Filosofování pod starým mohutným dubem
Ty historické telefony jistě mají své kouzlo, ovšem už bych je ze šuplíku asi nevytáhl, už by mi totiž chyběly ty funkce, které ty dotykové nabízejí - zejména navigace je takřka nepostradatelná.
Eicherik - já jdu zítra taky do knihovny zase pro Piknik/Stalker a Den trifidů a Podbrdské ženy :-)
Dlouho jsem se vzpírala chytrému telefonu a mému manželovi, který mě do toho uvrtával a teď už bych si to neuměla představit. Na internet chodím jen přes něj, PC mi zabavily děti. Ty aplikace, třeba ivysílání, navigace, krokoměr, stažené knihy a další, no paráda :-D
Hani - O. K. já toho zas tak moc nepíšu, jen tady do DK, sem tam nějaké emaily, takže na mobilu pohoda.
Hanka_Bohmova-na to hlídání času mám stejný názor-hlavně,když už se dělá hezky,tak raděj hurá do přírody!A Nokii mám taky stařičkou-neuváženě koupený dotykový(na focení)mám v šuplíku:-).
Alekis - v loni jsme jeli do dálav, teda aspoň pro mě, řídila jsem asi 4500 km, přes Rumunsko do Bulharska a zpět přes Srbsko a vedl nás právě ten můj telefon s aplikací HERE WE GO a můj muž nemá rád jen tak obyčejné cesty přímo, ale kouknem támhle a tůhle a chtěl vidět Transsylvánskou magistrálu a jiné věci, kdy jsme museli brodit autem rozvodněné říčky v horách a mě bylo ouvej i slza ukápla, ale radši jsem se držela volantu, než bych ho předala jemu a to bylo pro všechny lepší, nemít volant v ruce, tak vyvádím o hodně víc :=takže tak chytrý telefon a mapu jsme neměli.
jenom takovou poznámečku, smažu posléze
...smazáno
Text příspěvku byl upraven 13.03.19 v 20:40
k Marika Vanova - my sme sa na Paringul Mare brodili s trabantom a odtrhlo mu výfuk. Asi sa tam veľa nezmenilo pri výstavbe ciest za posledné dve tisícročia .
Bez navigace ve velkých městech si to již nedokážu představit. Díky aktualizacím to člověka upozorní, když je ta či ona ulice rozkopaná, a dále se mi líbí i navi před křižovatkou do jízdních pruhů. Eicherik tu zmínil i radarové snímky počasí, které pro horskou turistiku jsou přímo zásadní. Druhá stránka věci je, že člověk přijde trochu o nenadálé dobrodružství, když člověk zabloudí, či hledá v kopcích úkryt při bouřce.
Vložit příspěvek