Aristokratka ve varu
Evžen Boček

Aristokratka série
Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je o to těžší, že denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců „nejchudšího zámku v Čechách“. Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě a největší událostí na zámku Kostka za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve... a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování Karla Schwarzenberga.... celý text
Romány Pro ženy Literatura česká
Vydáno:Interpreti: Veronika Khek Kubařová

Jedná se o pouhé uměle rozdělení knihy - ubohých 117 stran jsem přečetl za cca hodinu - není to plnohodnotná kniha… ani si to na druhý díl nehraje - kniha přímo navazuje přesně tam, kde první utnula. Jedná se o ubohý komerční tah... jednou to jistě vyjde jako jedna kniha - mizerné hodnocení nedávám za literární úroveň, ale za tento odporný marketingoví tah kde z knihy dělají sešitový román.

Nejak nevin co napsat, hodnotit neco co ma pres 100 stran a prectete to za dopoledne. Obcas jsem se zasmala. Ale kdyby byl prvni a druhy dil jeden. Nic by se nestalo.

No, řadím se k těm, které Aristokratka pobavila jen lehce. Už u jedničky jsem v půlce knihy byla přesycená opakujícími se gagy a dočítala jsem spíše ze setrvačnosti. U dvojky jsem to měla naprosto stejně, v půlce došel dech. Na další díly si proto dopřeji pořádný odstup. PS: Začlenění Diany mě iritovalo,když je po smrti tolik let od vydání knížky.

Skvělá oddechovka na pár hodin, sice se humor po 3 přečtených knihách začíná opakovat a prakticky je to na jedno brdo, ale jako "mezikniha" je to super.

Je pravda, že kniha je opravdu tenká a mohla být spojena s předchozím dílem, protože spíše než další díl je to pokračování příběhu z minulého dílu, ale jinak mě to pořád opravdu baví a ačkoliv se vtipy někdy opakují, celé mě to pořád nepřestává rozesmívat nahlas a objevují se nám tu nové neotřelé situace. Těším se na další díl.

Bez rozdílu stejná jako díl první. Vůbec nechápu, proč nebyly knihy spojeny v jednu. Taky dávam hvězdu dolů za šíleně přisprostlého knížete Schwarzenberga.

kniha splnila svůj účel - odpočinula jsem si a občas se i upřímně zasmála..jinak je nemastná, neslaná, ale neurazí..k dalšímu dílu se časem určitě vrátím..

Cca první půlka mi připadala, že se dokola opakují vtipy z prvního dílu, už to nebylo ono... pak se to trochu vylepšilo, druhá půlka se mi líbila už víc, bylo to přece jen trochu něco nového.
Už po prvním díle jsem ale neměla ani touhu číst další díl, a po tomto díle také nejsem nijak natěšená na nějaké pokračování... Možná bude zase nějakou chvíli trvat, než se pustím do další aristokratky.
2012 | ![]() |
2013 | ![]() |
2016 | ![]() |
2018 | ![]() |
2020 | ![]() |
První díl se mi líbil víc, ale jako odpočinková četba to šlo.