Babka gaunerka

Babka gaunerka
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233745/bmid_babka-gaunerka-E2N-233745.jpg 4 751 751

Ben neznáša piatkové večery u svojej babky. Je to tá najnudnejšia babka na svete. Nezaujíma ju nič iné len scrabble a kapustová polievka. Ben však o svojej babke ani zďaleka nevie všetko. Jedného dňa zistí, že zamladi bola medzinárodnou zlodejkou šperkov a navyše celý život sníva o krádeži korunovačných klenotov. Dokáže si babička gaunerka splniť svoj celoživotný sen? A ako jej pri tom môže pomôcť jej vnuk Ben? Zoznámte sa s Benovou babkou. Je to typická babka: Má biele vlasy. Nosí zubnú protézu . V rukáve má zastrčenú špinavú vreckovku. A... je medzinárodnou zlodejkou šperkov!... celý text

Literatura světová Humor Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)

Gangsta granny, 2010

frkotik
06.04.2016 4 z 5

Trošku dětská záležitost, furt jsem se těšil na nějaký pořádný cliffhanger a on nepřišel. I tak to byla fakt pěkná knížka, malinko moralizující, ale pěkná :)

Paixan
27.03.2016 5 z 5

Tuhle opravdu dobrou knihu četla i má máma a přečetla ji za jeden den (já za dva :D). Konec byl smutný, ale to chápu.

bukiet
23.03.2016 5 z 5

Myslím, že každý z nás má, nebo měl, takovou babičku drsňačku. Jenomže to nevíme, nebo jsme se to nedozvěděli. A proč jsme se to nedozvěděli? Protože nás to vlastně nezajímalo. Naše chyba. Tohle je hodně chytrá kniha pro děti a nejen pro ně, koneckonců každý kdysi byl dítětem a ti chytřejší jím, aspoň trochu, zůstali. Na autora se ještě podívám, zda i jeho další knihy mají duši.
A ohledně některých zdejších komentářů: Spoiler je spoiler, s tím nic nenaděláte. A spoilovat se nemusí. (Navíc je to strašné slovo). Smrt je smrt, s tím také nic nenaděláte, A umírat se musí. To je možná strašná skutečnost, ale mnohem horší zkušeností asi bude samotné umírání. O samotě. Protože naše děti nejsou připraveny na to, že jejich blízcí tady nebudou navždy, neboť samotná existence smrti, jako přirozeného vrcholu života, jim byla jejich blízkými zatajena.

Kacabinek
21.01.2016 5 z 5

Byla to nádherná knížka, na konci jsem se sice rozbrečela, ale velice doporučuji! Každý by měl přeci vědět. jaké to je, být starý a musí se smířit i s tím, že každý jednou odejde-i když ne zrovna v pravou chvíli.Vřele doporučuji!

Liliana2006
17.01.2016 5 z 5

Spoilírek:
dost dobré . nejlepší na tom je že ty diamanty a prsteny jsou ze skla.
A jak je načapala královna jak kradou korunovační klenoty .
Ale konec není moc příjemný.
Málem jsem i já brečela.
Taky dobrý jak furt prděla .
I napínavá výprava za korunovačními klenoty.
na tohle dobrodružství nikdy nezapomenete .
A přeskočte kapitolu ticho.
jinak dobrá napínavá i smutná knížka...

AnnaaReadyRisk
17.12.2015

Tuhle tu knížku jsem dostala k narozeninám a strašně mě nadchla. Byl zde napínavý příběh a navíc byla i vtipná. Akorát teda ten konec mě strašně zklamal.

Neliczka
07.12.2015

Krásná knížka.. Ale plavat v temži :D Když jsem ji vydela na vylete se skolou hned jsem si vzpomela na Babičku drsňačku.. Je to krásná knížka

terča05
13.11.2015 5 z 5

Babička drsňačka je moc dobrodružná knížka a taky moc dojemná je hodně pěkně napsaná, aji obrázky byly moc pěkný.Doporučuji!za mě pět hvězdiček.

kukylka
21.10.2015 4 z 5

Četla jsem ji se synem, pohodová hezká dětská kniha s ponaučením, jen konec je hrozně smutný.

tlllk
06.10.2015 3 z 5

nebolo by fér písať niečo negatívne, keďže nebudem cieľová skupina, ale Backmana Babička je úplne iná liga,

Anny
17.09.2015

Velmi poučná kniha, která upozorňuje na špatné vztahy mezi vnoučaty a prarodiči. David W. dokázal udělat z celkem obyčejného vztahu mezi babičkou a vnukem něco neobyčejného.

brčko-A
31.08.2015 5 z 5

Velmi dobrá kniha,myslela jsem sice na začátku,že mě to nebude bavit,mýlila jsem se. Doporučuju.

Liana
26.08.2015 5 z 5

Velmi krásna kniha pre deti s este krajsim posolstvom. Odporúčam.

Ewik
08.08.2015 5 z 5

Fantastická kniha u které jsem se velmi bavila. Naprosto mě odrovnala představa babičky, jak si to hasí na skútru pro seniory pro 3proudé dálnici celá omotaná igelitem a neoprenem. :-)
Kniha s sebou nese moudré poselství a ke konci knihy Vám tečou slzy a říkáte si, jak jste babičce a klukovi fandili.

between
07.07.2015 4 z 5

Pohodová dětská záležitost s ponaučením.

bleškajanča
06.07.2015 5 z 5

Knihu jsem četla ve třetí třídě a rada si ji znovu přečtu znova a znova.Kniha je velmi zábavná vlastně všechny knihy od Davida Walliamse.Konec byl smutný že nejdřív je cela kniha zábavna a pak spád do velkého smutku.
Za mě určitě 5 hvězd:-)

nai.ivka
27.06.2015 5 z 5

Dcerce prvňačce se knížka moc líbila, tedy audio, smutný konec nijak nekomentovala, děti většinou život berou tak jak jde. Nedávno nás postihla smutná událost, takže chtě nechtě dítě se musí naučit zpracovávat i tyhle smutné chvíle. Dětské knížky si sama předem přečtu/poslechnu. Ty názvy jsou čím dál divočejší :-)

kohoutp.cz
26.06.2015 5 z 5

Ke knize jsem se dostal spíše náhodou (audiokniha jako dárek od alzy) a neměl tak žádné očekávání. Při poslechu prvních 2/3 jsem se upřímně bavil. Závěr byl očekávaný a již bez humoru, přesto byl krásně napsaný a poučně laděný tak, že určitě nenudil.

annamc
19.06.2015 4 z 5

Opravdu dobrá kniha,oproti ostatním u mě vede;)

fmash
15.06.2015 3 z 5

Zpočátku těžce nudné, předvídatelné a silně podbízivé. Časem se to však tříbí až k normálu. Na konci jsem normálně bulel jak debil a nadával autorovi, proč mě tomu vystavuje. Kolem a kolem, solidní průměr s extrémními odchylkami.