Bábovky

Bábovky
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296503/bmid_babovky-Ado-296503.png 4 5844 5844

Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu Napadlo vás někdy, co řeší milenka ženatého muže a jaká je ve skutečnosti ta příšerná manželka, o které jí on vypráví? Nebo proč má sestra manželky tak špatný vztah se svojí dcerou? Jak se vlastně cítí ta patnáctiletá holka, na kterou si rodiče nikdy neudělají čas? A kam se vlastně poděly ty peníze? Kdo je vzal, kdo je ztratil, kdo je utratil, kdo je našel a kdo je bude muset vrátit? Nechte se strhnout upřímnou zpovědí hlavních hrdinek, kde nechybí ironie, humor, bolest, napětí, nenávist ani láska. Kde se emotivní příběhy vzájemně prolínají, jeden vede ke druhému, k celé řadě zajímavých rozuzlení a potom nerušeně pokračují dál, někdy šťastně, někdy ne, takový už je život.... celý text

Jessie26
03.07.2017 3 z 5

Knížku jsem přečetla jedním dechem, nejdřív ze strachu z přečtených komentářů, abych se neztratila mezi postavami, ale nakonec prostě protože mě ten příběh zajímal. Nebude patřit mezi nejoblíbenější,ale k přečtení doporučuju.

Veru1982
02.07.2017

Jako touhle myslel někdo vážně, jako vážně se takhle potkají lidi v Praze??kdyby se to zakomponovalo někam na Moravu pochopim, ale tohle není hlavní problém te knihy...tak hloupý dej, tak předvídatelný, tak hloupé monology...jedine co mě uklidňuje je to, ze za par let po tom neštěkne ani pes, pokud si náš národ zachoval alespoň trochu inteligence.smutné ze toto je v dnešní době považováno za bestseller....

Mikako
28.06.2017 4 z 5

Nejsem tak úplně fanoušek českých autorů. Ale čtenářská výzva je daná a já musela zvolit.
Volba padla na Bábovky. Je to celkem propagovaná a vychvalovaná kniha a tím pádem jsem moc neočekávala.
Překvapivě se mi ale kniha opravdu líbila. Je originálně pojatá. Příběhy vyprávěné dvanácti postavami byly super. Střídání minulosti s přítomností. Celé to dávalo smysl, neztrácela jsem se.
Ale je tu ale. Ale kde je ten humor? Spíše bych to nazvala psychologickým dramatem. Dvanáct hořkých osudů. Kdo nakonec byl šťastný? A co vůbec v knize šťastně skončilo? Celé je to spíš smutné...

jahlina
27.06.2017 4 z 5

Četlo se mi dobře, téměř jedním dechem. Občas jsem se musela zorientovat, kdo je kdo. Jednotlivé příběhy jsou tak provázané, že jsem se v tom trochu ztrácela. A konec mohl být trochu optimističtější.

Jessybelle
26.06.2017 4 z 5

Přečteno opravdu rychle, zajímavé zpracování, hodně realistické...za přečtení stojí, ale není z těch, které bych nutně musela mít doma...

4xab
24.06.2017 3 z 5

Divny to bylo. Prilis mnoho postav, chaos v case. Aspon pro me. Nez jsem pochopila, jakym systemem je kniha psana, rozcilovalo me, o kom se zase pise a v jake casove dimenzi to jsem. Na zaver se tedy kruh uzavre, aspon tedy to. Pokud clovek nema moznost precist v kuse, dost chaos.

AlenaZelova
23.06.2017 5 z 5

Knížku jsem četla jedním dechem. Líbí se mi, jak jsou jednotlivé příběhy navzájem propojeny. Možná doporučuji nedělat moc velké pauzy, pak hrozí, že ztratíte nitku. Každopádně já jsem z knihy nadšená!

ChSleepwalker
22.06.2017

Je mi z téhle knihy nějak smutno.

Alíša236
22.06.2017 3 z 5

Po přečtení knížky vám zůstane nepříjemná pachuť v ústech. Nevěřím tomu, že všichni lidé žijí tak, jak je v knize popsáno, věřím že existují i lidé, kteří jsou ve svém životě a partnerství šťastní a věřím, že i to by se ostatním četlo dobře, čtivé není jen to, co je ušmudlané, ošklivé a depresivní. Jestli měl být v knize humor, tak ten jsem nepoznala. Knížka by také mohla být o třetinu kratší a nic by se nestalo, naopak by ji to prospělo. Přemýšlím, jakou myšlenku chtěla autorka knihou sdělit a nic mě nenapadá...Každopádně je napsaná svižně a nemusíte u ní přemýšlet. Ti co toto hledají, nebudou zklamáni.

kackajh
22.06.2017 3 z 5

Nějak nevím co si o knize myslet, na můj pokojný maloměstský život to bylo trochu moc komplikované a já si chci u knihy odpočinout a vypnout, né přemýšlet jestli to autorka jako fakt myslí vážně.

LajkaVonSputnik
21.06.2017 5 z 5

Skvělá knížka. Postav sice bylo jak na orloji, ale ani jsem se v nich neztrácela, přestože jsem nečetla každý den. Bylo zajímavé sledovat osudy rozdílných žen, do každé jsem se vždy svým způsobem vcítila a pak se těšila na další kapitolu. Ke konci mi ty propletence přišly až příliš "propletené", přesto dávám nejvyšší hodnocení.

Ella97
21.06.2017 5 z 5

Doslova jsem hltala každou stránku. Zprvu mě mrzelo, že ty příběhy jsou nedokončené a nedozvím se, jak to dopadne s Rebekou, či Karolínou. Avšak propletení všech osob bylo fantastické a nakonec jsem byla spokojená, že o Rebece přece jen ještě zmínka byla. Skvělá knížka, doporučuji.

leny.wood
19.06.2017 2 z 5

Myšlenka dobrá, ale ne příliš dobře uchopená. Některá souvětí zbytečně dlouhá, až se jeden ztratí. Při vyprávění se přeskakuje mezi časovými úseky poměrně nepřehledně. Čtivost nepopírám, šlo to svižně. Postrádala jsem avizovaný humor. Nebo že bych ho přes samé nevěry, podvody a lhaní přehlédla? A konec mě bohužel zklamal.

Majjina
18.06.2017 2 z 5

Kniha je na mě asi moc komplikovaná. :-) Ideální číst ji v nějakých kratších časových intervalech. Když se mi k ní nepodařilo dostat dva dny, horko-těžko jsem vzpomínala kdo, co a s kým.

Valeška
18.06.2017

Hezké čtení, ale nic světoborného...

Tyet
16.06.2017 3 z 5

V každé z dvanácti depresivních povídek Radky Třeštíkové se vyskytuje slovo bábovka – odtud název knížky, kterou jsem přečetla za jediné odpoledne, skvěle se čte. Ve vzájemně propojených příbězích osamělí, sobečtí, neupřímní a polítováníhodní lidé žijí své ubohé, plytké položivoty zavření v klíckách vlastní důležitosti a ani se sami sebe vzájemně nedotýkají. A to vše v kulisách ponurého, šedého města. Tato bezútěšná kniha může vyvolat dojem, že takhle všichni lidé prostě žijí, že je pro ně neznámým pojmem čest a hrdost, že se partneři a přátelé neustále podvádějí, lžou si, okrádají se a pohrdají sebou navzájem. Že děti jsou rodičům zcela lhostejné a každý nemyslí na nic, jen na sebe. Ale ujišťuju vás, že to tak není. Z knížky jsem se musela trochu oklepat a uvědomit si, že znám jiné lidi a žiju jiný život než tyhle postavy.

barbora5058
14.06.2017 3 z 5

Knížku jsem dostala vzhledem k velkým ohlasům a moc jsem se na čtení těšila. Bohužel nesplnila moje očekávání. Je to pohodovka, určitě DOPORUČUJI, ALE chce to mít po ruce notes a psát si poznámky, protože jmen je v knize až přespříliš a střídání časových rovin je možná až moc náročné. Ale jinak moc zajímavé příběhy žen, které jsou správně propletené.

Zdero
12.06.2017 3 z 5

Knihu jsem si vybrala na základě doporučení ze čtenářské výzvy. Čte se dobře (je třeba si ale zvyknout "na skoky v čase" a různé dějové linie), bavila mě. Je to oddechovka. Vzhledem k ohlasům (i dlouhému čekání na rezervaci v knihovně) jsem ale od ní čekala více :-(((

lindavido
12.06.2017 3 z 5

Román jsem přečetla na doporučení knižního klubu, a tak jsem od ní čekala asi trochu víc. Přesto je to čtivá kniha a velmi mě upoutalo, jak chytře jsou propojeny jednotlivé příběhové linie celé knihy. Jen mě mrzel příliš úsečný konec.

Pokoutnik
07.06.2017 1 z 5