15 roků lásky
Patrik Hartl
Realita umí být neuvěřitelná a skutečné události někdy působí nepravděpodobně. Aleš by do svých třiceti dvou let nevěřil, že jeho život bude vypadat takhle. Představoval si ho úplně jinak. Jednoho dubnového odpoledne roku 2001 se zamiloval do ženy, která na něj naložila takovou porci lásky, že by to porazilo i vola. Tento román vypráví o všem, co musel zvládnout, aby se s tou láskou naučil žít.... celý text
Kdo od autora již něco četl, nebude překvapen. Další oddechovka, která vypráví o životních strastech a radostech hlavního hrdiny kadeřníka Aleše. Nenáročná literatura, která splnila svůj účel.
Krásná oddechovka na kterou jsem se hodně těšila.Bylo to vtipné,smutné a moc hezky se to četlo.Hrozně jsem si to užívala.Jedna z Patrikových lepších knih.
Za mě sice jedna z Patrikovi slabších, ale i tak příjemná a čtivá oddychvka... doporučuji nenáročnemu čtenáři
Začátek knihy byl super, ale od půlky jsem se chvílemi začala nudit, bylo to furt stejné,hlavní hrdina se neustále litoval jaký je chudáček a jak to má těžké...dost mě štval atd,ale jinak knížka dobrá oddychovka a kdo čte a zná Hartla ví, že se nudit nebude.Co dodat wau se nekonalo, ale bavila jsem se, doporučuji
Baví mě pozorovat vývoj tvorby P. Hartla. Poslední knížka je v mnohém jiná (více popisná řekla bych), ale rozhodně mohu doporučit! Skvělé čtení.
Knížku jsme měla objednanou už na podzim v předprodeji. Moc jsem se na ni těšila, ale pak ji dlouho odkládala, protože jsem měla strach ze zklamání. Reakce čtenářů totiž nebyly úplně nadšené. Naštěstí se moje obavy nenaplnily. Knížka je skvělá, milá, zábavná a příběh je uvěřitelný. Mám všechny knihy od pana Hartla a těším se na další.
Rychlá jízda. Za dva dny přečteno. Bylo to výživné, zkratkovité, ale nevadí. Některé situace mimo moje nahlížení a pochopení, jsem však dost "přízemní ". Z Hartlovych knížek tato je nejlepší.
Začátek super, úplně mě to nadchlo a nemohla jsem se odtrhnout, ale jak děj a roky pokračovaly, tak už mě celkem nudilo, jak hlavní hrdina pořád a neustále potřebuje "zasunovat" a má neuvěřitelný dar si vybírat nevhodné partnerky. Plácá se ve vztazích a nespokojenosti. Konec mě teda dostal, nečekala jsem to a rozhodně to nemůže růžově skončit.. Další náběh na katastrofu :-)
Úplně skvělá knížka, nedá se moc odložit, protože pořád není jasné, jak to bude dál, a jestli bude happy-end. Moc se mi líbila.
Kniha, kterou jsem přesně teď potřebovala. Moc nepřemýšlet, jen si to užívat. Těšit se, že až přijdu domů, bude tam Aleš a zase spolu odjižem další rok jeho života. Pěkně to plynulo, jako by Vám kamarád u vína vyprávěl, co je zase u něj nového a jak jde život....
Dlouho jsem odolávala, zda se do další knihy od p. Hartla pustit, protože poslední dvě knihy mě moc nebavily, ale jsem ráda, že jsem této dala šanci. Téma bylo opravdu ojedinělé a já s chutí četla pořád dál a dál. Moc mě to bavilo a konec mě dorazil :D
Přemýšlím, proč takhle pan Hartl píše. Asi nás chce všechny vyšokovat.
Že je vulgární, to bych mu odpustila, to je jeho forma projevu, jinak mu to nejde. A tak jsem nejdřív knihu četla s velkou chutí. Aleš je hrdina. Pak ale nastupuje Lenka a to už není jen vulgární, to už začíná být oplzlé a s dalšími krasavami stále oplzlejší. A mně tyhle berličky, oplzlost, porno, připadají trapné. Srážím dvě *.
PS: jednu * ale zase přidávám, protože jsem si den po napsání komentáře uvědomila, že mě jinak ta knížka bavila.
Príliš dlhý a veľa krát nezaujímavý opis každodenných činností a myšlienkových pochodov hlavného hrdinu Aleša preložený príhodami, ktoré nijak nepridali na kvalite príbehu alebo nezvýšili môj záujem o osud postáv. Chýbala mi dynamika, ktorá by ma vtiahla do príbehu.
Nemám nič proti intímnostiam v knihách, ale tu mi tieto scény pripadali ako opisy autorových fantázií kamarátom v krčme..a na takej úrovni boli aj poznámky týkajúce sa vzhľadu či chovaniu postáv. Mali byť vtipné? Asi.
Chcelo by to osekať strany a skultúrniť prejav.. ale to by potom nebol Hartl...
2016 | Okamžiky štěstí |
2014 | Malý pražský erotikon |
2018 | Nejlepší víkend |
2021 | 15 roků lásky |
2023 | Gazely |
No byla to spíše slabší kniha od Hartla. Na erotikon se to dívá hodně z dálky. Druhou půlku knihy už mi definitivně přišlo, že si autor dopředu napsal co všechno nejhoršího se může stát a ten seznam měl před sebou a někdy hodně těžce rouboval jeden bod za druhým, aby si odškrtnul. A když měl seznam celý, tak vlastně měl knihu napsanou. Trochu na úkor kvality. Tak snad zase jednou jinak.