Filosofování pod starým mohutným dubem
Eicheriku - díky, že se staráš o mé blaho, dám na tebe :-)
Spravím si chuť jiným filmem a to dneska večer, jdu na Vlny, kdo jste to už viděl?
V knižním světě jsem střídavě v Kolíně nad Rýnem s jednou učitelkou a malou kočičkou Mimi a na ostrově Ischia s majitelkou Mimi.
Já teda Mádla moc nemusím, ale na Vlny jsem zvědavej. Počkám si, až to dají příští rok v srpnu na ČT. ;-)
O víkendu budu na stránkách komiksu nastupovat s Charlesem Darwinem na loď Beagle (Darwin).
A s Fanánkem vzpomínat na jeho mládí v Praze (Tak to bylo, tak to je).
Teď jsem strávila pár hodin s Ukradenou známkou v Holandsku, ale zejm. v Praze, i v Semilech.
Kam se knižně vydám dál, nevím.
Televizně mám večer naplánovanou s Enterprise cestu vesmírem k neznámým světům. :)
(„Pobavilo“ mě, že dnes dávají dvě TV stanice dva různé filmy Startreku.) :(
Text příspěvku byl upraven 06.09.24 v 19:30
Já chtěla na dovolenou něco odpočinkového, takže jsem ve Španělsku v hotelu, kde dělám animátora (Léto mezi řádky). A pak budu v pojízdné čajovně. :)
Já tedy poslední den dovolené začala číst velice pozitivní knihu. Zapadající slunce. A musím říct, že zatím mě ta deprese nechytla. Ale napsané je to, opět, moc krásně. Takže vlastně pozitivní kniha. Horší pocity mám z momentálně rozkoukané adaptace knihy Sněhurka musí zemřít, která je teda o dost depresivnější než její předloha :(
Text příspěvku byl upraven 07.09.24 v 20:43
Eicheriku - myslím, že se ti Vlny budou líbit, je to dobře natočený.
PlayStation slaví 30 let od vydání jedničky. Myslíte si, že je možné, že Xbox taky dosáhne 30ky?
A jakou hru z plejstejšnu byste chtěli na PC? Já Killzone a Resistence.
RamonVarga: Já si myslím, že Kinga nikdo hned tak nepřekoná a to i přesto, že ne každá jeho kniha je povedená. ;-)
RamonVarga: Nečetl, já moc nemusím žánr fantasy. Ale tady jde spíš o to, že King je velmi populární a čte ho více čtenářů. Neříkám, že je Barker špatný spisovatel, ale popularity Kinga zřejmě nedosáhne. :-)
Eicherik: A doporučil byste mi Carrie, či mám začít něčím jiným? A překonal jste se a začetl do Temné věže?
Četl někdo z Vás ságu Prokletí králové? Nebo jakou knihu - historickou ságu - byste mi doporučili?
Mně nejvíce zklamalo Pod kupolí - závěr vycucaný jak ze slohové práce deváťáka.
RamonVarga: Já už mám období Kinga za sebou. Carrie mě vůbec nebavilo a Temnou věž jsem nezkusil. Z románů mám nejraději: To, Nespavost, Dallas 63, Cujo, Nezbytné věci a Řbitov zviřátek. :-)
RamonVarga - z historických knih můžu doporučit třeba Saské kroniky
https://www.databazeknih.cz/serie/saske-kroniky-505
Mám přečteno 8 z 13 dílů a všech osm je nadprůměrně dobrých. (Sérii čtou i muživ mém okolí a jsou spokojeni - a to už jsou dál než já).
Tato historická série je 5aky výborná - https://www.databazeknih.cz/serie/vikingove-tim-severin-1900
Text příspěvku byl upraven 09.09.24 v 22:30
Doufám, že jste všichni v pořádku. Všude je slyšet varování, ať nikdo nikam necestuje, pokud nemusí. Já si na víkend vyjel na venkov a včera večer to vypadalo, že tady budu muset zůstat déle, než jsem plánoval. Teď se situace trochu zlepšila a zítra plánuji návrat do Prahy.
Neriskujte a držte se.
Pro Eicherik:
U nás v obci je zatím klid(Mikulovsko), voda nedělá neplechu, ale je vyhlášená pohotovost a dobrovolníci sledují, jestli se voda nevydá jinudy než by měla.
Podle dlouhodobé předpovědi by déšť měl zítra zeslábnout a pak ustat. Jak to bude doopravdy...
Eicherik: U nás je úplný klid, co se týče vody, my jsme v zeleném stavu. Foukal tu od rána vítr, ale ani to nebylo tak hrozný.
Včera jsme letěli ze zahraničí a i let byl celkem klidný až na chvilkovou turbulenci.
jana0400, keri.H: Přeju vám, ať vám ten klid vydrží. :-)
Text příspěvku byl upraven 14.09.24 v 19:50
Troška veselí do téhle hnusné doby.
LEVEL začal dělat do podcastu.
https://www.youtube.com/watch?v=h9I8YbBvoKE&t=759s
Text příspěvku byl upraven 16.09.24 v 18:58
U nás Otava trochu narostla co do šíře, ale naštěstí to nezpůsobuje paseku.
Byla jsem celý minulý týden na dovolené na Lipně a bylo zajímavé, když jsem včera kličkovala s autem kolem Českého Krumlova a u Budějovic a pozorovala Vltavu.
Přeji všem co nejméně škod a pevné nervy a zdraví.
Vložit příspěvek