Babka gaunerka přehled

Babka gaunerka
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233745/bmid_babka-gaunerka-E2N-233745.jpg 4 743 743

Ben neznáša piatkové večery u svojej babky. Je to tá najnudnejšia babka na svete. Nezaujíma ju nič iné len scrabble a kapustová polievka. Ben však o svojej babke ani zďaleka nevie všetko. Jedného dňa zistí, že zamladi bola medzinárodnou zlodejkou šperkov a navyše celý život sníva o krádeži korunovačných klenotov. Dokáže si babička gaunerka splniť svoj celoživotný sen? A ako jej pri tom môže pomôcť jej vnuk Ben? Zoznámte sa s Benovou babkou. Je to typická babka: Má biele vlasy. Nosí zubnú protézu . V rukáve má zastrčenú špinavú vreckovku. A... je medzinárodnou zlodejkou šperkov!... celý text

Literatura světová Humor Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Gangsta granny, 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Babka gaunerka. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (200)

Bonda
09.09.2024

Autor má schopnost popsat vyprázdněnost rodinných vztahů, trapnost individuálních existencí (rodiče zbožňující televizní estrádu a pyšnící se sbírkou suvenýru typu kůrka od pizzy okousaná moderátorem) a selhání rodinné komunikace. Černý humor tohoto ražení si zachovává rozverný tón, ale deprese je pro mě stále někde přítomná a člověk čeká, zda se vše postupně zhroutí do definitivního zmaru nebo se něco stane a vše naopak půjde k lepšímu. A ano, pak se naštěstí něco stane, do vztahů následně vstoupí jiskra, zájem, starost, opravdový cit a blízkost. Lidstvo je zachráněno.

Aknel26
04.09.2024 5 z 5

Zatímco já jsem četla Šílenou babičku, se synem jsme si střihli Babičku drsňačku. V něčem jsou ty knihy podobné, především tím, že (s nadsázkou, jak slibuje název) líčí vztahy mezi členy rodiny - dětská knížka je o babičce a vnukovi, ta "dospělácká" o vztahu babička-matka.
Z pomyslného srovnání vychází drsná babička určitě lépe.
Ben si o babičce myslí, že je nudná, a návštěvy u ní považuje za nutné (a nudné) zlo. Babička mu ale předvede, že i staří lidé si můžou zachovat dobrodružnou duši, vypráví mu o zločinech, které v mládí páchala, čímž vnuka zaujme, a dokonce spolu naplánují největší krádež v britských dějinách. Tím vším prostupuje sbližování Bena s Babičkou.
Toto plánování a také uskutečnění tvoří nejbláznivější a pro děti určitě nejvděčnější pasáže knihy, u kterých se syn bavil nejvíc (a já byla spíš shovívavá). Vtipná je i linie s rodiči zapálenými do tance.
Dojemný konec nás lehce zaskočil, ale vlastně proč ne, i takové téma do dětských knížek patří a tady bylo popsáno velmi citlivě.


Petronelka123
01.07.2024 5 z 5

Poslouchala jsem ji jako audioknihu, kterou jsem zakoupila pro dceru. Nejsem cílová skupina, ale v podání Jiřího Lábuse jsem si příběh Bena a jeho babičky moc užila. Je to příběh mimo jiné i o tom, jak najít ve věku teenagerů cestu ke svým prarodičům.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Velký knižní čtvrtek (11. října)

10.10.2012


Knižní novinky (8. - 14. 10.)

07.10.2012


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Babka gaunerka v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených1 134x
ve Čtenářské výzvě67x
v Doporučených96x
v Knihotéce212x
v Chystám se číst163x
v Chci si koupit42x
v dalších seznamech16x