Off topic a pověry a bludy všeho druhu
nojo ale to jako vybavení do života nestačí. notabene proč ausgerechnet plantážník?
ta je mnohem lepší. ale nadávat někomu do plantážníků, to bys zrovna tak mohla říkat ty instalatére nebo ty vedoucí sběrných surovin...
bejvávalo. nadávky je třeba volit tak, aby je člověk nemusel měnit, když se změní doba. :)
no žeby rychlé šípy boli vzor na výber partnera ? Ja som sa k nim dostala v komiksovej úprave a to mi vadilo čítať na pokračovanie niečo, kde je málo textu a pomerne veľa obrázkov.
A na nadávky som mala oveľa luxusnejší zdroj - maďarský grófsky potomok.To bola radosť byť pritom, keď si klepol po prstoch kladivom. Desaťminútovka nadávok, ktoré sa neopakovali!
S dvomi nadávkami sa predsa nedá existovať v ľudskej spoločnosti!
Hanka: dneska jsem viděl takovej předběžnej náhled jak bude vypadat zelenožlutá planeta (až se ty slunečnice naučej plavat). Na stadionu, kde hráli švédové s irskem, nic jinýho než žlutá a zelená vidět nebylo.
Off topic: před časem jsme tu diskutovali o původu slova "ahoj". Zřejmě mají pravdu ti, kdo tvrdí, že to původně není žádný druh pozdravu, ale prostě jenom námořnické hulákání s cílem upozornit na sebe jinou loď.
já teď čtu Ransomovky v originále a tam je situace, kdy si Roger Walker hraje na plachetnici a maminka, když mu chce něco říct, na něj volá v českém překladu "Haló, lodi!", což je volání suchozemsky nezajímavé, zatímco v originále používá akční námořnické zvolání "Ship, ahoy!"
Nojo, žijeme v hlučném světě. Ale ship, ahoy! to je aspoň účelné hulákání.
čtenáři čtenářům, to znamená, že to jsou knihy, které přibyly natrvalo? a jaký je momentálně stav těch vypůjčených? už ses dostala aspoň pod pětapadesát kusů?
Hezky! Tos mě překvapila.
Já teď řeším problém, protože nějak nečtu knihy které mám v profilu vložené jako že je právě čtu, jenže právě čtu ransomovky v angličtině a ty si tam dát nemůžu. Nenapadá tě nějaké smysluplné řešení? :)
jakých devadesát knih? ty máš kromě těch třiapadesáti z městské ještě něco odjinud?
hm, kalendář nemám, jenom v počítači.
Text příspěvku byl upraven 14.06.16 v 17:02
plánujete ještě nějaké přírůstky do rodiny? pokud ano, měla bys upozornit městskou knihovnu, že by měli posílit fundus. :D
stejně mi to připadá hrozný. 27 knih! já když jsem si jich někdy ve druhý třídě přines jedenáct, tak si všichni doma ťukali na čelo. ale je fakt, že jsme měli malej byt. ;)
jak to, po roce? já je musím vrátit do dvou měsíců... to je nosíte prodloužit? :-o
páni, z hlediska plánování a logistiky to vaše rodinné čtení musí bejt dost náročnej koníček. ještě že už si člověk dneska nemusí pamatovat, co si půjčil v které knihovně. Já jsem jeden čas měl doma průkazky asi ze tří knihoven a měl jsem v to hroznej maglajz. taky jsem dost "utrácel" za zpozdné...
Vložit příspěvek