Aristokratka ve varu

Aristokratka ve varu
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525644/bmid_aristokratka-ve-varu-654635bc0860d.jpg 4 3611 3611

Aristokratka série

Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je mnohem těžší, protože denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců „nejchudšího zámku v Čechách“, na němž největší událostí za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě, kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování knížete Schwarzenberga. První pokračování Poslední aristokratky, nejúspěšnější humoristické knížky roku 2012, ověnčené Cenou Miloslava Švandrlíka, nabízí další porci komických situací, při nichž je hlasitý smích stoprocentně zaručen. Nové vydání Aristokratky ve varu vychází před očekávanou premiérou stejnojmenné filmové adaptace Jiřího Vejdělka, která bude uvedena na plátna kin v lednu 2024.... celý text

Usignolo
17.10.2017 5 z 5

Aristokrata opět nezklamala. Četla jsem negativní komentáře, chápu, ale mně je tento humor blízký a nejspíš se mi "neočte." Budu jen doufat, že se rodová kletba nenaplní....

Zdero
13.10.2017 5 z 5

Výborné čtení jako vše od Evžena Bočka. Vřele doporučuji :-)))))

Bablu
01.10.2017 2 z 5

Knihu jsem si koupila v audioverzi, protože se mi moc líbil první díl, ale musím říct, že to za ty peníze nestálo. Byla velmi krátká a vlastně pořád dokola to, co se dělo v prvním díle. Jako knihu z knihovny bych to určitě půjčila, ale kupovat to jako audio je trochu zbytečné.

mattonka
27.09.2017 3 z 5

Knihu jsem přečetla velmi, velmi rychle, až jsem to nečekala. První díl mě každopádně pobavil více.

*Kleny*
26.09.2017 5 z 5

Nej, nej, nej!!! Miluju tyhle knížky!

sgjoli
23.09.2017 2 z 5

Z celé trilogie to je podle mého nejslabší díl. Scének k pousmání (či snad k zasmání) velmi málo a celkově jsem to brala jen jako „můstek“ ke třetímu dílu. Četla jsem jen ze setrvačnosti a kvůli postavě Milady, která mne bavila.

laepus
21.09.2017 5 z 5

Po prvních asi dvou třech rozjížděcích stránkách se to opravdu a doslova rozjede a je to jízda až do úplného konce; dost možná ještě lepší než první díl. A ta jízda má tři nezpochybnitelné vrcholy - svatba na Kostce, výprava na šlechtický kongres do Karlových Varů za lady Di a květnové školní výlety. Panu Spockovi stále padají vlasy, paní Tichá pořád kleje jak dlaždič a Josef má stále na vše jasné a rychlé řešení. Vynikající humor, těším se na třetí díl.

babsi66
18.09.2017 3 z 5

Tedy, ne že by tam nebyly poznámky, u nichž bych se nerozesmála, ale měla jsem pocit, že se autor trochu opakuje. Samozřejmě se dá čekat, že s ohledem na jasně dané postavy a jejich charaktery se žádné velké překvápko konat nebude (také, že se nekonalo), ale co je vtipné jednou, již není vtipné podruhé.

Pokud čekáte Poslední aristokratku v bledě modrém, knížka vás nejspíš nezklame, pokud čekáte jakýkoli posun v charakteru postav, nové a nečekané situace, tak čekáte marně.

grizetka
17.09.2017 4 z 5

Velmi vtipná kniha, za mě palec nahoru, četla jsem jedním dechem na dovči, příjemné zpestření slunečných dní :-). První díl byl ale za mě o chloupeček lepší.

Vakalik
17.09.2017 3 z 5

Pořád čtivé, děj se moc nevyvíjí, ale od 1. dílu už tak nějak vím, co asi čekat, tudíž nic překvapivého.

Nestorkea
13.09.2017 3 z 5

Příjemné, zábavné počtení.

eiramka
11.09.2017 3 z 5

Kdo zná Mařenku Kostkovou, ví, do čeho jde. V knize opravdu nenajdete nic, co by vás nějak zvlášť překvapilo, žádný vývoj se nekoná, charaktery se netříbí a velké dramatické zvraty také nečekejte - jenže, možná právě proto jste po Aristokratce sáhli, chcete se občas zasmát, trochu pobavit, nechcete řešit filozofické disputace. Je to prostě příjemné zábavné čtení - a to věru není málo!

stavinohova
03.09.2017 3 z 5

Jj dobry to bylo

KatkaB77
02.09.2017 5 z 5

Já si nemůžu pomoct, ale mě ty knížky prostě baví. Je to pohodové a veselé čtení. Český humor. Za mě super.

Aleh
26.08.2017 3 z 5

My, kteří jsme četli Poslední aristokratku, se v tomto volném pokračování setkáváme opět ve známém prostředí zámku Kostka s dobře známými postavami vlastníků a také zaměstnanců tohoto zámku. Nic naplat, smích je kořením života. Nečekejte od toho víc, to je hlavní úkol této knihy. Ideální nenáročná četba na léto a dovolenou plná slovního i situačního humoru.

Noctua8
24.08.2017 3 z 5

Aristokratka ve varu plynule navazuje na Poslední Aristokratku. Prostě začíná tam, kde předchozí kniha skončila. Nutně se vkrádá nezodpovězená otázka, proč byl deník rozdělen do dvou knih, obzvlášť když obě knihy mají něco málo přes 100 stránek. Jediné vysvětlení, které se nabízí je komerce = peníze. Ale o tom žádná..... Dějově jsou si obě knihy podobné a čas na hradě Kostka prostě jen plyne dál a přináší další humorné a bizarní situace. Jen se při čtení nemůžete zbavit dojmu, že už to vlastně všechno znáte. Že se to všechno pořád opakuje dokola. Hrdinové reagují stále stejně a v tak krátkém časovém úseku se nikam neposunuli. Což je sice přirozené a pochopitelné z pohledu života, ale už ne tak z literárního hlediska (obzvlášť pokud se jedná o 2. díl knižní série). V knize chtě-nechtě nějaký vývoj očekáváte. Takže, i když se občas zasmějete, je to vlastně pořád stejné = nuda.

karel0684
23.08.2017 4 z 5

Druhý díl bývá horší než první, zde je to naopak. I když hlavně díky tomu, že charaktery byly známé z předchozího dílu. Knihu jsem prochechtal za jediný den.

milena8281
23.08.2017 5 z 5

Tenhle díl mě bavil asi nejvíc ze všech 3. Neuvěřitelně mě pobavila pasáž, kde Marie líčí otcovu vyjížďku na koni. Doslova jsem brečela smíchy. Některá přirovnání jsou fakt velmi nápaditá.

V.lee
19.08.2017 3 z 5

Jednička byla fakt parádní ale dvojka fakt až na pár pasáží PRÚÚDA

allebra
18.08.2017 4 z 5

Nejvíce mě pobavil dialog kouřícího knížete Schwarzenberga s obsluhou benzínky. Celkově o trochu slabší než první díl, ale jako oddechovka pro letní odpoledne dobrý tip.