Aristokratka ve varu
Evžen Boček
Aristokratka série
Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je o to těžší, že denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců „nejchudšího zámku v Čechách“. Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě a největší událostí na zámku Kostka za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve... a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování Karla Schwarzenberga.... celý text
Romány Pro ženy Literatura česká
Vydáno: 2015 , OneHotBookInterpreti: Veronika Khek Kubařová
Knížka přímo navazuje na Poslední aristokratku (tj. popisuje hned další den v jejím životě), takže bez toho bych to asi opravdu nečetla, protože bez znalosti povahy hrdinů, to asi nebude ono. Moc nechápu, proč byly knížky takto podivně rozdělené, že předchozí díl má 240 stran a tento 120, kdyby to byly třeba dvě knížky po 180, tak by to bylo rozhodně i z marketingového hlediska lepší. Takže těm, co četli předchozí díl, vřele doporučuju, jsou to prostě další patálie Kostkových v úplně stejném stylu jako předchozí díl.
Dalčí pokračování o aristokratce nepřineslo nic nového, přesto se tato knížka dala přečíst.
Sice podobný styl jak předchozí kniha, ale bavila jsem se ještě víc, četla jsem ji na letišti při osmihodinovém čekání a tak hrozně jsem se musela smát, že se lidi otáčeli, ale já si nemohla pomoci.. Jen mě naštvalo, že je tak krátká :-)
Kniha přímo navazuje na Poslední aristokratku a pokračuje v naprosto stejném duchu, přesto bych řekla, že jsem se bavila o maličko více. Připadá mi, že opakujících se scén zde už není tolik jako v prvním díle, nic se již zdlouhavě nevysvětluje, zřejmě jsem si i trochu zvykla na tento jednoduchý a přímočarý styl humoru. Překvapilo mne, jak je kniha krátká, jsem zvědavá, jak obsáhlý bude 3. díl. Trochu to působí jako snaha vytěžit z komerčního úspěchu 1. dílu co nejvíce.
Příjemné čtení protkané humorem typickým pro Evžena Bočka. Občas jsem se pousmála, ale první díl byl prostě z mého pohledu výrazně lepší. Tak uvidíme, co přinese budoucnost.
Plynule navazuje na první díl. Žádný zvrat, nebo rozuzlení se nekoná. První díl asi lepší. Postupně se opakující humor.
neurazi, nenadchne ....nesie sa v podobnom duchu ako 1. diel, neprekvapivy dej, v podstate sa neustale opakujuce situacie, ale clovek sa este sem-tam zasmeje :)
... stejné jako první díl. Čekala jsem něco zásadního. Nic nepřišlo... Legrace, vtip, ale žádné překvapení.
Prijemne pokracovani prvniho dilu, nicmene zadne zvraty a prekvapeni. Nekde jsem cetl, ze snad ma autor v zaloze jeste treti dil ? Nevi nekdo neco ? :)
Druhý díl mě zaujal možná o něco víc. Snad že je oproti prvnímu dílu víc vyrovnaný a nestřídají se nudné pasáže s těmi třeskutými tak výrazně a okatě.
Každopádně série o poslední aristokratce je určitě tou pravou volbou, pokud hledáte knihu na "obyčejný" relax.
Perfektní!!! Možná ještě vtipnější než první díl. Každodenní příběhy hraběcí rodiny mě úplně pohltily. Knihu doporučuji všem, kdo se chtějí pobavit a odreagovat. Už se těším na další díl :)
Nakonec proč se nezasmát. Humoru není nikdy dost , obzvlášť když je venku tma a zima . Žádné velké myšlenky ale v knize nečekejte .
Myslím, že důstojné pokračování prvního dílu...ano, člověk už ví, co očekávat, takže to už není taková bomba, ale je málo knížek, kde je takový krásný humor a Josef je prostě bezkonkurenční!
Druhý dil jsem přitáhla domů, protože první si ode mě půjčila mamka, že si to přečte taky, proto jsem si pujčila i druhý (asi jenom kvůli ní)...řeknu to takhle: na první díl jsem v knihovně čekala skoro osm měsíců, na ten druhý pouze měsíc...tak nějak...měla jsem asi stejné pocity (jako dost dalších v našem okrese :) )...kdybych nečetla druhý díl, o nic bych nepřišla...vlastně při pohledu zpátky bych o nic nepřišla, ani kdybych nečetla první...
Ze zvědavosti jsem si přečetla i druhý díl, nicméně co mi vadilo v prvním mi tady vadilo asi ještě více. Místy se to dalo, místy jsem nechápala, proč jí vlastně čtu.
2012 | Poslední aristokratka |
2013 | Aristokratka ve varu |
2016 | Aristokratka na koni |
2018 | Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka |
2020 | Aristokratka u královského dvora |
Super - dokonce o kapku lepší, než první díl :-)