Aristokratka ve varu

Aristokratka ve varu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533986/bmid_aristokratka-ve-varu-65ec4c3e1a50a.jpg 4 3604 3604

Aristokratka série

Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je o to těžší, že denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců „nejchudšího zámku v Čechách“. Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě a největší událostí na zámku Kostka za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve... a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování Karla Schwarzenberga.... celý text

kneslova
01.12.2014 5 z 5

Pro mne mnohem legračnější než 1. díl, jo smála jsem se nahlas.

Jihorka
28.11.2014 4 z 5

Druhý díl osudů jedné aristokratické rodinky mě pobavil - opět jsem se smála i nahlas, byť již ne tak často jako u prvního dílu, ale i tak jsem knihu v dobré náladě přečetla prakticky na posezení. Vysoko oceňuji schopnost autora jednoduchým stylem vypointovat situaci. Jednu hvězdičku ubírám pro již otravující přehánění skrblictví a množství diazepamů.
Knihu jednoznačně doporučuji k přečtení těm, kteří se chtějí pobavit a neřešit.

FreshPatty
24.11.2014 5 z 5

Perfektní, takhle dobře a nahlas jsem se už dlouho nenasmála! :D Vlastně asi nikdy! Jednoznačně všem doporučuji. ;)

andream
20.11.2014 5 z 5

Je to dost dobrá oddychová jednohubka, čte se moc dobře i když jen chvíli -)

Ostruzina
19.11.2014 1 z 5

Po nadšení z prvního dílu přišlo zklamání z dílu druhého. Podle mého jde jen o zbytečné natahování celého příběhu.

felia
08.11.2014 3 z 5

S humorem pana Bočka se úplně míjím, a to humoristické knihy miluju. Dávám ale přednost knihám typu Tři muži ve člunu, mám rád jemný humor, kterému se říká anglický. Nejsem schopen sledovat nějaký film typu Kameňák nebo Babovřesky. Jejich humor je pro mě příliš prvoplánový, těžkotonážní a humpolácký. Proto mě "Aristokratky" vůbec neoslovily, i když jsem se skutečně snažil aspoň pousmát. Tato druhá knížka je v obou směrech slabší, než ta první, což je její výhoda. Přečetl jsem ji rychleji.

llor
07.11.2014 5 z 5

Čtivá, zábavná kniha

kanitsuj
03.11.2014 4 z 5

Druhý díl Aristokratky hodnotím stejně jako první díl - tam kde první skončil, druhý plynule navázal, o vtipně vypointované situace nebyla opět nouze, jen mne zarazila útlost knížky, protože těch sto stran druhého dílu se klidně mohlo přidat k prvnímu. Třetí díl budu samozřejmě netrpělivě očekávat:-)

Umělec
29.10.2014 4 z 5

Možná trochu slabší, než první díl, ale i tak pořád vtipná, lehká, oddychová knížka...

Šánka
24.10.2014 5 z 5

Smála jsem se od začatku až do poslední stránky. Jestli je 1. díl ještě lepší, asi umřu smíchem !!!

Haldasha
23.10.2014 2 z 5

Neurazi, nenadchne.

h.mose
11.10.2014 3 z 5

První díl je asi nepřekonatelný. Ale i toto je povedené. Jen mi přišlo, že humorné situace už se trochu opakují a projev paní Tiché se omezil víceméně jen na: "já se na to vyseru..." Kniha by také mohla mít více stránek - aspoň o 100 :-)

HŠ
28.09.2014 4 z 5

I přes to, že autor hodně humoru vyčerpal v prvním díle, druhý díl byl stále čtivý, hezká oddechovka na 3 hodiny.

Vendisek
12.09.2014 3 z 5

První díl Aristokratky mě zaujal, protože to bylo něco nového, neokoukaného. U druhého jsem už věděla, co čekat, a možná právě kvůli absenci překvapení jsem byla lehce zklamána. Díl nepřináší nic extra nového, čím by se mohl vyrovnat jedničce.

mozkit
11.09.2014 4 z 5

Prvni dil bavil vic, tohle uz bylo takove natazene pro me.

Keddie
14.08.2014 5 z 5

Druhý díl se mi líbil stejně jako ten první. Jen byl podstatně kratší. Sotva jsem se do knihy začet, už jsem narazil na nápis: Konec druhého dílu. Snad tato tendence nebude pokračovat i ve třetím dílu. Ten by pak mohl mít pouze jednu stránku: Konec třetího dílu.

Bezantina
08.08.2014

Četla jsem tento díl jako první, takže nemůžu srovnávat s první částí, nicméně pokud je ještě lepší, asi umřu smíchy. Protože u této knihy jsem dostávala nezvladatelné záchvaty smíchu a nevzpomínám si, kdy bych tak veselou knížku četla :-) Doporučuji všem, co jsou smutní :-)

BleškaEška
04.08.2014 4 z 5

trochu slabší než první knížka, ale pořád musím myslet na přepravu zpopelněných předků a autorovi všechno odpouštím

zelenoockaa
23.07.2014 4 z 5

Knihu jsem četla převážně ve vlaku po cestě do práce, popřípadě z práce. Kniha mě nejen zaujala ale především skvěle pobavila, a myslím si že já zase ostatní spolucestující. Perfektní odpočinková kniha.

Illaa
22.07.2014 4 z 5

Kniha byla tak krátká, že se to vše klidně mohlo vejít do té první. Co se týče děje, tak i tentokrát se najdou situace, které stojí za to a především Vám vyloudí úsměv na rtech. Humor je suprově vygradovaný, některé situace by už ani nebyly tak moc vtipné, kdyby tam nebyl ten stálý podtext pesimistického naladění obyvatelů Kostky. Pokud bude další kniha, velice ráda si ji přečtu, jen mi vadí rozkouskování do více uzounkých dílů.