Filosofování pod starým mohutným dubem
denib: koukám, že jsi se taky dala na ty výběrovky od Reader's Digest. :-)
Eicherik: Ani ne, já už je mám delší dobu (zatím nepřečtené) z likvidace jedné knihovny, ale váhala jsem, jak je zaevidovat. Když jsem ještě nebyla na DK, tak jsem si je vedla jako 4 knížky, aby se mi nestalo, že si pořídím knížku, kterou už mám právě v těch výběrovkách. Až teď jsem to dala do pořádku. Jednak jsi mi to připomenul a jednak mi to už myslím nehrozí.
Eicherik: Ale v knihovně jsem nedávno našla knížky Pět řeckých novel a Pět belgických novel. Byly k rozebrání, tak jsem si je vzala. To mi připadá jako hezký nápad. I když jak jinak, ještě jsem je nepřečetla :-( Já to prostě nějak nestíhám ... Je to edice Pět novel, ale tady na DK nejsou všechny.
denib: já taky nestíhám, ale je to pořád lepší varianta, než kdyby nebylo z čeho vybírat. :-) Dneska jsem si objednal Kouzelný vrch, to je kniha po které nějaký čas pokukuju a hodně od ní očekávám. :-)
Tak teď jsi mi seznam toho, co nestíhám přečíst ještě rozšířil :-) Tedy já si to chci jen půjčit. Ale máš pravdu, je to lepší varianta.
Text příspěvku byl upraven 19.04.17 v 21:07
Tak s tímhle mám taky problémy, ale to asi spousta lidí. Už teď mám tolik knih, které chci číst, že mi to snad vydrží do konce života, a pořád přibývají další... Několikrát jsem si říkala, že nepůjdu do knihovny, antikvariátu, nikam, dokud nepřečtu aspoň to, co mám doma...haha, tak to už jsem si říkat přestala.
Hraboshka: Taky si to už neříkám. Když si totiž dám čtení čehokoli jako závazek, tak mě to pak nebaví :-) Takže do knihovny chodím dál. Ale už nekupuju, jen občas výjimečně nějakou lit. faktu.
Já teď nakupuju docela dost, jen už to není kam dávat... Ale vždycky, když jsem na prohlídce nějakého zámku, obdivuju ty velké knihovny a plánuju, že si něco takového taky jednou pořídím :D
Já mám naštěstí knihovnu téměř přes dvě stěny a je v ní ještě nějaké místo na ty knížky zdarma, co furt tahám domů. Vlastně je knížkám vyhrazen skoro celý jeden pokoj. To je jediná věc, kterou se drze vytahuju :-)
denib: To ti přeju... Kecám, závidím ti strašně! :D Mě hlavně štve, že mám knížky ve dvou řadách, to pak člověk nevidí, co je vzadu, a je to celkově na prd.
Marbo: Přesně tak. A když se tam ta domácnost nevejde... Vařit se dá na ohni a z koupání v potoce budu aspoň otužilá.
Hraboshka : vařit ? když mám tolik příbuzných ?
jen to koupání by byl problém, na horkou vodu si potrpím, navíc ve vaně čtu a piju kafe
Spuštěna nová funkce, která rozesílá uživatelům upozornění na nové knihy, vydané jejich oblíbenými autory. V nastavení možno vypnout.
Jen škoda, že z mých devíti oblíbených, jich je již sedm mrtvých. :-D
Bez legrace si myslím, že je to dobrý nápad. :-)
Ta funkce je fajn, i když mě by stačilo upozornění na novou knihu autora tu na DK. Nemusím to mít zrovna v mailu. Popř. by se mi líbilo, kdybych mohla sledovat i autory, které nemám v oblíbených, ale jejichž nové knihy mě zajímají. Sice můžu zaimprovizovat a přidal si všechny autory, o jejichž novinkách chci být informována mezi oblíbené, ale pak se Oblíbení autoři promění na Sledované autory a může to trochu mást.
Doplněk: Tak možná bylo Danem myšleno upozornění do zpráv tu na DK. Přemýšlím, jak jsem to v informacích přesně četla.
Text příspěvku byl upraven 20.04.17 v 21:00
R.E.M.: Vidím to úplně stejně. Raději bych upozornění jen zde a u každého, u koho bych dala "sledovat". Ale jsem vděčná i za tohle :-)
Text příspěvku byl upraven 20.04.17 v 20:36
Nebylo by špatné si udělat fajfku u autora, u kterého chceme sledovat nové počiny a chodilo by to do zpráv. :-)
při čtení Palackého došlo k objasnění rodinné (?) průpovídky - a sice dostat Vilagoš, ve smyslu dostat výprask. Je to dle závěrečné bitvy Uherské revoluce roku 1848. Používáte také ?
Világos znamená svetlý,jasný.
Používa sa aj v zmysle akože všetko je jasné (vieme o čo ide) rozumieme sa.
Vložit příspěvek