Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

evy2
evy2 06.10.2017 v 17:43

Jacck: Moje schopnosti, ci uz pozitivne, alebo negativne, nie su Tvojimi , o nich teda ani len netusis. Pokial to vnimas sposobom, ktory si uviedol, si vedla, ako ta jedla... Co sa mi nepaci, som vo svojich predchadzajucich prispevkoch uviedla. Tvoje nazory, su mi zname, pokracovat dalej vo vzajomnej komunikacii, nema ziadny zmysel, pretoze nemam zmysel, pre nezmysel. Inymi slovami, vnimam Ta presne takeho, aky si a je mi naprosto jasne, ze sa spolu nezhodneme vo viacerych nazoroch a ich prezentovani. K comu sa budem vyjadrovat mily Jacck, alebo nebudem, do toho Ta vobec nic nie je, o tom Ty nerozhodujes, zariad sa teda v buducnosti podla toho. Nemam ziadny problem prijat iny nazor, pokial naprotivok reaguje primeranym a adekvatnym sposobom. U Teba tomu vsak tak nie je, si opakom diskutera, ktory dokaze prezentovat svoje nazory takym sposobom, aby inych presvedcil o tom, o com pise. Znizovat sa k roznym invektivam, prirovnaniam, osocovaniam a zalezitostiam, ktore nie su pravdou, nielen v mojom pripade, toho som sa od Teba dnes, mily Jacck docitala viac nez dost. Bolo by konecne nacase otvorit nielen oci... To je vsak Tvoja vec.

Eicherik
Eicherik 06.10.2017 v 17:45

Mě pouze vadilo to naprosto zbytečné a kontraproduktivní násilí. Je mi v podstatě jedno jestli bude Katalánsko samostatné, ale když vedle sebe postavím Kosovo, Krym, Katalánsko a nebo Tibet a vidím ten dvojí metr, který se tady používá, tak nemůžu napsat nic jiného, než že "politika je sviňa".

Eicherik
Eicherik 06.10.2017 v 17:48

kní: Dobrá připomínka. :-) Ale jak se to naučit? :-)

Jacck
Jacck 06.10.2017 v 17:52

evy2, ty tady předvádíš pozu jakého moudré a tolerantní, ale když se člověk podívá pod povrch toho co tu píšeš, tak tvé příspěvky nejsou o nic míň agresivní než mé. Pořád mi tu podsouváš, co netuším (útok!), co nechápu (útok!), že komunikovat se mnou nemá smysl (útok!), že mi do toho nic není (útok!) atd atd. Možná si to ani sama neuvědomuješ. To že píšeš "Ty" s velkým T, nebo i kdybys mi třeba i vykala, tak to nic nemění na podstatě sděleného. Prostě a jednoduše mi svými příspěvky sděluješ, že se mnou nesouhlasíš, že si zklamaná, že se nelíbí co píšu, že bych měl otevřít oči atd. A nakonec mi blahosklonně napíšeš, že je to moje věc. A vsadím se, že kdybysme skutečně analyzovali psychologické příčiny toho, proč tu píšeš co tu píšeš, tak jsem se tě někde nějak dotkl, možná tvých názorů. Každopádně mám radši přímější způsob komunikace než jakési dávání najevo morální superiority, co tu předvádíš ty.

Jacck
Jacck 06.10.2017 v 17:54

kní, toto je zákopová válka, tady se diskutovat nedá :-)

R.E.M.
R.E.M. 06.10.2017 v 17:55

Tak to je. Když dva státy udělají stejnou věc, tak i média často hodnotí událost naprosto odlišně.

Eicherik: Možná jsou na druhé straně placaté Země protinožci. :-))

denib
denib 06.10.2017 v 17:57

Eicherik, R.E.M.: No a není tam dole (na té druhé straně země) peklo? :-)

Eicherik
Eicherik 06.10.2017 v 17:59

R.E.M.: To je možné. :-)

A už mám další otázku. Jak to, jestliže je Země placatá, že nikdy nedojdeme na její okraj? :-)

denib
denib 06.10.2017 v 18:01

Eicherik: Třeba tam někdo došel, ale už se nevrátil :-) Tys nečetl Zeměplochu?

denib
denib 06.10.2017 v 18:02

Nebo je na konci nějaká magická zóna, která tě šoupne zase na začátek :-)

Eicherik
Eicherik 06.10.2017 v 18:02

denib: Peklo, proč ne. :-)

Eicherik
Eicherik 06.10.2017 v 18:04

denib: Nečetl a chápu, že je to nedostatek. A v Zeměploše je Země placatá? :-)

Eicherik
Eicherik 06.10.2017 v 18:07

Už to asi vidím. A celá Země je na krunýři želvy. Pěkné. :-)

R.E.M.
R.E.M. 06.10.2017 v 18:09

Eicherik: Že by efekt sněhových polí. V těch obrovských vzdálenostech nikdy nejdeme stoprocentně rovně. Vždy uděláme mírný odklon z přímé dráhy. Je to evoluční výhoda našeho druhu, který přežil. Ti, co dokázali udržet přímý směr podle rychlosti došli jednou k okraji a spadli. Pak se samozřejmě vyloučili z předání těchto genů další generaci a vyhynuli.
:-)

Další otázka (ne)bude? ;-)

Text příspěvku byl upraven 06.10.17 v 18:10

denib
denib 06.10.2017 v 18:11

Na konci Zeměplochy je krajopád - tedy vodopád přes okraj. Do něj když se dostaneš, tak se už nevrátíš. Tedy pokud nejsi Mrakoplaš (jeden z "hrdinů" Zeměplochy).

Eicherik
Eicherik 06.10.2017 v 18:11

R.E.M.: No jasně. Ti co šli přímo mají nárok na Darwinovu cenu. :-) Otázka ještě určitě bude. :-)

denib
denib 06.10.2017 v 18:12

R.E.M.: To je geniální :-)

R.E.M.
R.E.M. 06.10.2017 v 18:12

Denib - to by mohlo být
Taková červí díra spojující konec se začátkem.

evy2
evy2 06.10.2017 v 18:15

Jacck: Je toho omnoho viac, co nielen netusis, ale v sucasnosti, vzhladom k tomu, ako opatovne uplne zbytocne a nezmyselne reagujes, ani nedokazes pochopit. Nemozes sa ma nicim dotknut, nemozes ma urazit, nie som sklamana, stalo by sa tak len v tom pripade, ak by som to ja dovolila a pripustila, nic take sa nestalo a ubezpecujem Ta, ze ani nestane. Agresivita, utok, plus dalsie negativa, o ktorych sa tu zmienujes, nie su mojou parketou, uviedla som aj dovody, preco je tomu tak. Taktiez som uviedla, ze nemam ziadny problem s opacnymi nazormi, nez su tie moje, pokial su prezentovane prijatelnym sposobom, co sa vsak bohuzial, v Tvojom pripade nestalo. Viac k tomu nemam co dodat, vsetko podstatne, som uz napisala.

Jacck
Jacck 06.10.2017 v 18:26

Evy2, podstatného jsi právě nenapsala vůbec nic, teda krom toho, že se ti nelíbí, jakým způsobem jsem něco napsal. To je tak asi jediná informace, kterou jsem ze všech tvých příspěvků byl schopen vydestilovat. O tvých ostatních názorech nevím nic. Víš, ono každý člověk má jiný temperament, reaguje jinak, někdo mluví příměji, jiný mluví oklikami. Pravdě na tom však nezáleží. Ta je jenom jedna. Možná jsem nepoužil právě nejvhodnější formu vyjadřování, nebyl dostatečně taktní, ale trvám si na všem co jsem tu napsal, včetně vyjádření že voliče komunistů a Zemana považuju za lůzu. Nemusí se ti to líbit, ale já s tím nějak dokáže žít. měj se.

kní
kní 06.10.2017 v 18:31

No jo, jak se to naučit, to nevím. Asi diskutováním, řekla bych, ale podstatně méně radikálním. (Zákopová válka? - takových už jsem tady prohrála několik.) A to ještě na vás nevystartoval žádný zdejší deus ex machina a nechtějí vám tady tu diskuzi zrušit, jako to udělali nebohé Karel vs Miloš... Kdyby mi ji byli nebyli utli, pozvala bych vás tam, abyste/chom tady nerušili zdejší nepolitikomilovné filosofy... :)

Marbo
Marbo 06.10.2017 v 18:37

když už to tady plevelíme...
průser je když nejsme schopni poslouchat toho druhého. Jsem strašně rád za každého, kdo mne vyslechne, ač se mnou nesouhlasí.
Jak to říkal ten Kryl s ideály a rumovými pralinkami ?
....
Svět kolem nás tvoříme My sami.
Žádný člověk není ostrov sám pro sebe, každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj: smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.
...

Jacck
Jacck 06.10.2017 v 18:38

kní, smysluplně diskutovat se dá o teorii relativity nebo genovém inženýrství, ne o politice. Už jsem to psal výše, je to o zcela jiném vidění světa. A své vidění světa člověk nezmění jen tak. Tyto diskuze znám i z rodiny, mám příbuzného, který právě tak podlehl ruské propagandě, čte parlamentní listy a pak opakuje, jak USA obkličují Rusko, a že nebohé Rusko se jen brání apod. To je prostě hluboké ideologické naprogramování, a pokud se do takového naprogramování zainvestuje ego a ztotožní se s ním, tak s názory takového člověka nehne nic. Pak je marné přestírat toeranci, slušnosti a snažit se o diskuzi. I kdybych takovému člověku ukázal 100 jasných faktů, tak on je popře jako "fake news" z "mainstreamových médií". Takže si i o svém příbuzném myslím, že ve své senilitě (táhne mu na 70) už nějak nestíhá chápat současný svět a raději se jakýmkoliv politickým diskuzím s ním vyhýbám, abysme vůbec mohli vedle sebe koexistovat. Takové ideologické rozdělení existuje i v USA a Trump už tam dokázal rozložit celé rodiny

Eicherik
Eicherik 06.10.2017 v 18:46

Sledujete někdo mimo mě to Šťastné údolí? :-) Já u toho včera usínal (ne že by mě to nudilo, naopak) a tak si to dneska pustím znovu. :-)

evy2
evy2 06.10.2017 v 18:51

Jacck: Verim, ze z toho, co som Ti dnes napisala, vydestilujes to, co je pre Teba velmi podstatne a dolezite. Patrim medzi priamych a otvorenych ludi. U Teba som zvolila iny sposob komunikacie, kedze som predvidala Tvoje protireakcie na moje prispevky. Nemylila som sa, coho dokazom je to, co som si od Teba precitala. Mily Jacck, Tvoje nazory Ti neberiem, s cim som vsak nesuhlasila bol Tebou zvoleny sposob, ktory nepovazujem za stastny. Sposob, ktory ma nedokazal ani oslovit, ani presvedcit.
Pekny vecer.

Vložit příspěvek