Off topic a pověry a bludy všeho druhu
Náš táta byl takovej ten zahradník o jakých píše čapek. cokoliv uviděj někde na dovolený by nejradši přestěhovali na svoji zahrádku. a jsou to poctivci do morku kostí, kteří by nikdy nic neukradli - až samozřejmě na nějakou tu kytku. ;)
Myslíš třeba jako když místo obyčejnýho telefonu přijde mobil, kterej člověk furt někde zapomíná nebo ho zapomene nabít, případně si nevypne klávesy a on mu pak v kapse vyvádí psí kusy? Tak takový věci mě štvou strašně.
Na to zapomeň. Instituce na to zvysoka kašlou, když se jim napíše. Dneska se instituce i firmy a snad vůbec všechny organizace co existují ze všech sil snaží o to, aby náhodou nemuseli navázat přímý kontakt s někým, kdo využívá jejich služeb nebo se ho jejich činnost jakkoliv dotýká. Pamatuju časy, kdy stačilo někam zavolat, tam seděl příslušnej člověk u telefonu a mohla ses ho zeptat na cos potřebovala. Dneska nalistuješ webový stránky, kde údajně mají být všechny informace, jenže tam jsou jenom všechny informace, který je dotyčná organizace ochotná zveřejnit. A odkaz na někoho, komu bys mohla položit otázku, která na jejich seznamu FAQ není, ten tam buď nenajdeš nebo je tam okýnko, do kterého můžeš vepsat "jiný" dotaz. že by ses mohla někde dobouhat na živýho člověka, na to zapomeň - a že by z toho okýnka vypadla nějaká smysluplná odpověď, na to taky. Odpovědí ti za tři dny jedinou větou - a pokud to není to, cos chtěla slyšet a má nějaký doplňující otázky, odpově´d na každopu další trvá tři dny. To vlastně taky patří do té kategorie "modernizovaných" jednoduchostí, o které jsi mluvila.
re: strange a norrel: zatím jsem na začátku, asi v pětině, a je to moc hezky napsaný a vypadá to zábavně a chytře.
To woodward...za všechno neštěstí lidstva může ta potvůrka = špatná komunikace. Všechno blbě-komunikační kanál, komunikátor, odezva, rozdílný výklad pojmů atp. - zmatení jazyků před blížícím se koncem světa. Jak to pěkně funguje. Slovní obrat "může za to špatná komunikace" používají s oblibou politici, státní správa atd. když se jim něco nepovede. A mají ruce čisté. Špatná komunikace je produkt osob s PO = porucha osobnosti a těmi se to kolem jen hemží. Se státní správou je zábava-komunikovat jen přes datovou schránku. Tam se nedá tak moc kličkovat a schovávat se. I když to ani není úplně jisté. Katastrofa je zde --Počet úmrtí v kategorie duševní poruchy a poruchy chování-2010=200 , rok 2011=1000 atd. Stále stoupající tendence. Ještě někdo žije?
Text příspěvku byl upraven 28.04.16 v 04:36
To Hanka_Bohmova ....pořád budu mít dobrý pocit, že jsem udělala vše, co se dalo. Hanka za 1, ale stejně jsem o 1 bod lepší. Poslal jsem přes datovou schránku na min.školství a kultury, aby s okamžitou platností zavedli na školách povinnou náboženskou výchovu od nejútlejšího věku. Prý to nejde. Ale mám ruce a svědomí čisté. Pro zachování národa jsem se pokusil udělat to nejlepší. Na DK je elita národa. Zdravý člověk má zdravé sebevědomí.
Text příspěvku byl upraven 28.04.16 v 12:23
woodwarde, za tři dny? Nedělej si srandu.
Loni v únoru mi měšťáci napsali papírek kvůli špatnému parkování. Pokusila jsem se jim telefonicky vysvětlit, že neznají vyhlášku a že jsem nejen špatně neparkovala, ale podle vyhlášky ani nemohla. Snažili se mě donutit, abych se k nim dostavila, že to projednáme, což jsem odmítla, neb jsem špatně neparkovala, ale mohla bych u nich přijít k obvinění z urážky veřejného činitele. A napsala jsem na obecní úřad, kde mě šéf přes dopravu přesvědčoval, že oni mají pravdu.
Takže když mi z magistrátu přišlo, ať zaplatím 500,- pokuty, vyrobila jsem podrobný elaborát o tom, že jsem neparkovala špatně a proč, s podrobnými citáty ze silničního zákona a prováděcí vyhlášky, a poslala příslušnému odboru. Oni mi odpověděli, že mé podání přijali - a nic.
Za týden budeme mít už roční výročí a furt nic. Vzhledem k mému věku se asi jejich odpovědi nedožiju....
Hanko, to, že sis pěkně pokecala s paní od ombudsmana, je jistě hezkej zážitek, ale předpokládám, že nic víc než ten pokec z toho nakonec nebylo...
woodwarde, to mi už možná bude fuk, ale budou se s nima moct soudit mí dědici a chtít opulentní odškodné, neb mi způsobili trauma svou blbostí.
Ta aktivita je potěšující. Jen neusnout na vavřínech a jen korektně sledovat pád říše římské. Být přímo online u takové historické události se jen tak každému nepodaří. Toho je potřeba si vážit. Na zabijačce bývá vždy veselo.
Vešel Saturnin, přál mi dobrého jitra, pravil, že ranní ptáče dál doskáče, mladí ležáci staří žebráci. Dodal, že venku je hezky, ale nechval dne před večerem a kam čert nemůže nastrčí bábu.
já jsem to přečet nedávno, jen tak cvičně, abych neměl mezery. mám pár knížek, kde je potřeba "udržovat" znalost. kromě Saturnina jsou to ještě zejména Tři muži ve člunu, Bylo nás pět a Muži v offsidu.
nemám, mám fenomenální sklerózu. ale nenechám se tím deprimovat. mimochodem, jak jsi se tuhle ptala na tu knihu o pánech strangeovi a norrelovi, je to čím dál lepší. tu paní, co to napsala, bych chtěl mít doma!
Vložit příspěvek