Filosofování pod starým mohutným dubem
Ježišmarjá, paní profesorka přišla. :) Když budu chtít, napíšu třeba sešnítek, třešnítek, sešskřítek. Tak. :)
Eicherik: Díky, v tom návalu emocí jsem zapomněl být dostatečně adresný... :)
Plevov Robinson je možno čítavejší vďaka tomu, že Pleva odstránil dumy hlavného hrdinu a rozhojnil dej, ale zároveň z knihy vyjadrujúcej názory a postoje človeka zo 17. storočia spravil dobrodružnú príručku Ako prežiť na pustom ostrove, ktorá má s originálom spoločnú len osnovu.
Eicherik: Prázdné ulice - je to dlouhý
:D Ale jsem v půlce a musím říct, že je to zajímavý příběh, i když jsem se u některých částí zasekla.. :)
Tak konečně máme páteček. Kdepak se dnes v knižním světě nalézáte a případně, co děláte? Já se nejprve musím trochu rozkoukat. :-)
Eicherik: Čtu, čtu a zase čtu :-) Právě jsem byla v Itálii někdy v šedesátých letech - dočetla jsem třetí díl Geniální přítelkyně a připadal mi jako geniální kniha :-) A teď se se Sandrou Brown chystám do horského městečka Cleary, kdy mělo dojít k sérii únosů žen.
Tak už jsem se malinko rozkoukal. Jsem ve středověké Cambridgi, přesně v roce 1171. Psané je to zajímavě, ale hlavní postava, lékařka Adélie ještě neměla dost prostoru, aby se projevila. :-)
Já bych snad ani neměl psát, kde jsem. Ale když už jsem to nakousl, přiznám se: jsem ve snové zemi Qinrai.
K tomu (respektive ke knize) se váže i má následující větička: Představte si, že byste byli malí, měli angínu a maminka vám řekla (cituji): "Půjdeš na antibiotika."
Dneska jsem moc nečetla, měli jsme návštěvu, ale chvíli jsem se pohybovala v Praze na nějaké párty finančníka. :)
Pacienti mužského pohlaví se do ní často rovnou zamilovali a otec převor by nevyšel z úžasu, kdyby se dozvěděl, že Adélie již měla nabídek k sňatku víc než kterákoli bohatá salernská kráska. Jenže ona je odmítala jednu po druhé. Na univerzitě se vtipkovalo, že Adélie začne o chlapa jevit zájem, až když je mrtvý.
(Vykladačka smrti - Ariana Franklin)
Dobrodružství lékařky Adélie se mi zatím líbí víc, než Sestra Fidelma. :-)
Eicherik: Mám doma všechny čtyři díly Adélie, ale přečetla jsem zatím jen dva...
Vložit příspěvek