Vývoj cukrovarnického průmyslu v českých zemích do roku 1872 přehled
František Dudek
Práce se zabývá historií cukrovarnického průmyslu na území Čech, Moravy a Slezska od počátků pokusné výroby cukru z řepy a javorové mízy v období kontinentální blokády až do převládnutí továrních výrobních forem za všeobecné hospodářské konjunktury na přelomu 60. a 70. let 19. století. Vývoj cukrovarnictví je sledován především z teoretického hlediska jednotlivých fází průmyslové revoluce. Práce proto podrobně líčí technický a technologický vývoj cukrovarnictví.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vývoj cukrovarnického průmyslu v českých zemích do roku 1872. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Vývoj cukrovarnického průmyslu v českých zemích do roku 1872 v seznamech
v Přečtených | 1x |
v Chystám se číst | 1x |
Autorovy další knížky
2012 | Příběh obce a zámku Mcely: 1252-2012; 1652-2012 |
1979 | Vývoj cukrovarnického průmyslu v českých zemích do roku 1872 |
2017 | Životní příběh kováře a legionáře Bohuslava Suchánka |
2005 | Kolovraty 1205-2005 |
1985 | Monopolizace cukrovarnictví v českých zemích do roku 1938 |
Ačkoliv byla kniha napsána v minulém režimu, tak přesto podává ucelený přehled o vývoji cukrovarnického průmyslu v českých zemích. Časově je kniha rozdělena do kapitol dle fází průběhu průmyslové revoluce a je podložena archivními prameny a dobovou literaturou. I když se v knize najdou místa, které byly do práce zařazeny z hlediska podpory dělnické třídy, nepůsobí příliš rušivě a čtenář si zde mezi řádky dokáže vybrat to opravdu podstatné.