Aristokratka ve varu
Evžen Boček
Aristokratka série
Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je o to těžší, že denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců „nejchudšího zámku v Čechách“. Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě a největší událostí na zámku Kostka za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve... a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování Karla Schwarzenberga.... celý text
Romány Pro ženy Literatura česká
Vydáno: 2015 , OneHotBookInterpreti: Veronika Khek Kubařová
Název knihy naprosto přesně vystihuje výsledný dojem z četby: jedná se skutečně už jenom o VÝVAR dílu prvního. Příjemné, milé – ale každá kuchařka přece ví, že i sebechutnější ingredience (Helenka Vondráčková, kníže Schwarzenberg, ořechovka, Olin a Laďa, otcova lakota atd., atd.) neustálým převařováním postupně ztrácejí na chuti…
Druhý díl je poněkud slabší, některé události jsou opravdu přemrštěné. Ale člověk se zasměje.
Druhý díl jsem četla velmi dlouho.
Nudila mně jako první díl..Možná vlastně asi víc.
Ale protože jsem si ji koupila s prvním dílem,tak jsem ji nechtěla nechat jen tak ležet nedotčenou.Dala jsem ji taky šanci..
U mně ani druhý díl neuspěl. Škoda
Jelikož je knížka tenší, měla jsem ji doslova zhltlou za jeden den. Super. Malinko slabší než první díl, ale nasmála jsem se také dost :D Už se těším na třetí, bohužel poslední, díl....nebo ne? :D
Poslední aristokratka mne nadchla. Ocenila jsem především formu i jednotlivé mnohdy bizardní detaily, fascinovala mne fantazie autora a celkově se bavila tak, že jsem nemohla jinak než hodnotit absolutně kladně.
I druhý díl je dobrý, ale přece jen už některé situace přesáhly pomyslnou míru. Například následky svatby hned v úvodu, či pár dalších zbytečně vyhrocených situací a přehnaností. Autor místy zbytečně tlačil na pilu.
Celkově však stále mé nadšení trvá a především závěr knihy mne namlsal na třetí díl, který doufám přinese nějaký ten zvrat.
Velice vtipný oddech v knižní podobě, který nemusí sedět každému, koho však získá, ten ji jistě nejednou otevře na zlepšení nálady stejně jako já.
Stojí za to!
Stejně jako první kniha - oddechovka, čtení, když se člověk chce lehce pobavit a nechce se mu chvíli přemýšlet. Nic víc, nic míň.
Trochu mě zklamala délka knížky, ale je "superpsycho" jako první díl. Náboj humoru mě perfektně nastartoval den a vtipná rodinka mě nepřestává bavit. Knihu to chce brát trošinku s nadsázkou, ale i tak budete mít pusu od ucha k uchu. Perfektní humoristické čtení.
ano, je trochu slabší jako první díl, nesmála jsem se úplně nahlas, její matka mi začíná už trochu lézt na nervy, ale pořád platí - velmi milá, odpočinková kniha a fakt si myslím, že si ji jen tak vytáhnu z knihovny, někde otevře a přečtu si pár kapitol, k pousmání.
Někdy bývá pokračování prvního úspěšného dílu už slabší. Tak tady to rozhodně neplatí..!! Kupte a smějte se od začátku až do konce!!
Přišlo mi to o chlup lepší než Poslední aristokratka, ale jenom proto, že „stránkově“ je tohle zhruba o půlku kratší. Autor tak neměl tolik prostoru, aby se začal okatěji opakovat, a já měla míň prostoru, abych se začala u čtení nudit. Co se týče vykreslení postav i situačního humoru, žádný výrazný progres se nekonal, i když děj rychleji odsýpal, takže váhám, jestli má cenu pouštět se do dalšího dílu.
Knížka mi přijde místy opravdu vtipná, jinde příliš ne. Až na závěr jsem zjistila, že čtu 2. díl. Možná mi chybí návaznost na 1. Ten si rozhodně také přečtu.
Aristokratka je jakýmsi zrcadlem každého z nás, a toto zrcadlo odráží humor nám vlastní.
Takže tuhle knížku buď milujete a nebo prostě není pro vás. Já se u této knížky odreagovala, dost často zasmála. Díky její délce a nevšedním typu psaní jí vřele doporučuji. Jen snad nebylo nutné používat tolikrát závorky, kde je vtip vysvětlen tak, aby to opravdu každý pochopil, to si opravdu autor myslí, že jsme.... tak nechápající?
Je to už nějaký čas, co jsem četla první díl, u toho jsem se fakt bavila. Tahle druhá kniha už mě trochu přijde jako vyvařená voda, tak nevím, jestli se pustím do třetí.
Jestli jsem se u prvního dílu smála, jako když mě klepne, tak tentokrát to byl smích třikrát silnější. Vřele doporučuji a toto dílo řadím mezi jedno z nejlepší a hlavně nejvtipnějších!
Nechápu, proč má kniha horší hodnocení než první díl, když je mnohem lepší! Bavila mě od začátku do konce, tím, že nebyla tak dlouhá, dostal příběh správný náboj. Těším se na 3. díl.
2012 | Poslední aristokratka |
2013 | Aristokratka ve varu |
2016 | Aristokratka na koni |
2018 | Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka |
2020 | Aristokratka u královského dvora |
…a jízda pokračuje přesně tam, kde skončila. Zimní období se překlene v jarní a s ním přichází komando důchodců a nálet kobercovejch krys (dětí), pravá noční můra každýho průdovdce, nebo teda moje to byla určitě. Tahle část přesně reflektuje dění na všech objektech od dubna do konce června. Do toho je jako oživení vsazen majstrštyk v podobě epizodního setkání s knížetem, ne hrabětem! Karel má prostě svoje vypálený orlický štýlo…