Off topic a pověry a bludy všeho druhu
Hanko, debatuju (navíc v podstatě on-line) tak málo, že na to nejsem zvyklá a pak je z toho chaos. :-) Díky, budu se snažit to dělat taky tak, až se zas dostanu do nějaké bouřlivé debaty.
Našla jsem ten název.. je to institut dříve vysloveného přání. Velice nelehká záležitost (nepřistupovat lehkomyslně ani zbrkle), když člověk není jasnovidný ani neomylný.... ale ta možnost tu je.
off topic: dámy, vaše úvahy mi bůhvíproč připomněly toho člověka, co se chtěl zbavit páchnoucích sýrů a chtěl je pohodit v márnici, což znemožnil hrobník, který začal řvát, že křísení mrtvol je podlý trik, který ho má připravit o živobytí.
Není třeba zde dělat drama. Myslím že chyby nedělá nikdo záměrně a že chyby vznikají v tom fofru mimovolně. Nebudeme to HROTIT - krásný moderní novodobý výraz.
Hanka: Na to přijdeš, až když to uvaříš. Za jistých okolností se může kuchařka stát knihou inspirující neskutečné divy. Anebo hrůzy.
1) Určitě záleží na kuchařce (knize).
2) Vždycky záleží na kuchařce/kuchaři (osobě).
Když vaříš podle nějakýho ládi hrušky, asi z toho žádná krása ani lahoda nevznikne. Když si pořídíš dobrou kuchařku, záleží na tobě, co umíš, protože kdo neumí vařit, tomu zpočátku ani celej regál kuchařek nepomůže. Koneckonců jako u každé jiné práce. Když si koupíš knihu o tom, jak se vyrábějí židle nebo pletený svetry, taky bude výsledek z velké části záviset na tom, co umíš i bez knihy.
Hanka: Mimochodem, co tě tak najednou zajímají kuchařky? Někdo snad měl výhrady k tvému vaření?
Off topic: s potěšením zjišťuji, že zatímco toto vlákno bylo všeobecně shledáno nezáživným, nečtenářským, ba dokonce podvratným a skutečné čtenáře od ušlechtilých zájmů odvádějícím, proti současném řádění účastníků Tester a RomanVarga nikdo ani nehlesne, protože jejich tvůrčí činy se očividně vyznačují progresivitou a pravým intelektuálským zápalem. Velemoudrý Nightlybird, který nás tady sprdnul na tři doby, je zřejmě očarován a unesen hloubkou a šíří záběru, jakož i všeobecně zářivou vznešeností myšlenek obou nebojácných veleduchů...blablabla mohl bych pokračovat, ale nechce se mi.
A co teprve Iberijský špek? Je to velmi jedlé a je to universální prostředek proti nemocem všeho druhu a dokonce i proti smrti. Od té doby co to jím neznám co je to nemoc ani smrt.
Iberijší čunící pocházejí ze Španělska a tam žijí na volno v hlubokých iberijských lesích. Při tom to jsou domestikovaná zvířata. Žerou JEN přírodní stravu, byliny, žaludy, lanýže, fialky, hady i jedovaté atd., takže jejich 5cm vysoký špek obsahuje VEŠKERÉ minerály a ingredience potřebné ke zdravému životu. Klouby, dech, srdce, prostata i mozek atd. promazané tímto špekem si libují ve špekové lázni a převelice to prospívá celému organizmu. ŽÄDNÉ léky už tělo nepotřebuje. Je to něco jako 1 milion v jednom. POZOR !!! Po tomto špeku se netloustne !!!! Vyzkoušené osobně.
Text příspěvku byl upraven 05.05.16 v 19:13
Copak sluníčko, na to je spoleh. Někdy. Ale jo, já si v podstatě nestěžuju, jen jsem asi trochu pochytil od zdejších puristů tu jejich vášeň pro řád a to co zmiňovaní dva buditelé rozdrnčeli na bůhvíkolika vláknech mi přijde jako neřádnej kravál.
rozhodně jsem věděl, že pivoňka nevoní po pivu. zahoď etymologickej slovník a vyprávěj něco poučného. :)
Hanka: To, že pivoňka nevoní po pivu, to bych věděla, ale to, že název pochází z řečtiny, to už jsem nevěděla, teď už budu vědět, až někdo bude mluvit o pivoňce, tak to předám dál. :)
Text příspěvku byl upraven 06.05.16 v 08:40
Hanka: Anebo ten etymologickej slovník ještě nezahazuj a zkus se podívat, jak přišel ke svému jménu koniklec.
Pivoňka je ta nejkrásnější květina, co znám. Měli jsme ji na chalupě. A krásně voní. Jak mohlo někoho napadnout, že voní po pivu?...
to je dobře že se to zprůhlednilo. takhle je to mnohem zábavnější název. Kde, propána, je Kulivá hora? To zní jako od Václava Čtvrtka.
Vložit příspěvek