Off topic a pověry a bludy všeho druhu
Dneska ráno při snídani jsem koukal, jak za oknem letí balón. Velikej, žlutomodrej, pěkně pomalu se sunul. Letěl na jih; kdoví, možná to byl první jen nedočkavec a už brzy se začnou balóny houfovat k migračnímu tahu. I když na samém začátku - vlastně ještě před začátkem léta by to bylo trochu divný. V baónech a ve včelách se jeden nevyzná.
nepatřičné asi není to úplně pravé slovo, i když chápu. jak to myslíš, taková velikánská věc na oblohu nepatří; u letadel je to ještě markantnější. Jenže když vidím balón,, tak cítím, jak si v tom vzduchu hoví, jak je v pohodě a je mu šumafuk, kam ho ten vítr zafoukne, protože s tím stejně nemůže nic dělat. Letět balónem na dovolenou by bylo dobrodružství, ale pochybuju, že bychom se dočkali masové přepravy, protože ti dovolenkáři by mohli dopadnout jako Cimrman, když s hrabětem Zeppelinem po x hodinách letu na Brusel přistáli ve Varšavě. Majitelé hotelů v Řecku a v Jugošce by pak požadovali zákaz balónů, protože by nikdy nevěděli, kolik z těch zabukovaných kapacit se jim doopravdy obsadí.
No... nečekaných. Dneska je turistickej ruch skoro všude. Leda by ty balóny začaly houfně přistávat u železáren, chemiček, či uhelných dolů... Třeba by se to dalo řešit tak, že by si člověk koupil let balónem i s poukazem na pobyt ve smluvním hotelu, ať už doletí kamkoliv. Ale bylo by to složitý, když si představím tu domluvu, když nějakej Portugalec přistane v Estonsku na poli a zatímco majitel bude estonsky nadávat, proč mu tady sakra dupe po jeho vojtěšce, vzduchoplavec mu bude marně mávat pod nosem letáčkem od cestovky a dožadovat se portugalsky kontaktu se zástupcem cestovní kanceláře...
teď jsem se kouknul na počasí a zjistil jsem, že zatímco medard se jaksi ndostavil, zřejmě to vypukne až příští tejden; někdy od neděle plánujou déšť v jednom kuse.
let balónom - nedokážem si predstaviť pri svojej mizernej orientácii ešte k tomu pridať 3 D a prípadne 4 d - orientácia podľa smradu z chemičky.A asi by boli po chvíli problémy s parkovaním.Neviem, či by pripútavali policajti blbo parkujúce balóny o kandelábre...
v balóně žádné problémy s orientací nejsou. prostě nasedneš a letíš. o tom, kam letíš, nerozhoduješ, takže se nemusíš orientovat. když před sebou uvidíš oceán, tak přistaneš dřív, než doletíš nad vodu. s tím parkováním, to by byl zajímavý oříšek, ale počítám, že evropská komise by už nějaký řešení vymyslela. ;)
Teď poslouchám rádio, kde se mluví o řešení problému sucha, jako důsledku klimatických změn - což je asi v pořádku až na to, že někdo "vynalezl" pro ten projekt název "Intersucho". Jsem nepatřičně zpátečnickej když se mi to hnusný slovo nelíbí, nebo ti, co to vymysleli a schválili jsou banda magorů?
http://praha.idnes.cz/cizinec-vylezl-na-vez-v-praze-a-hazi-cihly-f1w-/praha-zpravy.aspx?c=A160609_131326_praha-zpravy_nub
aké sú vaše tipy ?
Text příspěvku byl upraven 09.06.16 v 14:04
Tipnul bych si že se dost napařoval, takže za mě - netrefí! A bude se mu to blbě žehlit...
Můžete mi říct, jak to souvisí s knihami?
Mně to připadá, že tady už někoho AFIL.
Príspevky vo voľnej diskusii nemusia súvisieť s knihami. Ehm. Môj skromný názor. Ak sa mýlim, nech ma nejaký moderátor prosím opraví.
Půvabná je hlavně reakce Vás Ikkju. Bylo to minulý týden, co jste tu znectil jedny maminkovské stránky?!? Máte pocit, že tímto vláknem (vlákno, v kterém jsem napsala svůj příspěvek, bylo zrušeno a příspěvky z něj převedeny sem) se posílila intelektuální úroveň DK?
Text příspěvku byl upraven 22.06.16 v 13:24
tenax, môžeš to hodiť aj sem http://www.databazeknih.cz/diskuze/volna-diskuze-5/off-topic-a-povery-a-bludy-vseho-druhu-2723/str-68#new Aj keď toto by sa tam hodilo asi tiež, viac ako zakladať kvôli tomu nové fórum, to je pravda. Ale nemyslím si, že je na mne to posudzovať. O to viac, že ja som si už vyslúžila dosť priamej či nepriamej kritiky na moje hudobné vlákno :D
Nejsem bojovník za intelektuální úroveň DK, a po zneuctění jsem byl patřičně usazen, tak předpokládám, že je to srovnáno. Pokud ne, dejte prosím vědět.. Vtípek na žehlení jsem si neodpustil, přijde mi to neškodné.
Azizi - právě že když už někdo cítí potřebu žvanit o ničem, tak tady má to vlákno Off topic...
Zakládat stále nová a nová vlákna o ničem je testerovina prvního řádu.
tenax, OK však áno, máš pravdu :)
(( Ja si ale nemôžem pomôcť, intelektuálna úroveň DK, to mi pripomenulo túto pesničku, ktorú som nedávno vkladala do môjho vlákna :D https://www.youtube.com/watch?v=xscKgCBp-iI ))
Text příspěvku byl upraven 09.06.16 v 15:17
Svůj původní příspěvek, mířící na uživatele Ikkjů jsem smazala, neb došlo k menšímu šumu. Zase jsem o něco rychleji psala, tak se nezlobte Ikkjů...on s tím souvisí i můj první...
Text příspěvku byl upraven 09.06.16 v 16:34
Vložit příspěvek