Off topic a pověry a bludy všeho druhu
Já jenom jednou, dost dávno. Na chmel jsem na gymplu jezdíval každej rok, ale do Rakovníka jsem se dostal až o nějakých dvacet let později a do Žatce ještě nikdy.
A co takový pták LYROCHVOST! Napodobit zvuk motorové pily pro něj není žádný problém.
ja som sa vrátila z koncertu - kombinácia harfa - na hrade - Červený Kameň, vonku pávy škriekali a v podhradí hrala cigánska kapela. Ten prechod od harfy, cez pávy, až k čardášu bol na môj vkus príliš rýchly. Ale dážď vraj všetko zmyje.Pávy upravoval Wolfe.
Lyrochvost žil v blízkosti staveniště. Nauči se jakékoliv zvuky které slyší a reproduje je lépe než hifi věž. Kolem staveniště nebylo poznat jestli se tam pracuje nebo lyrochvostuje. Buchání kladivem, řezání atd. bylo nerozeznatelné.
Teta Anča z Pošumaví
ve svátek vždy peče pávy.
Strýc se mračí.
On má radši
kus prasete nebo krávy.
no jo, jenže když si papaláš staví hacientu tak tam dělá kravál opravdická práce, žádnej lyrochvost.
jo, zneutralizují. lyrochvosti se budou mezi slunečnicema schovávat, stavět si tam hnízda, zobat slunečnicový semínka, budou se mít jako prasata v žitě.
Mám se jako lyrochvost mezi slunečnicemi! Docela pěkné rčení namísto archaického jako prase v žitě. :-)
nechápu, proč by měl bejt Maďar v kukuřici zmatenej? Tam je kukuřice kam oko dohlídne, takže na ni jsou Maďaři zvyklí.
Vložit příspěvek