Aristokratka ve varu

Aristokratka ve varu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533986/bmid_aristokratka-ve-varu-65ec4c3e1a50a.jpg 4 3604 3604

Aristokratka série

Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je o to těžší, že denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců „nejchudšího zámku v Čechách“. Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě a největší událostí na zámku Kostka za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve... a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování Karla Schwarzenberga.... celý text

katrin.ka
26.01.2016 3 z 5

tato útlá kniha se mi nějak ocitla pod stromečkem a moc se mi do ní nechtělo, ale protože jsem právě dočetla Stehlíka a přečetla jsem si úryvek na přebalu Aristokratky, usoudila jsem, že je oddechovka by to šlo. A přesně tak to bylo. Jednoduché, vtipné, zábavné. Párkrát jsem se i nahlas zasmála. Navíc znám velmi dobře prostředí, nikoliv Kostky, ale jiného zámku, a prostě to sedí. Mám svoji paní Tichou (nikoliv kuchařku, ale pokladní) a vzhledem ke způsobu vyjadřování to možná jsou i rodné sestry :-) Humor je vlídný a inteligentní (trochu mě popudil pouze kníže K.S.), takže nic proti, naopak - příjemná oddychovka k vyčištění hlavy.

alwa
25.01.2016 5 z 5

Mne se kniha libila. Opet byla vtipna a dobre se cetla.

petunkav
20.01.2016 5 z 5

Hned po dočtení prvního dílu jsem vzala do ruky druhý díl. Ani nebylo poznat, že čtu jinou knihu - děj skvěle navazoval. Opět hromada hlášek a reakcí na ně. Spousta vtipu. Skvělá, nenáročná, oddychová kniha pro zlepšení nálady.
Určitě zkusím i Deník kastelána.

Moymeer
07.01.2016 4 z 5

Naprosto plynulé pokračování Poslední aristokratky. Knihy jsem četl hned po sobě a ani neodkážu říct, kde vlastně končil první díl a začínal druhý. Celou dobu jsem se královsky bavil a čím dál tím více jsem sympatizoval s jednotlivými postavami. Jestli bude další díl, možná je začnu mít i rád :)

Imor
04.01.2016 1 z 5

Někdo je na těchto knihách závislý, jak jsem se zde dočetla. Bohužel já ne, tento druhý díl mi přímo lezl na nervy - pardon.

marorr
04.01.2016 5 z 5

Jak 1., tak i 2. díl jsou k oddechu a velkému pobavení geniální !! Děkuji autorovi za bezvadné čtení :)

Tarrei
31.12.2015

Druhý díl mě velmi překvapil a ukázal se být ještě zábavnějším než ten první.
Mé sympatie k Josefovi a paní Tiché ještě vzrostly. :D

ivana02
29.12.2015 5 z 5

Měla jsem obavy, jestli druhý díl nebude slabší. Naštěstí se ukázaly jako liché. O děj zde ani nejde, ale ty vtipné dialogy a hlášky! Docela by mne zajímalo, co na knihy říkal kníže Schwarzenberg :-)
Je to nenáročné čtení, ano, ale pro mne kniha, která mě dokáže rozesmát, až mi tečou slzy, má cenu zlata...

Dixinka
26.12.2015 5 z 5

Lepší než první díl. Humor na každé stránce. mě se kniha moc líbila.

knedlik
25.12.2015 3 z 5

Pokračování poslední aristokratky nesoucí se ve stejném duchu. Jen výrazně víc prosáklé antidepresivy a ucpanými záchody. K dalším dílům už se nejspíš nepropracuji, ale vám všem ostatním přeji příjemné oddechové počtení :-)

angelice
20.12.2015 4 z 5

Po prvním dílu mne rozhodně nezklamalo ani toto dílko.

Mikkinnen
16.12.2015 4 z 5

Pobaví, neurazí, rychle uteče a zůstane Vám po přečtení celkem příjemná vzpomínka. Přičemž po čase vnímáte obě aristokratky, jako jednu knihu. Komu se líbila jednička tak si určitě přečte i dvojku. A kdo se u jedničky nebavil, tak po této dvojce již nesahne. Takže není potřeba asi dodávat, že první a druhá kniha jsou si podobný jako aristokratka aristokratce.

Jana2424
09.12.2015 2 z 5

´Druhá´ aristokratka je možná o kousek slabší než ´Jednička´, ale stále ještě příjemné, oddechové čtení.

romikp
02.12.2015 4 z 5

Dobré pobavení, ale dokonale kopíruje jiná pokračování úspěšných děl.
Pobavila, ale už to nebylo to, co v "Poslední aristokratce".

Horalka5
01.12.2015 4 z 5

i u tohoto pokračování jsem se musela často smát. Bohužel o něco slabší než první díl.

ladyfromskye
24.11.2015 3 z 5

K pokračování Poslední aristokratky jsem po zklamání z konce prvního dílu přistupovala velmi opatrně. Byla jsem ovšem mile překvapená, i Aristokratka ve varu by si ode mne vysloužila poctivé 4*, kdyby se tak moc neopírala do hlavní nefiktivní postavy, totiž do knížete Schwarzenberga. Rozumějte, nevadí mi, že si z něj autor trochu utahuje, vadí mi, že se zaměřil jen na něj. Přitom šlechticů tu máme dost a dost. Kdyby si vzal na paškál ještě alespoň jednoho nebo dva, bylo by to o něčem jiném. Takhle jsem musela jinak pěknou knížku, plnící účel svého vzniku vskutku dobře, ohodnotit o stupeň níže.

Sorrow
23.11.2015 3 z 5

Opět jako audio a opět jsem se pobavila. S klidným svědomím sice knize nemůžu dát více než tři hvězdy, protože je to zkrátka "stupidní oddechovka", ale já jsem se upřímně zasmála a znovu musím vyzvednout Verču Kubařovou, protože je to zkrátka třída :)

alisie
21.11.2015 3 z 5

U prvního dílu jsem se smála víc, ale i tak to bylo dobré.
"Jsem ortoped, nikoliv psychiatr, ale ten homunkulus, kterého zaměstnáváte jako guvernantku, užívá těch prášků moc, nebo málo. Psycho!"
"Při oběšení (mimo jiné) odumírají mozkové buňky. Jste si jistí, že nějakou dobu nevisela i ta vaše "super" guvernantka?"

Jane100
18.11.2015 3 z 5

Oproti prvnímu dílu podstatně slabší.
PS: Divím se, že Helena Vondráčková, resp. její manžel na autora knihy nepodali trestní oznámení za hanobení národního kulturního pokladu...:-)

Aingeal
17.11.2015 5 z 5

Žádný opakovaný vtip jsem tedy nezaznamenala, kniha opět srší příjemným humorem a četbu jsem si velmi užila. Konec dává naději, že můžeme čekat ještě pokračování...? Moc by mě to potěšilo, Aristokratka mě zkrátka baví :).