Vývoj cukrovarnického průmyslu v českých zemích do roku 1872 hodnocení
František Dudek
Práce se zabývá historií cukrovarnického průmyslu na území Čech, Moravy a Slezska od počátků pokusné výroby cukru z řepy a javorové mízy v období kontinentální blokády až do převládnutí továrních výrobních forem za všeobecné hospodářské konjunktury na přelomu 60. a 70. let 19. století. Vývoj cukrovarnictví je sledován především z teoretického hlediska jednotlivých fází průmyslové revoluce. Práce proto podrobně líčí technický a technologický vývoj cukrovarnictví.... celý text
5 |
|
1 x |
4 |
|
0 x |
3 |
|
0 x |
2 |
|
0 x |
1 |
|
0 x |
|
0 x |
Hodnocení knihy Vývoj cukrovarnického průmyslu v českých zemích do roku 1872: 100 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 1
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení v grafu nahoře, se všemi hodnotícími níže. Ti, jejichž hodnocení se zatím nezapočítává, mají za svou přezídvkou označení (n).
Autorovy další knížky
2012 | Příběh obce a zámku Mcely: 1252-2012; 1652-2012 |
1979 | Vývoj cukrovarnického průmyslu v českých zemích do roku 1872 |
2017 | Životní příběh kováře a legionáře Bohuslava Suchánka |
2005 | Kolovraty 1205-2005 |
1985 | Monopolizace cukrovarnictví v českých zemích do roku 1938 |