Bábovky

Bábovky
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296503/bmid_babovky-Ado-296503.png 4 5844 5844

Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu Napadlo vás někdy, co řeší milenka ženatého muže a jaká je ve skutečnosti ta příšerná manželka, o které jí on vypráví? Nebo proč má sestra manželky tak špatný vztah se svojí dcerou? Jak se vlastně cítí ta patnáctiletá holka, na kterou si rodiče nikdy neudělají čas? A kam se vlastně poděly ty peníze? Kdo je vzal, kdo je ztratil, kdo je utratil, kdo je našel a kdo je bude muset vrátit? Nechte se strhnout upřímnou zpovědí hlavních hrdinek, kde nechybí ironie, humor, bolest, napětí, nenávist ani láska. Kde se emotivní příběhy vzájemně prolínají, jeden vede ke druhému, k celé řadě zajímavých rozuzlení a potom nerušeně pokračují dál, někdy šťastně, někdy ne, takový už je život.... celý text

iveta35
09.05.2017 4 z 5

Souhlasím s ostatními, parádní kniha, ale bez konce ? to mě nemile překvapilo ...

OliP
08.05.2017 3 z 5

Neříkám, že ta kniha byla špatná, ale na to, jakou měla reklamu, mě neoslovil. Vadilo mi, že byť byla každá žena zcela jiná - věkově, sociálním prostředím, problémy, které jí život přinesl, vyprávěla každá svůj životní příběh, respektive jeho část, tak nějak příliš stejně.

Limonadovyjoe
04.05.2017 3 z 5

Tak to byl bonbónek teda :) tuhle knížku zvládnete přečíst na jeden zátah. Postavy jsou navzájem propojené a jejich představování na sebe hezky navazuje. I když je fakt, že některé postavy byly nudné a nezajímavé. Zklamal mě ale konec,který je nijaký, takhle mohla knížka skončit klidně o pár kapitol dřív, mohl se ten kruh nějak uzavřít.

Ladyewe
01.05.2017 4 z 5

Mám ji doma v elektronické podobě. To si tak člověk přijde z práce domů, udělá si čaj, uvelebí se,hodí nohy na stůl, vezme tablet do ruky, těší se jak bude pokračovat ve čtení, přečte dvě stránky a světe div se!! Kniha končí!!! :-D Tolik neuzavřených osudů až srdce bolí :-(

verushka19
01.05.2017 4 z 5

Hezké příběhy, ale myslela jsem si, že to bude trochu optimističtější, než jen, že se tam budou všichni podvádět a podobně. Také mi vadil otevřený konec, kde nebylo žádné rozuzlení. Jako plus dávám tomu, že se kniha dobře četla.

Lenka27
29.04.2017 4 z 5

Je příjemné, když od knihy nic moc nečekáte a jste příjemně překvapeni. Uznávám, že je možná až moc čtivá a na čtivosti by neubral podrobnější popis charakterů žen. Nicméně propojení osudů bylo nenásilné. Některé postavy bych vynechala, jiným naopak dala více prostoru. Asi nejvíce mi v paměti utkvěla Miluška a Paní Dobrovolná.

Jessica007
28.04.2017 4 z 5

Líbilo se mi prolínání postav. S něčím podobným jsem se setkala třeba v knize "Jarmark obnažených duší" od Ivy Tajovské. Pokud bych měla hodnotit marketing knihy, bylo by to na 5 hvězdiček (nebo i více, pokud by to šlo). Tak jsem taky uvažovala, že si knihu koupím a přečtu. Pak jsem se setkala i s některými ne moc nadšenými komentáři na knihu. Tak to mě ale zájem o knihu nepřešel, co to tedy bude? Koupila jsem si ji - a hned se pustila do čtení. Přečetla jsem 1. kapitolu a začátek druhé. Pak jsem přečetla dost jiných knih. Teď jsem se ke knize vrátila - a začala opět od začátku a přečetla jsem ji během dvou dnů. Líbil se mi tam hodně příběh Květy. Některé příběhy by opravdu byly třeba na samostatnou knihu. Kniha docela čtivá, během těch dvou dnů jsem jí věnovala volné chvíle, jak to jen šlo. Nějaké poselství do života si z ní asi moc neodnesu. Trochu hořké, trochu depresivní, sem tam cukřík - nebo cukříček se našel (tak pro dietáře, není ho tam moc - o to více potěší).

Heyhey
28.04.2017 3 z 5

Ze začátku čtivé, ale vyznívá to do ztracena. Zajímavý nápad, ale chtělo by to domyslet do konce.

zichisek
26.04.2017

Brala jsem knihu jako něco na odlehčení a svůj účel splnila. Příběh byl napínavý, ke konci jsem se už trošku ztrácela v postavách. Obdivuji autorku, že dokázala propojit životy tolika žen. Bylo mi sympatické, že jsem měla pocit, jako bych četla příběhy obyčejných lidí z okolí. Jen od závěru jsem čekala něco víc, nějaký boom. Ale ani v životě není boom, jen život prostě plyne dál.

Alexka
25.04.2017 4 z 5

Kniha je psaná lehkým stylem, dobře se čte. Vzájemně propoené příběhy odkrývají tajemství života obyčejných lidí a prolínají se nepředvídanými způsoby. Postavy jsou vykresleny uvěřitelně, čtenář si k nim rychle vytvoří vztah. Celý příběh má melancholický nádech, chvílemi až rezignovaný, ale pořád postupující dál až skončí, i když by čtenář chtěl víc, protože příběhy jednotlivých postav běží dál.

Andy82
21.04.2017 2 z 5

Vůbec mě to nebavilo. Stále jsem se nemohla zbavit pocitu, že jsem něco takového už jednou četla a hrdinky mi vyloženě lezly na nervy.

Bar16
20.04.2017 5 z 5

Po přečtení Dobře mi tak jsem byla k této autorce trochu skeptická, ale nebojím se dávat druhé šance a jsem ráda, že ji Radka Třeštíková dostala. Bábovky byly skvělé, ukázaly, jak život dokáže být těžký a člověk si uvědomí, jaké blbosti v životě řeší... Moc pěkná knížka, určitě si přečtu ještě něco dalšího.

šuš
18.04.2017

Fajn oddechovka. Nic víc, nic míň.

Zuzulin
17.04.2017 3 z 5

Na knížku jsem se těšila. Musím uznat, že autorka umí moc dobře psát a upoutat čtenáře, ale jsem typ člověka, který nemá rád nedokončené příběhy...vždy mě příběh zaujal, ale v nejzajímavějším skončil...knihu jsem po pátém příběhu odložila...

planet129
16.04.2017 5 z 5

Tak teda klobouk dolů. Kniha mě neskutečně bavila a opravdu by mě zajímalo, jak si mohla autorka zapamatovat jména všech postav a opravdu obdivuji to, jak autorka dokázala všechny příběhy vzájemně proplést. Vřele doporučuji!

simon_a
14.04.2017 3 z 5

Knizka me bavila, ale nejaky pasaze byly na me moc dliuhy. Jinak uzasne propleteny zivoty jednotlivych postav.

GreenTee
14.04.2017 4 z 5

Autorka dokázala skvěle podat různé příběhy z různých úhlů pohledů tak, že jste chápali uvažování každé z vypravěček, a zároveň se to všechno nějak prolínalo. Člověk si pak uvědomí, jak je jeho život propojený se životy ostatních lidí. Jednu hvězdu ubírám za nedotaženost příběhu, protože na všechny otázky jsme nedostali odpovědi a nemůžu si pomoct, ale mezi těmi obálkami byl taky poněkud zmatek.

Marla
13.04.2017 2 z 5

Zvláštní, smutná, depresivní kniha, ve které jsem marně hledala avizovaný humor. Měla jsem ji půjčenou od kamarádky, takže s díky vrátím a budu se snažit zapomenout, že jsem ji četla.

pestas
13.04.2017 3 z 5

Kniha se dobre cetla, ale uplne me nezaujala. Mozna mi vadilo hodne neuzavrenych veci (konce pribehu jednotlivych zen byly otevrene), nebo mi tam proste tak nejak neco chybelo. Jinak propojeni postav bylo dobre,vykresleni takoveho toho kazdodenniho zivota a tak take...

galadrielin
11.04.2017 3 z 5

Knihy Radky Třeštíkové se čtou velmi rychle, příjemně (jako oddychovka ideální). Jenže to je tak nějak všechno. Děj zapomenete velmi rychle. Takže na mě teď Bábovky koukají z knihovny, a já vím, že při čtení se mi celkem líbily, jen si teď už nevzpomenu proč.