Off topic a pověry a bludy všeho druhu
Já vám to musím vykecat, byť to možná víte. Koukám na soutěž Kde domov můj s Hámou a byla tam otázka, kde je Borůvková hora? A zírala jsem jak puk, neb je jednak skutečná, a jednak v Rychlebských horách. Tak Blueberry Hill fakt existuje! A u nás! Myslíte, že by to Armstronga potěšilo?
Hanka: To je pěkný název. Ono, jestli se třeba z té hory něco nekulí. Tak bacha na to, až se tam vydáš. :)
A nebo, aby nakonec nekulila lidi dolů. :)
Text příspěvku byl upraven 06.05.16 v 13:38
Raksa.A: Koukám, že znám hodně málo naše hory, měla bych si asi doplnit znalosti.
Vůbec by mě nenapadlo, že hora s takovým názvem existuje.
Raksa: Asi by ho to potěšilo víc kdyby to byl jenom Borůvkový vrch. Hora je na "hill" moc veliká. ;)
Keri.H: Hanka nám neodpovídá, tak jsem to mezitím vygůglil. Kulivá hora se nachází kousek od Černošic, zhruba severním směrem. Na levém břehu Berounky.
Asi má rád zviřátka, tak jim tímto způsobem vzdává úctu. Koneckonců, mám dojem, že Pan Jezevec měl na dveřích v Divokém lese taky velká písmena. :)
já bydlím taky na sídlišti, a když zrovna neřvu gól, takl sousedi nic neslyšej. takže můžeš dětem číst co chceš.
Zpívej dětem "A proto odpouští má láska mému koni na cestě od tebe tu jeho loudavost" - to se dá pěkně hulákat a je to od šejkspíra. ;)
Zřejmě se to používá o mléčných potravinách ve významu "žluklý" - to jsem vygooglil; jinak jsem to nenašel ani ve Websterovi.
Hanka: Koukám, že ses dala na historii a dokonce nakupuješ knihy! Dějiny USA, Vzestup peněz a velryba Normana Daviese o dějinách Evropy - co se to stalo? Rozhodla ses doplnit mezery v knihovně?
Chceš říct, že při dělání pořádku zničehonic objevíš metrákovýho Daviese? :-o
Nojo, takže když říkáš, že knihy nekupuješ, tak to ve skutečnosti znamená, že jenom nevíš kde jsou. ;-p
už chápu, když vám někdo daruje knihu o historii, tak se někam zašoupne a vypadne až při úklidu. ;)
To zní tak pěkně starosvětsky. Hlava rodiny čte učené knihy a pak o nich vypráví manželce... ;)
je to furt lepší než kdybyste si jen esemeskovali, kdo má koupit mlíko a kdo zajde pro děti do školky.
Vložit příspěvek