Bábovky

Bábovky
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296503/bmid_babovky-Ado-296503.png 4 5844 5844

Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu Napadlo vás někdy, co řeší milenka ženatého muže a jaká je ve skutečnosti ta příšerná manželka, o které jí on vypráví? Nebo proč má sestra manželky tak špatný vztah se svojí dcerou? Jak se vlastně cítí ta patnáctiletá holka, na kterou si rodiče nikdy neudělají čas? A kam se vlastně poděly ty peníze? Kdo je vzal, kdo je ztratil, kdo je utratil, kdo je našel a kdo je bude muset vrátit? Nechte se strhnout upřímnou zpovědí hlavních hrdinek, kde nechybí ironie, humor, bolest, napětí, nenávist ani láska. Kde se emotivní příběhy vzájemně prolínají, jeden vede ke druhému, k celé řadě zajímavých rozuzlení a potom nerušeně pokračují dál, někdy šťastně, někdy ne, takový už je život.... celý text

Vlastula.P
18.03.2017 4 z 5

Po dlouhé době hodnotím knihu méně než pěti hvězdami. Kniha se mi četla velice dobře, propletení postav mi nedělalo ani potíže a celkem mě bavilo. Ale ten konec? Zřejmě mi něco uniklo, jinak nevím. :D

katerina.l.
17.03.2017 4 z 5

Nápad dobrý, napsané pěkné, jen opravdu překombinované... Paní Dobrovolná to na konci hezky sesumarizovala, mám pocit, že každá z předchozích žen se v "její" kapitole objevila.. Nebo ne? Bylo jich tam tolik, že těžko říct :)... Ale ten závěr mě dost zklamal.

starrky
16.03.2017 3 z 5

Knížka je napsaná moc pěkným stylem a dobře se mi četla. Příběhy postav jsou pěkně popsané a hezky se vzájemně prolínají. Vadilo mi, že postav v knize je hodně a člověk tak tápe, kdo je kdo. Každopádně dobrá oddechová kniha.
Nicméně styl psaní autorky se mi celkem líbil, takže určitě přečtu i ostatní její knihy, ve kterých se snad bude lépe orientovat.

Polariss
15.03.2017

dostalo se to ke mmě náhodou od manželky. Překvapilo mě totiž, že to nechtěla ani dočíst. Ještě že tak. Kdyby se jí tohle líbilo, asi bych začal přemýšlet, koho jsem si to vlastně vzal.

Hanulka25
14.03.2017 3 z 5

Knížka, která se moc hezky čte. Postavy jsou tak propletené, že za půlkou jsem měla problém udržet kdo s kým. Konec mě dost zklamal.

Kesssssi
14.03.2017 3 z 5

Oddechovka a příjemné čtení, nicméně není to můj žánr. Příběhy se vzájemně prolínají, takže je nutné vnímat a postupně si spojovat příběhy. Za mě mínus, jelikož se nedá zapamatovat. Ze začátku se člověk drží ale ke konci už se ztrácíte. Knihu už rozhodně v budoucnu nevyhledám.

novina
14.03.2017 4 z 5

Příběhy jsou smutné, ale čtivé. Líbilo se mi propojení postav.

Klára90
12.03.2017 4 z 5

A mě se to líbilo. I když to bylo trochu depresivní a smutné,ale četlo se to dobře,rychle a tak nějak samo. Mám ráda romány od českých autorek,protože děj a způsob života hlavních hrdinů je zasazený do mě známého a blízkého prostředí,díky čemuž si celý děj snadněji představím a dokážu se do něj dostat. Tady se mi také líbilo,jak je kniha napsaná-ta propojenost 12 žen, i když přiznám se,že jsem si občas musela dát pauzu od čtení a uvědomit si,kdo je kdo. Z knihy mám ale dobrý pocit

tatruszka
09.03.2017 4 z 5

Takové milé oddechové počtení. Docela mě zaujala propojenost jednotlivých osudů. Možná to tak doopravdy je i ve skutečnosti, že rozhodnutí jednoho ovlivní nějakým způsobem i životy zdánlivě cizích lidí.

Tynulda
08.03.2017 3 z 5

Příjemné babské čtení.
Smekám před autorkou, která dokázala stmelit tolik příběhů, životních situací, osob a jejich osudů do jednoho pevného celku. Když se prokoušete jmény, vše do posledního puntíku dává smysl.

kiraa
07.03.2017 1 z 5

Asi půjdu proti proudu, ale proboha, čemu jsem se to propůjčila. Dvanáct kapitol a dvanáct bab, kterým se život nějakým zázrakem na samém konci protne. Trochu sci-fi normálně neuškodí, ale tohle by nevymyslel ani scénárista mysteriózních Akta X. Pořád dokola si upamatovávat a pátrat, kdo v tom blbinci kam patří, ke komu, kdo s kým, kdo ne, kdo je kdo. Něco jako situace, kdy jedu nakoupit a u kasy zjistím, že šrajtofle leží na botníku v předsíni. Vytočená jedu zpět ... 12x. Další průser jsou souvětí na půl stránky. Takhle snad někdo mluví??? Audio přednes by zvládl snad jen profesionální trumpetista. Tramtadadáááá ...

Hakl54
07.03.2017 3 z 5

Moc dobře se to čte, ale to je asi tak všechno. Velké množství postav až jsme se v nich úplně ztrácela a příběh se tím kouskoval . Chvílemi jsem už na to kdo je kdo rezignovala a četla tak jak to bylo. Tím to úplně ztráceno smysl. Méně postav by románu jen prospělo.

Chodilicka
05.03.2017

Mnoho postav. Hodně se člověk musel zamýšlet o koho se jedná a s kým byl spojován.))) Psychologické, poučné to ano, ale, že bych musela číst znovu to asi ne :) ale až tak špatné, jak někteří tvrdí to nebylo. Pokud se někdo nad touto knížkou zamyslel a popřemýšlel udělal dobře.

Nikkiproch
03.03.2017 3 z 5

Sedám k napsání komentáře hned po dočtení knihy... Jak já jsem zklamaná! Tolik jsem se na tuhle knížku těšila. Nápad určitě super, provázanost postav je ale tak neskutečně nereálná... Rebeka chodí s ženatým Martinem, který má manželku Karolínu, ta nemůže otěhotnět, tak se spustí s kolegou Zdeňkem, který má manželku Milušku, a hleďme! Ona Karolínu odrodí, je přece porodní asistentka (asi jediná v Praze). A když Miluška zemře, kamarádkou její pozůstalé dcery Saši není nikdo jiný než Rebeka... Už se v tom ztrácíte? Tak to jsme teprve asi na 70.stránce. Zbývá jich ještě něco kolem 250.
Po jazykové stránce se mi knížka líbila, je to takové - s prominutím - ženské vyblití. Připomínalo mi to diskuze s kamarádkami nad sklenkou vína o všem a o ničem.
Co dodat na závěr? Že mám z té knihy takovou depku, že si jdu nalít panáka! :-)

Arella
03.03.2017 2 z 5

Jsem velice na rozpacích z této knihy. Jazykově je velice obratná, občas se mi zdálo, že je toho napsáno více, než by bylo třeba. Příběhy 12 žen jsou jistě zajímavým námětem, ale vystačil by tak na 3 knihy, propletenec, který vznikl, mi přišel občas utažený za vlasy. Všechny náměty, se kterými se setkáváme, jsou velice aktuální, ale všechno je popsáno hodně černobíle, postavy jsou málo vykreslené, všechno je povrchní a spíše teda černé, než bílé. Z knihy na mě sršela negativní energie, neuvěřitelným způsobem, až jsem si říkala, že autorka musela být v nějakém hodně špatném rozpoložení, když tohle všechno ze sebe musela dostat. Promo bylo obrovské, ze všech internetových stránek na mě blikal přebal knihy, ale po přečtení si říkám, jestli to někdo po autorce četl, jestli vážně tohle je určené třeba pro maminky na mateřské, aby si oddychly, protože já jsem si teda vůbec neoddychla.

Alex.rrr
02.03.2017 3 z 5

Musím říct, že kniha mě neoslovila tak, jak jsem čekala. Určitě kladně hodnotím skvělý nápad, krásně propojené děje a čtivost knihy. Ale chybělo mi tam nějaké zakončení nebo odpovědi na vyřčené otázky z příběhů. Nicméně je to dobrá oddychovka.

kanitsuj
02.03.2017 3 z 5

Hodnotím průměrně a mrzí mne to, protože si myslím, že se z nápadu dalo vytěžit mnohem více. Autorka píše velmi čtivě a věrohodně modeluje naprosto reálně uvažující postavy. To je také velkým plusem jejího románu, že se čtenář v některé z postav či napříč charakterovými vlastnostmi více postav najde a souzní s nimi, protože život je bohatý, komplikovaný, nespravedlivý, dějí se v něm neočekávané a nemístné věci, ale těch fatálních setkání nesmyslného zástupu žen je tu již příliš a zbytečně mnoho a závěr je takový jaký je, snad aby autorce nikdo nemohl vyčíst, že sklouzla do kategorie červené knihovny.

monte

nenáročná, ale čtivá oddychovka

halimatu
01.03.2017 3 z 5

Příjemná oddychovka.

MakiMel
01.03.2017 5 z 5

Už v půlce jsem zalitovala, že jsem si od začátku nepsala souvislosti mezi postavami na papír. Ale má to logiku, má to spád. Některé nadcházející události jsem vytušila. Rozhodně zajímavě kompozičně postavená kniha.