Zajímavá a neobvyklá přirovnání nebo úsloví, i nářečná
Pekné príslovie stvorila pani Tomasicová (Pan Kaplan má stále třídu rád): S poctivostí je nejdelší cesta.
Taky jsem slyšel, že "komu není shůry dáno, svolá denně poradu".
anebo: "vedoucí není vždy vědoucí, v tom je ten háček."
Teď jsem slyšela rčení "Všude, kde svítí televizní obrazovka, bdí někdo, kdo nečte." Asi to není stoprocentní pravda, ale líbí se mi to.
No, dovolila bych si poznamenat, že, ne vždy čtení může pomoci zahnat příčiny bdění. Ono, když máte starosti, či Vás něco bolí, je sledování "obrázků" vhodnější.
Text příspěvku byl upraven 31.05.17 v 09:17
Nemyslím, že to je o zahánění bdění. Já sama proti televizi celkem nic nemám, i když už se na ní několik let nedívám. A sama dobře znám stavy, kdy číst prostě nejde. Ale to rčení se mi i tak líbí a tak jsem myslela, že ho sem napíšu.
Když tu byla zmíněna ta pokroucená přísloví, napadá mne tohle:
Kdo se směje naposled, ten má dlouhé vedení...
Osobně si myslím, že televize je mor a proto ji doma nemáme. Ne, že bych dětem chtěla diktovat život, jen jim chci dát zažít, že to JDE i jinak než "u všech těch ostatních".
Medunkavera-stejný smysl to určitě nemá.To s těmi orly je spíš o výkonu(pracovním):-)
Text příspěvku byl upraven 04.06.17 v 21:42
Čert nikdy nespí - mne je ho ľúto. Trpieť nespavosťou musí byť peklo. Ale ak v tom pekle majú aj náš tv program aj s Mázikovou, potom je všetko v tom najlepšom poriadku.
Dneska se mi do ruky dostala knížka Velká kniha přísloví a moc se mi líbilo následující: "Hlava je nedobytná pokladna, v níž jsou uschována všechna tajemství. Rty jsou jejím zámkem a jazyk klíčem. Proto pozor na klíč!"
Co máte proti televizi? Proti nespavosti je dokonalá! Mám dvě kamarádky a jednu sestru, které vidí téměř jakýkoliv pořad jen do první reklamy - pak už hezky spinkají.
Nojo, ale to pak utratěj spoustu peněz za elektřinu. Nebo mají někoho, kdo jim tu bednu vypíná? :)
Na chalupě má sestra mně a jedna z těch kamarádek má jakýsi bazmek, co jí tu televizi po nějaké době vypne. Ta druhá má holt smůlu...
Naias mi připomněla toto : kde jsou dnes asi ti, kteří s poctivostí došli nejdál ?
A ještě jedno pro motoristy. Ale je to jenom legrace, takže se podle toho neřiďte. :-D
"Plná čára není zeď."
Vložit příspěvek