Filosofování pod starým mohutným dubem
Jenom něco ke kafíčku. Humorně o stáří a nakupování v obchodě ;)
https://m.youtube.com/watch?v=j9BiS-iBnpI
Pokud umíte anglicky, tak něco pro fantazáky. Částečně se v tom musí alespoň v jedné situaci najít každý :D protože většinu z toho jsem si už vážně přečetla i zde u knih :/
https://m.youtube.com/watch?v=O8n-wDfzWLg
Ad toulání přírodou - chodím do přírody - mám ráda hory (nemusí být ani moc vysoké), jezera, vodopády, skalní útvary... Příjemná je procházka lesem...
Text příspěvku byl upraven 08.11.21 v 07:19
Já se courám hodně, ale fotím málo, i když mám doma hromadu KNIH. Teda foťákem nebo mobilem nebo KNIHAMI, protože 1. na to zapomínám, 2. můj mobil fotí mizerně, 3. jsem nicmoc fotograf, 4. vytrhuje mě to z jiných prožitků z toulání. ČTU a fotím očima, máme to v rodině (viz můj slavnej brácha z diskuze jinde). Ale občas mě chytne lovecká vášeň (AUTORský zájem), a pak fotím hlavně ptáky (učím se je poznávat okem i sluchem), kytky z bylinářského puzení, stromy, který miluju, a atypické přírodní scenérie (jaké v KNIHÁCH nenajdete). Ale lovcům beze zbraní fandím, zvlášť když své podařené úlovky sdílejí nejen prostřednitvím KNIH.
Terror: A kudlanku jsem teda naživo nikdy ani zrakem neulovila, znám ji jen z KNIH apod. Patří Ti můj upřímnej obdiv..
Text příspěvku byl upraven 07.11.21 v 21:40
Hmyzáčci. :-) Pořád koukám po mé oblíbené havěti, ale roháče ani kudlanku jsem v přírodě ještě neviděl. :-(
K tomu čtení, teď jsem moc nečetla, ale když už jsem si našla chvilku, tak jsem četla Skryté okno od Rachel Abbott.
Přírodou se toulám ráda a když je slunečný podzim, tak je to nádherný. :)
Kudlanku už jsem zahlédla a Jednou se mi dokonce stalo, že jsem si fotila kytku a doma jsem zjistila, že na ni byla kudlanka, přitom jsem si ji při focení nevšimla.
Kudlanku som videl už trikrát, naposledy pred cca dvom mesiacmi na dvore, objavil ju synátor a obaja sme sa pri pohľade na ňu vytešovali ako malé deti.
Niekde som dokonca čítal, že farebne sa prispôsobuje prostrediu v ktorom sa narodila, aj táto perfektne splývala so svetlozelenou chudokrvnou mestskou trávou.
P.S. A približne v tom istom čase som videl na dvore aj takéhoto fešáka:
https://www.google.com/search?q=kriziak+pasikavy&rlz=1C1AOHY_enSK727SK727&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjA3b6FrYj0AhUG_7sIHciIAIAQ_AUoAXoECAIQAw
Text příspěvku byl upraven 08.11.21 v 09:32
Ja som modlivku ako dieťa chytila, v Tatrách. Roháča som videla blízko pri dome, aj žabu, aj jaštericu, ježkov by som sa nedopočítala. A kedysi si urobili osy za naším oknom hniezdo, zistili sme to, keď jedna uštipla sesternicu. A tiež sa pokúsili urobiť si hniezdo na poličke za časopismi, to som zistila uprostred zimy. Aspoň myslím, že to boli osy. Reku, prečítam si, čo tu máme, vytiahnem časopisy a k nim boli prilepené hlinené valcovité schránky, v ktorých boli dokonca larvy. Hneď leteli von oknom do snehu.
A ještě k těm roháčům, které jsem naživo nikdy neviděl. Manželka pochází z vesnice a jako malá je vídala na dvorku. Dnes už tam bohužel nejsou. :-)
newtory: Křižák pruhovaný se u nás na loukách začal objevovat poměrně nedávno. Teď je potkávám na každém kroku. Je to stejný případ jako s kudlankou - klima se otepluje a druhy, které dříve smrděli na jihu se rozšířili až k nám na Vysočinu.
Stránky s fotkama mám v přípravě, tak až to bude k něčemu, dám sem odkaz.
To Gladstoneovou zaskočilo. Neměla ráda na palubě suchozemské krysy. Pořád překážely, nikdy nevěděly, co mají dělat, a obvykle kladly spoustu blbých otázek a nakonec všechno pozvracely.
(Temný proud - Douglas Preston & Lincoln Child)
Text příspěvku byl upraven 08.11.21 v 15:47
Eicherik: Nebezpečný citát. Někdo si ho může vztáhnout na sebe... :-)
A mám nový přírůstek do knižního velkoskladu - Životopis Stephena Kinga. Ta kniha vypadá náramně a jsou v ní obrázky! :-)
denib tak co, začetla ses do Ostrova žen moře?
Chci se dneska začíst do Slavíka (a to zase od tebe), ale tos neřekla, že to je taková bichle :-)
Text příspěvku byl upraven 08.11.21 v 17:21
Marika: Začetla, je to moc dobře čtivé. I když mi dává zabrat pamatovat si korejská jména. Je zajímavé číst o tak jiné kultuře, která na Čedžu panovala. A o historii, kterou neznám. Uvědomila jsem si, že o tom koutě světa vlastně vůbec nic nevím. Jenom ta jména a ta cizí slova jsou pro mě těžká... Děkuju za tip :-)
Slavík je bichle, ale čtení rychle utíká...
Text příspěvku byl upraven 08.11.21 v 17:45
Marika Vanova: Ochránce. Opravdu pěkný seriál. Jen některé díly byli trochu přikrášleny, aby nebyli tak drsné. Jako příklad bych uvedl třeba toho žáka s poruchou chování. Skutečnost bývá bohužel ještě horší. Beru to od tvůrců jako takovej kompromis. Je dobře, že se takové věci točí. :-)
Eicherik: 420. To mě nesere. Štve mě, že takoví lidé existují a nic se jim nestane. A taky mě sere, že na tuhle potvoru nikdo neupozornil dřív.
denib - přesně tak jsem to prožívala taky, úplně odlišný a velmi zajímavý svět. Do Slavíka jsem se nakonec začetla až dneska ráno, protože mám ještě den volna a teď trpí náš pes, nemohu se odtrhnout a dojít s ní ven :-)
Vložit příspěvek