Off topic a pověry a bludy všeho druhu
Zdravím všechny! Nevíte prosím někdo o "parkové knihovničce" jinde než v Heroldových sadech ve Vršovicích? Chodím tam skoro každý den a usilovně vyměňuji, ale mám pocit, že tam chodíme pořád ti samí, a tím je poněkud monotónní i nabídka... Jo a jen pro doplnění- do loňského (myslím, možná je to už i dýl) roku se dalo v parku hezky sedět a počíst, v klidu prolistovat. Bohužel je ale na léto umístěno v altánku i piano, a je po srandě. Hrají, a to velmi razantně a specificky, jen děti, a přestože jsem zastánce alternativ a novot, tohle tedy nebyla dobrá volba... P.S. Ještě nejsem zdaleka důchodce :-) , a přestalo nás tam chodit kvůli tomu opravdu hodně...
Zouhee: U nás v Zahradním městě je jedna taková skříňka v parčíku před poštou.
Hanko: Nojo, na návštěvu, to by taky šlo, Já bych si s ní stejně chtěl jenom popovídat. ;)
kní: hehe, nejenže výhružně mlčím, ale zároveň je probodávám pohledy a vduchu jim schovávám koloběžky do křoví! Nicméně těm pacholkům je to naprosto jedno! Asi pořád nevypadám dost strašně..jen ráno...a to oni tam zase nejsou. :-)
Hezký den všem, jedeme na kolo. A večer se chystám na Larryho Durrella, boha, má to 960 stran té nejnižší gramáže. Zatím jsem to nikdy nedala. Možná je to tím, že nemůžu do toho parku!!! :-)
Mladí a staří mají odlišná kriteria na POHODU. Generační problém se s prodlužování věku projevuje čím dál víc.
Povídku nevím, nebo ji mám zahrabanou příliš hluboko v haraburdí paměti, ale připomnělo mi to Lukjaněnka.. Tam si taky lidi mohli kupovat život za peníze, nebo spíš asi si předplatit hromadou peněz oživení, pokud by zemřeli, nebo to vzkříšení zaplatit někomu jinému, pokud na tom měli zájem.
http://www.databazeknih.cz/knihy/hranice-snu-hranice-snu-492
Hanka: Tak jsem toho Strange a Norrella dorazil a překonalo to všechna očekávání. Nejenom jako fantasy, ale jako absolutně neuvěřitelný retro. Ta ženská se normálně odstěhovala do začátku devatenáctého století a napsala tam román, jinak to není možný!
Mimochodem, nevíš, jak ten krám přimět, aby mě přestal opravovat? Zase mi místo "všechna očekávání" vnucoval "všechny".
Text příspěvku byl upraven 02.05.16 v 16:51
Třeba jsi na ten tvůj počítač hodná, nesypeš mu na klávesnici popel a tak tě nebuzeruje.
Woodward, pri IE by sa kontrola pravopisu mala dať vypnúť takto: Nastavení - Spravovat doplňky - Opravy pravopisu - Odškrtnout "Povolit opravy pravopisu". Neviem, aký máš prehliadač, ale postup sa dá vygúgliť.
Asi myslíte na zadní kolečka. Až se jedny dotrhají, budete mít ještě dvoje.
Nojo, a až jednou zděděj ty matematicko fyzikální tabulky, to se teprve smíchy neudržej. ;-p
Já jsem naposledy ukořistil u nás v knihovně tuhle lahůdku. http://www.databazeknih.cz/knihy/synove-svetla-a-synove-tmy-svedectvi-nejstarsich-biblickych-rukopisu-139760
Vůbec jsem to neznal a o tom autorovi jsem předtím nikdy neslyšel. Je to radost, když to někdy takhle vyjde.
Mimochodem, jak často nabízejí v knihovnách knihy takhle volně k odběru? U nás na Zahraďáku to zavedli před pár lety, před dveřmi na chodbě mají poličku a tam každej odkládá, čeho se chce zbavit. ale jinde jsem to neviděl - aspoň ne tam, kam chodím nejčastěji. na Skalce ani v Domě čtení nic podobného nemají a myslím že ani v Korunní ne.
Hm to je zvláštní zmiňují tam i všechny knihovny, o kterých jsem tvrdil, že tam nic takového není. A Zahradní město tam naopak nemají. Bylo by možný, že ten regál/bednu mají někde uvnitř a ukážou ti to na požádání?
Jsem blbej, já jsem automaticky koukal na konec protože jsem myslel, že budou srovnaný abecedně. Ale jak říkám, u nás mají jen takovou polici vystrčenou za dveře, kam můžeš dávat knížky nebo si je brát, i když je knihovna zavřená. To jsem nikde jinde neviděl. A uvnitř knihovny jsem to asi přehlíd, pokud tam něco takovýho mají.
Jak to funguje? To je něco jako burza? Každej si přinese hromádku, nabízí svoje knihy a vybírá z jiných hromádek?
teď na to koukám, jedenáctýho června večer, to bude v plným proudu ME ve fotbale. Takže nic. leda by to posunuli aspoň o tři tejdny.
Vložit příspěvek