průběh toho referenda je dle tebe OK?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Referendum_o_nez%C3%A1vislosti_Katal%C3%A1nska_2017#P.C5.99edchoz.C3.AD_ud.C3.A1losti
ale to je jedno, nechme toho. My dva si rozumět nebudeme.
Dyk notovat si, kuci, nemusíte. Ale zajímalo by mě, jestli byste dokázali diskutovat spolu kultivovaně a zdvořile, aniž byste na sebe vytahovali kšandy. To jsem už dávno nikde neviděla (naposledy na přelomu 18. a 19. století v jisté knižní sérii). Nikdo se o to ani nepokouší. A přece to možná existuje.
Text příspěvku byl upraven 07.10.17 v 10:21
Vložit příspěvek