Poznejte knihu podle první věty
:-))) Ja som zase toho Abeho kontrolovala cez spanielcinu, btw: na to, ze Via mala vysla v cz+sk 10x, ju tu hodnotilo velmi malo ludi.
e este: cim to bolo vyhladane? Google? Dcera mi doporucovala Bing, vraj je teraz prepojeny s AI a vie krasne vyzdrojovat svoje tvrdenia. Osobne som skusala chatGPT, ale ten pise hluposti, ano, potom sa ospravedlni za chyby, ale neda sa na tento openchat vobec spolahnut. Napriklad si pomylil Dobeša s Bobekom a tvrdil mi, ze Dobeš v r. 2017 zomrel ... ech! :-)
Ano, jsou to nestvůry (mimochodem, snad lepší než pověstný Klub rváčů).
Knittela jsem hledal přes Google. Bing nemám vyzkoušený, ale Chat GPT je určitě úplně k ničemu. Když se zeptáte kolik je 2+2 a po tom, co vám odpoví, že jsou to 4, mu řeknete, že nemá pravdu, že 2+2=5, tak se vám omluví a potvrdí, že v je to 5.
Možná GPT 4 (placená verze) funguje líp, ale ta free je nepoužitelná.
Pokracujem:
Červenec 2015
"Za dvě minuty jedeme naživo!" zní zpravodajským studiem hlas vedoucího vysílání.
Text příspěvku byl upraven 10.05.23 v 17:17
Prihodim indicie: ta kniha je taka nova, ze ju asi este google nema nacitanu :-) vysla tento rok, myslim ze je to prvotina, pribeh z Nemecka
Pan prilivu - Pat Conroy
Zadani: "Červená půda s kůly a dráty chmelnic zůstala za nimi."
Napoveda, prvni dve vety z druhe kapitoly: "Po ztichlých vesnicích jim Kadaň připadala hlučná a živá jako Praha. Bílé prapory kapitulace vlály z vikýřů oprýskaných, po celou válku neopravovaných domků, po hrbolatém dláždění s rachotem poskakovaly vozíky sovětské vozatajské kolony, tažené malými vytrvalými koníky, na rozlehlém náměstí tábořil oddíl nákladních automobilů, ověnčených a nesoucích na svých bocích nápisy: My pobědili."
Text příspěvku byl upraven 12.05.23 v 21:06
Dalsi napoveda, prvni odstavec treti kapitoly:
Poslední silniční vlna je vyhoupla na kopec a město leželo pod nimi, objato lokty údolí. Vyvrácená tabule s jeho jménem se opírala o větev rozkvétající jabloně. Grünbach. Tabule byla žlutá, písmo černé. Někdo ji pokropil dávkou ze samopalu. Drobné dírky ji přetínaly téměř v úhlopříčně, škrtaly jméno, jakoby je chtěly vyhladit z lidské paměti.
-Jsme tady, řekl Trnec a zabrzdil.
Napoveda: jde o knihu ceskeho autora. Podle te knihy byl natoceny stejnojmenny film. Myslim, ze jeden z prvnich barevnych ceskych fimu. Autor je znamy svymi psychologickymi romany.
Dalsi napoveda (hada nekdo vubec?), jeden z vrcholů knihy, převzat +- do filmu a v hodnoceních filmu často citovaný:
Zastavili se na můstku nad Potočnou a obhlíželi dlouho textilku.
- Pěkná, řekl Dejmek za všechny a ostatní pokývali hlavami. Jestli je konkrétně uvnitř taková jako navrch, povídám, pěkná. Doufám, že ji znárodníme. Stačí?
- Náš táta by znárodňoval od rána do večera, řekla Zdena Dejmková
-A je ti to snad líto? broukl starý.
- Ba ne, zasmála se. Já jsem přece celá ty. Máma to aspoň říká pětkrát Za den. Proč jenom majetek Němců, zrádců a kolaborantů? Jakoby všichni buržousti nezrazovali. Já bych to chtěla mít všecho jedním vrzem.
- Jen mi neúchylkař a nebuď tak horká. Stačí? řekl Dejmek. Znělo to navrčeně, ale byla v tom zároveň těžce skrývaná něha a pýcha nad dcerou.
Nlua - O víkendu tu bývá menší provoz:-)
Tímto chci jen říct, že oceňuji tu hrstku uživatelů, které tahle hra baví:-)
Měl jsem auto, ale tehdy na podzim roku 1973 jsem z penzionu na pobřeží paní Shophawové v městečku Nebeská zátoka chodil do (^@&@*@*@ tam je název knihy %×*×**××) skoro každý den pěšky.
Lunapark - King......?
Ta věta má takový kingovský odér...:-)
Text příspěvku byl upraven 15.05.23 v 15:05
Tohle bude taky snadné:
'Když pan Hiram B. Otis, americký vyslanec, kupoval zámek Canterville, kdekdo mu říkal, že dělá velikou hloupost, neboť nebylo nejmenší pochyby, že tam straší.'
Vložit příspěvek