Off topic a pověry a bludy všeho druhu

DISKUZE » Volná diskuze

woodward
woodward 13.04.2016 v 21:16

Jo, přestupovala... Tak to jsem špatně pochopil. Myslel jsem, že jezdíte "na výlet" do Teplic nebo do Chocně...
Tak to já jsem jednou přestupoval v Hulíně. Ale kromě prvního a druhého nástupiště tam nic jinýho neznám. ;)

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 13.04.2016 v 21:27

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

woodward
woodward 13.04.2016 v 21:28

Já jsem jednou přestupoval v Amsterodamu - a vlastně jsem tam byl na vejletě, protože jsem si to naplánoval tak, abych tam zůstal skoro celej den. Předtím jsem tam nikdy nebyl. ;)

woodward
woodward 13.04.2016 v 21:40

Holandsky neumím nejenom mluvit, ale ani to moc nepřečtu. Když jsem se snažil taxíkářovi říct, kam jedu, musel jsem mu ukázat mapu, protože jsem tu ulici nedokázal přečíst a asi bych ji neuměl ani správně napsat. spousta písmenek, poskládaných úplně nelogicky...

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 13.04.2016 v 22:03

woodward
woodward 13.04.2016 v 22:10

Ale jo, tam uměl anglicky kdekdo, i trafikantka a paní v pokladně na nádraží. jenže když jim chceš říct jméno ulice, není ti to moc platný.

Text příspěvku byl upraven 13.04.16 v 22:10

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 13.04.2016 v 22:12

woodward
woodward 13.04.2016 v 22:34

Proč? že vyzvídáš? :D

woodward
woodward 13.04.2016 v 23:00

Jo on že tě tam nepustí! Já myslel, že tě tam nepustěj ti izraelci, že se vyptáváš vojáků. :D

woodward
woodward 13.04.2016 v 23:17

co se máš co vyptávat vojáků, kolik je hodin? určitě o tom všichni napsali hlášení! :D

woodward
woodward 13.04.2016 v 23:30

Dobrou.

keri.H
keri.H 14.04.2016 v 08:33

Když tu čtu o přestupu v Hulíně, tak tam jsem taky přestupovala, když jsem jela do Kroměříže. K naší smůle měl vlak dost velký zpoždění. Nejdřív nám průvodčí řekla, že v Hulíně vlak počká, až dojede náš vlak. Asi po 15 minutých přišla s tím, že z toho nástupiště vlak už odjel. Byla jsem ráda, že jsem tam nebyla sama, ale ještě s jednou holkou, jely jsme do Kroměříže na zkoušky a potřebovaly jsme tam být v určitý čas a když jsme dojely do Hulína, tak nám jel asi za 5 minut autobus, který jsme už nestíhaly, protože to bylo od toho nástupiště trochu dál a další vlak nám měl jet nějak za hodinu a půl nebo možná dokonce 2 hodiny, tak nakonec jsme chtěly zavolat taxíka a když jsme tak stály před tím nádražím, tak tam byly 2 starší paní a ty viděly, že máme vizitku na taxík, tak se ptaly, jestli jedeme do Hulína a že oni už taxík zavolaly a že se můžeme svézt společně a složit se, tak to bylo fajn. :)

Jinak v Kroměříži se mi moc líbilo. Byly jsme se tam podívat v Květné zahradě a tam bylo nádherně, zrovna nám i vyšlo počasí. A líbilo se mi i náměstíčko, kam jsme chodily na oběd do jedné restaurace. A doteď nezapomenu na italskou zmrzlinu, kdy to byly pořádný kopečky oproti tomu, co jsem si dala jinde. A líbilo se mi, že u točené se daly namíchat jakékoliv 2 příchutě z těch příchutí, co měli na výběr.

woodward
woodward 14.04.2016 v 08:38

Jo, Kroměříž je hezká. Ale to přestupování v Hulíně je jenom pro zlost. ;)

woodward
woodward 14.04.2016 v 09:40

off topic: Právě říkali v rádiu, že se obce na litovelsku spojily a založily Spolek pro hubení komárů. Není to báječný? Tohle už měl někdo udělat dávno! A až budou vyřízení komáři, může se začít s hubením jiných škůdců. Třeba se nakonec takovým systematickým přístupem podaří vymýtit veškeré zlo. ;-p

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 14.04.2016 v 10:03

woodward
woodward 14.04.2016 v 10:11

Prej na ty komáry půjdou s vrtulníkem! Na to ještě nikdo nepřišel. Vot bolšája těchnika! Ještě před několika desetiletími pionýři sbírali mandelinku bramborovou ručně. Inu, pokrok.

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 14.04.2016 v 10:15

woodward
woodward 14.04.2016 v 10:19

taky říkali něco o kroupách nabitých insekticidem. to už je hotová sci-fi. asi by se něco takovýho báli půjčit pionýrům na hraní.

woodward
woodward 14.04.2016 v 10:28

třeba by se kroupy mohly používat pro plošné očkování obyvatelstva...

bamba
bamba 14.04.2016 v 12:01

Niežeby som sa zastávala komárov, ale čo budú žrať lastovičky ?

woodward
woodward 14.04.2016 v 12:14

Jo, to nevím. Musíš zavolat do Litovle a zeptat se tam. Třeba má pro ně pan starosta nachystaný nějaký náhradní krmení. Nebo tam budou místo komárů pěstovat jiný breberky. Třeba bělásky. Ti jsou mnohem hezčí. A zelináři na Hané budou mít radost, že jim housenky pomůžou s úrodou...

Raksa.A
Raksa.A 14.04.2016 v 12:46

Já mám lepší nápad. Jsem vdaná podruhé a ačkoliv každý můj manžel byl úplně jiný, oba měli jednu úžasnou společnou vlastnost. Milujou je komáři, ovádi a různé další breberky. Víte, jaké je blaho ležet u vody a žádný ovád na vás nesedne? Víte, jak je prima, když máte psa, který NIKDY nemá blechu, protože je všechny chytí váš manžel? S komáry to bylo horší, protože po vás v noci šlape rozzuřený chlap, který se je pokouší zavraždit a vyloženě nesnáší, že na vás nejdou.
Ale k tomu nápadu. Co je s mým prvním mužem nevím, ale toho druhého půjčím jako návnadu do Litovle za minimální poplatek. Můžou si ho tam postavit, eventuelně posadit na židli a kolem něj rozmístit brigádníky na vraždění komárů. A vyjde je to levněji, než vrtulník!

woodward
woodward 14.04.2016 v 13:39

aby ho chudáka neumlátili těma nabitýma kroupama...

Raksa.A
Raksa.A 14.04.2016 v 14:03

Včera bych jim byla vděčná!!!

woodward
woodward 14.04.2016 v 14:05

hm, koukám, že ti tví manželé to nemaj jednoduchý.

Vložit příspěvek