Antonius a Kleopatra / Antony and Cleopatra

Antonius a Kleopatra / Antony and Cleopatra
https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/697/antonius-a-kleopatra-antony-and-cleopatra-697.jpg 4 31 31

Tragédie lásky zralého věku, konflikt osobní touhy a morální zodpovědnosti. Stárnoucí, ale stále vášnivá Kleopatra i životem znavený a přece láskou planoucí Antonius patří k Shakespearovým nejživotnějším postavám. Dvojjazyčné česko-anglické vydání.

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: , Romeo

Antony and Cleopatra, 1623

Ketesh
05.01.2017 5 z 5

Další vynikají Shakespearovo dílo, které oživuje moji oblíbenou historickou událost. Mohu jen a jen chválit, ostatně jako vždy.

ZajDa37
15.11.2016 5 z 5

Tohle je možná ještě lepší než Romeo a Julie. Postavy jsou plastické, děj je reálný mnohem víc než RaJ. A Kleopatra, nestálá žena, vášnivá, nenávidící, taktizující, co ale v poslední chvíli dokáže prokázat hrdinství a zabít se několik dní po Antoniovi.
Oni mohli být šťastní, kdyby se nestaly dvě věci. První, museli řešit politiku a druhá, napsal to William. A to prostě znamená skvělá tragédie.

Daniel.95
14.05.2015 4 z 5

Ze začátku jsem se celkem ztrácel ve větším množství postav, ale nakonec sem si knihu docela užil.

KateCullen
08.01.2013 3 z 5

Slabší Romeo a Julie. Ale hezké.

Margaretta
05.11.2011 4 z 5

Přemýšlím, že si půjdu do knihovny půjčit toto vydání knížky. Protože v tom starším, které mám doma se nevyznám. a s tímto typem vydání Shakespeara mám velmi dobré zkušenosti. Líbí se mi, že na levé straně je text v originálu, zatímco na pravé česky.

WEIL
29.08.2011

Tahle divadelní hra patří do středního proudu autora, komu nevadí že to není moc podle skutečnosti, tak si tam něco zajímavého třeba najde.