Off topic a pověry a bludy všeho druhu
Plútarchos. Ale než se to začne používat, musí se to vyzkoušet. Ty slunečnice jsou zatím jenom dvě, na Proseku, a lyrochvosti jsou zatím jenom v Austrálii, i když Hanka zná nějakýho papaláše, co mu dva utekli na Šumavu...
pokud jde o tento typ rčení, já jsem sice nikdy neviděl prase v žitě, ale umím si představit, jak se asi má pámbu ve Frankrajchu. Takže tomu bych dával přednost. ;)
viem ako sa má asi Slovák v kukurici - to som si niekoľkokrát skúsila. Málo prehľadné, zle sa v tom chodí, ale kradnúť sa tam kedysi dalo. Teraz by som to už neskúšala.
Tušíte niekto, na koľkú chodia na stavbu stavbári ? Mám mačku na treťom poschodí rozostavanej budovy a rada by som ju dostala dolu živú a zdravú./hasičov som už skúšala, ale kým to zviera nezhadzuje tehly na okoloidúcich, tak je nezaujímavé./
bamba: Když si představím, jak naše kočky dokázaly vylézt na balkon v 1. patře baráku a pak zase slézt, tak si myslím, že ta kočka to sleze, až se jí bude chtít. :)
Hanko, jsi tu? Před chvílí v rádiu vykládali, že v Libanonu mají třešňovej festival. Samý chrupky a srdcovky, asi se vyrazím podívat na trh po nějakých třešních.
V Libanonu je jich prej spousta, ale tak daleko asi na procházku nepůjdu. Nojo, stejně musím do banky, tak uvidíme, jestli někde nemají aspoň pár třešní.
Ahoj už mám fúzatého tuláka doma. Jeden zo stavbárov má srašne chlpaté tričko po dnešku a ja mám o jednu veľkú čokoládu menej.
Hlásenie k čerešniam. U nás v banke nemajú žiadne, ale na strome visia, dozrievajú a až mi k nim dorazí objednaný rebrík, podám správu možno aj zhora.
No, oni tam prej ty cedry vykáceli jednak na stavební dříví a jednak na lodě. tak třeba si tam v pozdějších, pokrokových časech nasázeli třešně. Tak si představuju, jestli by to nešlo udělat i tady. kdyby u nás na chatě vytěžili všechny ty smrky a modříny a místo nich nasázeli třešně, švestky a hrušky, a ty by tam už byly nafurt.
orechy sa nasádzali myslím v Banskej Štiavnici - pomerne húfne pre baníkov /10 000 stromov v polke 19. storočia/. Je nejaký orech, ktorý má aspoň jednu šišku ? /otázka z pléna veveričiek/
Táta přinesl zrovna v sobotu třešně od jednoho známého a byly výborné. :)
A ségra zas přinesla ve stejný den jahody, tak byl takový ovocný den.
bamba, zeptej se každý veveričky, jestli je ochotná obětovat šišky, když bude dost ořechů, uvidíš, co ti řekne.
Hanka: jo mimochodem, jak jsem tak poletoval po pochůzkách, tak jsem si na třešně vůbec nevzpomněl. A pak že mám fenomenální paměť! Čerta starýho!
Nechláchol mě!
To je zajímavý, kdoví jestli vůbec někdy někdo použil sloveso chácholit v imperativu?
šmarjájosef, co zas máš s tím plantážníkem? máme takovou spoustu krásných, zvučných, někdy i českých slov a ty furt plantážník!
Vložit příspěvek