Off topic a pověry a bludy všeho druhu

DISKUZE » Volná diskuze

woodward
woodward 09.06.2016 v 09:50

Dneska ráno při snídani jsem koukal, jak za oknem letí balón. Velikej, žlutomodrej, pěkně pomalu se sunul. Letěl na jih; kdoví, možná to byl první jen nedočkavec a už brzy se začnou balóny houfovat k migračnímu tahu. I když na samém začátku - vlastně ještě před začátkem léta by to bylo trochu divný. V baónech a ve včelách se jeden nevyzná.

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 09.06.2016 v 09:56

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

woodward
woodward 09.06.2016 v 10:05

nepatřičné asi není to úplně pravé slovo, i když chápu. jak to myslíš, taková velikánská věc na oblohu nepatří; u letadel je to ještě markantnější. Jenže když vidím balón,, tak cítím, jak si v tom vzduchu hoví, jak je v pohodě a je mu šumafuk, kam ho ten vítr zafoukne, protože s tím stejně nemůže nic dělat. Letět balónem na dovolenou by bylo dobrodružství, ale pochybuju, že bychom se dočkali masové přepravy, protože ti dovolenkáři by mohli dopadnout jako Cimrman, když s hrabětem Zeppelinem po x hodinách letu na Brusel přistáli ve Varšavě. Majitelé hotelů v Řecku a v Jugošce by pak požadovali zákaz balónů, protože by nikdy nevěděli, kolik z těch zabukovaných kapacit se jim doopravdy obsadí.

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 09.06.2016 v 10:12

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

woodward
woodward 09.06.2016 v 10:23

No... nečekaných. Dneska je turistickej ruch skoro všude. Leda by ty balóny začaly houfně přistávat u železáren, chemiček, či uhelných dolů... Třeba by se to dalo řešit tak, že by si člověk koupil let balónem i s poukazem na pobyt ve smluvním hotelu, ať už doletí kamkoliv. Ale bylo by to složitý, když si představím tu domluvu, když nějakej Portugalec přistane v Estonsku na poli a zatímco majitel bude estonsky nadávat, proč mu tady sakra dupe po jeho vojtěšce, vzduchoplavec mu bude marně mávat pod nosem letáčkem od cestovky a dožadovat se portugalsky kontaktu se zástupcem cestovní kanceláře...

woodward
woodward 09.06.2016 v 11:33

teď jsem se kouknul na počasí a zjistil jsem, že zatímco medard se jaksi ndostavil, zřejmě to vypukne až příští tejden; někdy od neděle plánujou déšť v jednom kuse.

bamba
bamba 09.06.2016 v 12:05

let balónom - nedokážem si predstaviť pri svojej mizernej orientácii ešte k tomu pridať 3 D a prípadne 4 d - orientácia podľa smradu z chemičky.A asi by boli po chvíli problémy s parkovaním.Neviem, či by pripútavali policajti blbo parkujúce balóny o kandelábre...

woodward
woodward 09.06.2016 v 12:11

v balóně žádné problémy s orientací nejsou. prostě nasedneš a letíš. o tom, kam letíš, nerozhoduješ, takže se nemusíš orientovat. když před sebou uvidíš oceán, tak přistaneš dřív, než doletíš nad vodu. s tím parkováním, to by byl zajímavý oříšek, ale počítám, že evropská komise by už nějaký řešení vymyslela. ;)

woodward
woodward 09.06.2016 v 12:27

Teď poslouchám rádio, kde se mluví o řešení problému sucha, jako důsledku klimatických změn - což je asi v pořádku až na to, že někdo "vynalezl" pro ten projekt název "Intersucho". Jsem nepatřičně zpátečnickej když se mi to hnusný slovo nelíbí, nebo ti, co to vymysleli a schválili jsou banda magorů?

bamba
bamba 09.06.2016 v 14:03

http://praha.idnes.cz/cizinec-vylezl-na-vez-v-praze-a-hazi-cihly-f1w-/praha-zpravy.aspx?c=A160609_131326_praha-zpravy_nub
aké sú vaše tipy ?

Text příspěvku byl upraven 09.06.16 v 14:04

Ikkju
Ikkju 09.06.2016 v 14:25

Tipnul bych si že se dost napařoval, takže za mě - netrefí! A bude se mu to blbě žehlit...

bamba
bamba 09.06.2016 v 14:31

je to lepšie než prenos zo zasadania čohokoľvek o čomkoľvek.

Azizi
Azizi 09.06.2016 v 14:50

Jejda, veď to je hneď vedľa mojej fakulty.

tenax
tenax 09.06.2016 v 14:55

Můžete mi říct, jak to souvisí s knihami?
Mně to připadá, že tady už někoho AFIL.

Azizi
Azizi 09.06.2016 v 14:58

Príspevky vo voľnej diskusii nemusia súvisieť s knihami. Ehm. Môj skromný názor. Ak sa mýlim, nech ma nejaký moderátor prosím opraví.

tenax
tenax 09.06.2016 v 14:59

Fajn, tak já příště založím téma "Mám si přisolit polévku?"

siena
siena 09.06.2016 v 15:01

Půvabná je hlavně reakce Vás Ikkju. Bylo to minulý týden, co jste tu znectil jedny maminkovské stránky?!? Máte pocit, že tímto vláknem (vlákno, v kterém jsem napsala svůj příspěvek, bylo zrušeno a příspěvky z něj převedeny sem) se posílila intelektuální úroveň DK?

Text příspěvku byl upraven 22.06.16 v 13:24

Azizi
Azizi 09.06.2016 v 15:04

tenax, môžeš to hodiť aj sem http://www.databazeknih.cz/diskuze/volna-diskuze-5/off-topic-a-povery-a-bludy-vseho-druhu-2723/str-68#new Aj keď toto by sa tam hodilo asi tiež, viac ako zakladať kvôli tomu nové fórum, to je pravda. Ale nemyslím si, že je na mne to posudzovať. O to viac, že ja som si už vyslúžila dosť priamej či nepriamej kritiky na moje hudobné vlákno :D

Ikkju
Ikkju 09.06.2016 v 15:04

Nejsem bojovník za intelektuální úroveň DK, a po zneuctění jsem byl patřičně usazen, tak předpokládám, že je to srovnáno. Pokud ne, dejte prosím vědět.. Vtípek na žehlení jsem si neodpustil, přijde mi to neškodné.

tenax
tenax 09.06.2016 v 15:08

Azizi - právě že když už někdo cítí potřebu žvanit o ničem, tak tady má to vlákno Off topic...
Zakládat stále nová a nová vlákna o ničem je testerovina prvního řádu.

Azizi
Azizi 09.06.2016 v 15:13

tenax, OK však áno, máš pravdu :)

(( Ja si ale nemôžem pomôcť, intelektuálna úroveň DK, to mi pripomenulo túto pesničku, ktorú som nedávno vkladala do môjho vlákna :D https://www.youtube.com/watch?v=xscKgCBp-iI ))

Text příspěvku byl upraven 09.06.16 v 15:17

siena
siena 09.06.2016 v 15:19

Svůj původní příspěvek, mířící na uživatele Ikkjů jsem smazala, neb došlo k menšímu šumu. Zase jsem o něco rychleji psala, tak se nezlobte Ikkjů...on s tím souvisí i můj první...

Text příspěvku byl upraven 09.06.16 v 16:34

Ikkju
Ikkju 09.06.2016 v 19:25

Jj, my jsme si to už vyjasnili, a myslím že je to v pořádku.

Ikkju
Ikkju 09.06.2016 v 20:17

Ideální název tématu x)

woodward
woodward 09.06.2016 v 20:19

Hanka: jaký příspěvky se přesouvaj z diskuse do diskuse?

Vložit příspěvek