100 nábojů: Smrt je mým řemeslem

100 nábojů: Smrt je mým řemeslem
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178921/bmid_smrt-je-mym-remeslem-178921.jpg 4 33 33

100 nábojů série

< 9. díl >

Válka mezi Trustem a agentem Gravesem je v plném proudu. První řady pěšců již byly obětovány a bitevní pole nyní ovládají střelci. Jednotlivé rody teď – stejně jako bývalí Minutemani – dojednávají spojenecké svazky, upevňují si pozice a soustřeďují svou pozornost na ty, které hodlají zlikvidovat. Králové se raději přesouvají do ústraní a pro své bezpečí jsou ochotni obětovat i dámu. Otázkou je, zda mají svůj postup podložený promyšlenou strategií či zda pouze spoléhají na materiální převahu na šachovnici... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

100 Bullets: Strychnine Lives , 2000


více info...

Přidat komentář

jarynek
12.04.2019 5 z 5

Tak tvůrci zřejmě i u mne dosáhli svého cíle. Po tomto díle mohu směle prohlásit „Vím, že nic nevím“. Jak jsem si dosud myslel, že v hlavních směrech tuším, o co komu jde a proč, kdo s kým a proti komu, tak nyní v tom mám pěkný guláš. Takže je jasné, že sovy nejsou tím, čím se zdají být, ale čím skutečně jsou, to se snad dozvím ve zbývajících dílech. No, ale aby to hodnocení nevyznělo negativně – stále skvělé čtení i kresba, které si opravdu užijete.

Disease
03.01.2019 4 z 5

Tentokrát se to místy trochu táhlo, ale děj se celkově posunul, to zase ne že ne.


Kapis
12.11.2018 5 z 5

Takže se nám zase pár věcí dovysvětlí a pár se zamlží, trochu si zakucháme a máme zase o jednu až dvě rodinu méně. Graves se jmenuje Filip a Shepherd Pepa, to je jediné jasné. Na kolik stran, v kolika vrstvách to Graves hraje a jaké jsou jeho cíle ale není jasné vůbec. Spain se objevil pouze jako postava na pozadí, kdežto Mindžu (skvělá přezďýfka morééé) už jsme viděli při pašování Arating z Mexika. Na konci nám zůstane zajímavý smutně milostný čtyřúhelník. Na druhé čtení mi ta obecná čeština tak nevadila, jako minule, když to po sobě čtu a už celý slintajíc nadržeností otevírám desátý díl!

martinstefko
22.10.2015 5 z 5

zzarello drží neskutečně vysokou scenáristickou kvalitu, dává si záležet na každém příběhu, i když by se měl odehrát jen na několika panelech, a před námi tak dál roste série, která si rozhodně zaslouží ovace. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/389-100-naboju-9-smrt-je-mym-remeslem.html

Kapis
03.02.2014 5 z 5

Ježkovy voči, Pahejle, to mě zase při čtení hele vomejvali ty kráso, jsem mejslel, že mě vodvezou hele houkavým auťákem. Dobře, že aspoň představitelé nejvyšších rodů nemluví jak podavač reklamních novin zadara na Můstku, ale čekal bych to i od minutemanů, prvotřídních zabijáků, chlapech v luxusních oblecích na úrovni. Přijde mi toto přetavování jednoho z nezměrných amerických slangů do toho jediného, co tu zdejší překladatelé umí – a to do otřesné obecné češtiny – hodně nešťastné a čtení takhle mrzačené češtiny fakt bolí. Chtělo by to trochu invence, neříkám, že by hantec a ostravština byly nutně řešení ale takovýhle vomrdávání je vopřesdržku!!

Kniha Roberta Merleho “Smrt je mým řemeslem“ o Rudolfu Hössem patří k jedné z těch nejzásadnějších, co jsem během svého dospívání četl. Doporučil ji na střední učitel a já ji zhltal jak malinu. Pak, u maturity, jelikož jsem v seznamu přečtené literatury měl věci, které jsem skutečně četl a ne jako moji spolužáci fikaně např. Vojnu a mír, jsem o ní mohl i něco povyprávět. Komiks téma nacistického pohlavára nijak neodráží, ale krvavá a drsná je víc než kdy jindy. K tomu se vysvětluje zase kousek z pozadí celého příběhu a dost věcí se spojí a pohne se kupředu. Všechno začíná nabírat tempo, krom vydavatele, takže další díl nejdříve za rok, to zase spoustu věcí zapomenu a budu v příběhu tápat. Škoda, věřím, že se to dovydá do konce, nerad bych to dočítal v originále, i když třeba se v něm nevaří tolik rejže ve vejtahu na vejletě a mě by nemuseli vomejvat zase.

Promakaností příběhu a dokonalým kolorovaným noirem patří série ke komiksové špičce, věřím, že sklady BBArtu se brzy trochu vyprázdní a sevřu v ruce desátý díl co nejdříve.

3DD!3
12.12.2013 5 z 5

Kouzlo 100 nábojů spočívá v pomalém dávkování informací skrze skvěle vypointované příběhy s obvykle dvojznačnými verbálními narážkami napsanými často ve slangové formě. Osudy hlavních hrdinů pokračují, nebo končí a Azzarello pomalu rozplétá tajemství skrze postavy černé jako žánr noir sám. Konec na poušti je odporně otevřený a mě ničí, že budu muset čekat něco přes rok na desátý svazek téhle mistrovské série.

Štítky knihy

komiksy

Autoři knihy

Brian Azzarello
americká, 1962
Eduardo Risso
argentinská, 1959