Filosofování pod starým mohutným dubem
Terror: Tohle je dost blbý, když člověk narazí. Akorát teda při těch kladných hodnoceních by to člověk nečekal.
On je snad problém v tom, že při odesílání peněz se jméno neukáže a ukáže se až po odeslání, aspoň podle toho, co mi někdo říkal. A že prý lidi posílají jednu korunu, aby si ověřili, komu to posílají.
Eicherik: Ochránce jsem zahlédla, že dávají, ale neviděla jsem. Když čtu tvé hodnocení, říkám si, že bych se podívala. :)
keri.H: záleží na bance,u Equa se mi třeba jméno příjemce ukáže ještě před odesláním peněz jako kontrola
Mě se to tam taky ukáže před odesláním, potvrzuji, že asi záleží na bance...
Ok....teď jsem v mlžném oparu. Ale. Na základě velkého úspěchu adaptace Duny si hlavy řekly, že je blbost z Hyperionu udělat seriál, ale lepší budou filmy. Upřímně? Jak jinak dostat lidi zpátky do kin? Jestli se to povede, na to půjdu ráda (tři srdíčka)
Doufam tedy v trilogii, kde budou všechny díly první kniha a rozebrání postav do posledního šroubu. To by byla pecička :)
Text příspěvku byl upraven 09.11.21 v 14:53
alekis: Koukám, že jsi se pustila do Cadfaela. Což mě malinko ovlivnilo. Původně jsem si naplánoval na příští rok preferovat jednu knižní sérii a u druhé jsem váhal. Takže se ovlivněn také pustím do historické detektivky a tou druhou sérií bude Dobrodružství lékařky Adélie. :-)
Lenka: Hyperion je považován taky za nesfilmovatelnou knihu (stejně jako Duna, jejíž novou verzi jsem ještě neviděl). Takže mám obavy. Nicméně si musím celou sérii přečíst dřív, než ta filmová adaptace vznikne (jestli vůbec).
Na letošní rok jsem si naplánoval přečíst knižní sérii Robert Langdon a dočíst sérii Pendergast. To se mi dnes podařilo. Na příští rok jsem si naplánoval přečíst sérii Dobrodružství lékařky Adélie a co největší počet dílů série Jane Rizzoliová a Maura Islesová. :-)
Tak slibuji! :-D
P.S.: To nejdůležitější jsem zapomněl. Obě série byly povedené. :-)
P.S.2: Teď na to koukám. Knižní hrdiny vystřídají knižní hrdinky. ;-)
Text příspěvku byl upraven 09.11.21 v 16:46
Terror: co jsem pochopila, měli by to mít na starosti Warner Bros. Právě ti, kteří odklepli Dunu. A ta se fakt se povedla. Asi protože do toho režisérovi vůbec nekecali. (Na druhé shlédnutí jsem měl pocit, že má film jenom deset minut, a už byl konec. První se mi zdálo jako půl hodina.)
Eicherik: Každý rok plánuji dočíst Zeměplochu... chá, chá... Snad už brzo dočtu Kladivo na čaroděje... Z detektivek čtu Maigreta od Simenona - tak, jak mi který díl padne do ruky a to je taky nekonečná záležitost.
Lenka: Tak až to uvidíš popáté, tak to vlastně vůbec neuvidíš... :D
Naias: Ne. Ale měl bych začít plánovat, díky za upozornění. Cože? Už zase Vánoce? :-/
Terror: bohužel dávají naposled dnes i zítra a to nemohu. Ale kdo ví, třeba přidají další termín, přeci jen, ty z tohohle týdne, taky byly dodatečně ;)
Text příspěvku byl upraven 09.11.21 v 17:37
Naias: seznam je a dokonce už i nějaké koupené. Sama sebe překvapuji :) ale co si koupí Lenička? Asi Vražedně dokonalá :) a konečně vyjde série Sweet Tooth, takže sobě dám dárků zase nejvíc :D
Text příspěvku byl upraven 09.11.21 v 17:39
Eicherik: Myslíš tuhle sérii https://www.databazeknih.cz/serie/dobrodruzstvi-lekarky-adelie-549? Četla jsem zatím první dvě knihy a líbilo se mi to.
denib: To je ono. Už se na to chystám dlouho. :-) A má to pěkné obálky. :-D
Ojoj, už zas brutálne vraždy a vyšetrovateľka v ohrození života? Zlatý prezlatý Van Gulik.
Už se těším na pátek, na Zmizení Sáry Lindertové. Koukám, že to "Pod dubem" nikdo nečetl. :-) Nejvíc mě na této knize láká to mizení lidí v pražském metru. :-)
Text příspěvku byl upraven 09.11.21 v 18:48
Eicherik: Taky to mám v hledáčku, jen jsem se k tomu ještě nedostala. Ale teď jsem to posunula o pár příček dopředu :-)
denib: Možná by nebyla špatná funkce, která by umožňovala přesouvání knih v Chystám se číst. Jasně, dá se to smazat a napsat znovu, ale to není ono. :-)
Mne by milostné zápletky v Cadfaelovi nevadili, veď aj Ťiao Taj sa viackrát zamiloval. Čo mi vadí, je to precukrené spracovanie. Všetky Ony a všetci Oni sú bez poškrvny a to aj bez predpierky či namáčania.
Vložit příspěvek