Filosofování pod starým mohutným dubem
Na Velký pátek jsou zavřené obchody, ale zato se otevírají poklady. Jdete to někdo zkusit? Já zůstávám doma a pokračuji ve čtení. :-)
Prohlížím si žebříčky - škoda, že tu nemáme možnost filtrace dle prvního vydání knihy a národnosti autora. Bylo by fajn, když se někdo zaměřil např. na ruskou, aby mu to rovnou vyplivlo požadovaný žebříček dané země.
Text příspěvku byl upraven 02.04.21 v 08:36
Eicherik, to u nás také jeden šel před lety do lomu na poklady. Měl pákové kleště a jimi přeštíp mohutný kabel do drtiče kamene, načež odletěl pár metrů a skončil v nemocnici a na tv Nova v hlavních zprávách. Naštěstí se mu nic vážného nestalo.
Dudu: Žebříček podle národnosti. Tak zajímavé to je. Já si něco podobného prosadil na hudební databázi, protože mám nejraději norskou a švédskou muziku. Nebylo by špatné propojit národnost autora se žánrem. Mohl bych takhle hledat nejlepší anglickou detektivku. :-) Ale nejspíš by prvních sto míst obsadila Agatha. ;-)
Text příspěvku byl upraven 02.04.21 v 09:34
Eicherik, no já to oceňuji na ČSFD. Nastavíš stát, od roku - nebo do roku vydání, žánr - nebo necháš všechny žánry... Tady pouze žebroš dle žánru.
Hana H, na druhou stranu, když vidíš kolik jsou schopni nastrkat peněz do fotbalových hvězd a kolik lidí žije v chudobě, tak je se světem něco špatně.
Hana H, no to když budete takovým horníkem, či lesním dělňasem, také vaše kariéra nebude trvat věčně. Jenže ty rozdíly jsou neskutečně propastné. Tady bych některým politikům dal i za pravdu, když kritizují, že podniky dávají jednomu miliardu ročně a druhým v závodní kantýně zdražují obědy.
Já si osobně myslím, že v kultuře by měla fungovat tržní ekonomika. Kultura by si na sebe měla vydělat sama. Že to jde, dokazují neprotěžované kulturní žánry. Proč máme všichni dotovat nějakého Šporcla? :-)
V jistém ohledu by se mohlo stát, že by tržní kultura byla vůči divákům, nebo posluchačům podbízivá, na druhou stranu se současní "umělci" moc snažit nemusí, protože ví, že peníze stejně přiletí. :-)
Text příspěvku byl upraven 02.04.21 v 11:14
PanPredseda: To byla nadsázka. Já na nejlepší anglickou detektivku teprve čekám. Zatím pořád upřednostňuji tu severskou. :-)
Hana H.: Že by to bylo tím, že vyhrál volby? A nesmyslné dotace z EU jsme už probrali. Proč by podnikatelé ty nesmyslné dotace nevyužívali? :-)
EU by měla financovat třeba čističky odpadních vod a ne linky na toustový chléb. :-)
Hana H. to by nebylo špatné moci si zvolit na co půjdou moje daně.
Tak až se o tom začne hlasovat, tak mi dejte vědět, já se odhlásím od vrcholového sportu, většiny kultury a vzhledem k tomu že školství si budu brzy asi taky obstarávat sama, tak tam taky sypat nemusím... :-))
Hana H, pro koho kdy něco bylo zadarmo? Každý by se měl podílet na společném blahu - a jestli někomu byly do vínku dány nadprůměrné schopnosti, ten by neměl být přeplácen na úkor druhých. Pěkně o tom psal Jack London.
Hana H.: Zcela otevřeně přiznávám své sympatie k Babišovi a to jsem ho nevolil. V reálném životě velmi často kolem sebe slýchám, jaký je to zloděj. Nejvíce mě pobavil instalatér, který mi vysvětloval, jaký je Babiš zloděj a nakonec se mě zeptal, jestli potřebuju fakturu. :-D V říjnu nás čekají parlamentní volby. Pravděpodobně dám svůj hlas ANO. Je velmi pravděpodobné, že vyhraje koalice Pirátů se Starosty. Pár měsíců poté se vás zeptám, jak jste spokojená. :-)
a kdo by tedy mohl do politiky, podnikaté ne, jsou ve střetu zájmů , běžní lidé taky ne, nemají na to finanční zdroje, takže jen úředníci? ale jejich práce není obvykle chválena...
jo, ANO nevolím, opozici taky ne a než bych volil Piráty, raději si ukousnu ruku.
Eicherik, nestraš! Jestli to vyhrají, tak už se v té Evropě ztratíme úplně. Ještě teď je vidím, jak mastili žalovat. Babiše jsem nevolil, ale je vidět, že je disciplinovaný. S tím instalatérem jsi mě pobavil. Jinak nestačím koukat, jak lidé brojí proti vládě, která se snaží bojovat s tou nemocí a říkají, že ostatní vlády to dělají lépe... Sleduji denně ARD a ZDF - a můžu konstatovat, že Němci jsou na tom stejně jako my. Jen kurzarbeit je tam samozřejmě lepší, páč mají kapitál, čímž je z čeho brát.
Vložit příspěvek