123 čínskych receptov v slovenskej kuchyni
Zdenka Heřmanová
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167982/bmid_123-cinskych-receptov-v-slovenskej--abe-167982.JPG
4
6
6
Obsah: O čínskej kuchyni všeobecne i zaujímavo, Najznámejšie čínske kuchyne, Názvy čínskych jedál, Z histórie i zo súčasnosti, Z čoho a ako sa varí v Číne a ako to budeme robiť u nás, Najdôležitejšie čínske suroviny, koreniny a prípravky, Krájanie mäsa, Kuchynský riad a tepelná úprava, Desatoro pred varením, Na začiatok-ako bez problémov a rýchlo uvariť ryžu. Predjedlá, Mäsité jedlá, Kurča a kačka, Ryby, Jedlá s menším množstvom mäsa, Bezmäsité jedlá, Polievky, Múčniky, Ako stolovať po čínsky, Pár slov o čaji.... celý text
Literatura naučná Hobby Kuchařky
Vydáno: 1987 , Osveta (Martin)Originální název:
123 čínských receptů ve slovenské kuchyni
více info...
Přidat komentář
Autorovy další knížky
2004 | Dějiny Taiwanu |
1990 | 123 čínských receptů v české kuchyni |
1961 | Skříňka s poklady: Milostné povídky staré Číny |
1996 | Volání jeřábů |
1991 | Čínské jídlo na českém stole |
Na svou dobu nadčasová kuchařka, nicméně v dnešní době už mnohé pokrmy můžeme s lehkostí uvařit a mnoho pokrmů nám vysvětlí autentický kuchař který zmíní jaké suroviny ještě dokoupit (hoisin, teriyaky, rybí omáčku, tmavý vinný ocet, speciální saké na vaření, bambusové výhonky, klíčky mungo, kikkokam omáčky atd. ), které v době vzniku knihy k mání zkrátka nebyly ...