Bábovky
Radka Třeštíková
Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu. Napadlo vás někdy, co řeší milenka ženatého muže a jaká je ve skutečnosti ta příšerná manželka, o které jí on vypráví? Nebo proč má sestra manželky tak špatný vztah se svojí dcerou. Jak se vlastně cítí ta patnáctiletá holka, na kterou si rodiče nikdy neudělají čas? A kam se vlastně poděly ty peníze? Kdo je vzal, kdo je ztratil, kdo je utratil, kdo je našel a kdo je bude muset vrátit? Nechte se strhnout upřímnou zpovědí hlavních hrdinek, kde nechybí ironie, humor, bolest, napětí, nenávist ani láska. Kde se emotivní příběhy vzájemně prolínají, jeden vede ke druhému, k celé řadě zajímavých rozuzlení a potom nerušeně pokračují dál, někdy šťastně, někdy ne, takový už je život.... celý text
Moje první kniha od této autorky a určitě ne poslední. Zajímavé příběhy a osudy určitých lidí.
Hodně postav, musela jsem se občas vracet, abych se zorientovala. Jinak docela dobré, moje první knížka od Třeštíkové.
Kniha se dobre cetla, ale preci jen, mohla byt lepe zpracovana, tento styl psani mam rada.
Bábovky jsou moje první kniha od této autorky a musím říct, že jsem ji přečetla jedním dechem.
Dvanáct různých žen. Dvanáct příběhů. Dvanáct zajimavých ženských osudů. Celková propletenost mi přišla hezká a promyšlená, děj byl čtivý a kniha mě rychle vtáhla do děje.
Jediná věc, která mi vadila, a kvůli které taky nedávám plný počet, byla ta ponurost, která se knihou nesla. Řekla bych, že život je veselejší místo na zemi, než ho autorka líčí. :)
Propletení několika životních příběhů mi přišlo jako zajímavý námět, nicméně mi to nakonec přišlo jako kniha bez konce. Čekala jsem nějaký zvrat, kdy se to buď zamotá ještě víc, nebo naopak více rozmotá, ale nic takového se nestalo. Otevřený konec mi přišel úplně nesmyslný. Vůbec jsem v tu chvíli nemohla pochopit, že jsem vážně na konci knížky. Osudy lidí v knize byly určitě zajímavé a "ze života", ale žádnou další přidanou hodnotu podle mě kniha neměla. Nevyhovoval mi ani úplně styl psaní. Asi dám šanci ještě jedné knížce od této autorky a buď mě to nadchne nebo zcela odradí.
Tak toto byl dobry vyber... u me osobne naprosto paradni kniha, osud zen ktere jsou nejak provazane a ani o tom nevi me moc bavil i kdyz jsem se obcas musela zastavit a trochu polovit v pameti spojitost, ale cetlo se to velice dobre a moc me to bavilo...
Jedine co me nenadchlo byl tan otevreny konec a spousta otazek ktere mi na ko.ci zustaly v hlave...
Z knihy jsem byla nadšená. Po přečtení knihy Osm, jsem v Bábovky moc důvěry nevkládala, ale byla jsem mile překvapena.
Sem tam jsem se sice ztrácela, ale líbilo se mi propojení příběhů a uvítala bych jejich pokračování. Přeci jen jich dost bylo nedořešených.
Díky této knize dám autorce ještě šanci a zkusím některou z dalších knih.
Čekala jsem od knihy víc - bohužel. Vadí mi zbytečně moc postav na relativně malém kousku, náhodné zasazení do časových období a vlastně i zakončení knihy.
Obrovské zklamání. Kniha klouže po povrchu, děj je vykonstruovaný, postavy nepravděpodobné, autorka chaoticky a bezdůvodně skáče v čase, není v tom vidět ani základ nějakého spisovatelského řemesla, prostě je to celé špatně. Autorku jsem předtím neznala a doufám, že o ní zase dlouho neuslyším.
Bohuzel mam problem se svym velkym ocekavanim, pokud lidi neco chvali, vetsinou jsem pak zklamana. Toho jsem se bala i u Babovek. Ale nebylo to nutny.
Knizka nam vypravi o zivotech dvanacti zen, ktere jsou nejakym zpusobem vzajemne propletene, i kdyz o tom treba nevi. Kazdy z pribehu je naprosto realny a jiny a jsou napsany svezim pestrym jazykem, kdy i bezny myslenkovy pochod hrdinky zni vtipne a zajimave, ackoliv se nejedna o vylozene vtipnou knizku.
Za me Babovky rozhodne ano, vsem hrdinkam jsem jejich story 100% verila. V poslednim pribehu bych uvitala trochu vetsi spojeni s nekterymi nevysvetlenymi udalostmi z pribehu predchozich zen.
Všeho moc, přečetla jsem, ale do oblíbených knih bohužel nezařadím. raději bych méně osudů a více rozepsat. Kniha byla rozprášená na moc drobečků a spojení jí neprospělo.
Na můj vkus až moc osudů v jedné knize. Papír by nebyl opravdu na škodu:-) Četlo se to ale celkem dobře. Konec jsem nečekala otevřený...
Pohodové čtení, které mě bavilo, i když jsem se občas ztratila v postavách. Ještě malé minus za otevřený konec, to zrovna u takovýchto knih nepotřebuji.
Celkem 12 povídek přináší příběhy dvanácti žen, jejichž životy jsou provázané a ani o tom neví. Není to moc veselé čtení: nevěra, nemanželské děti, odložené děti, prostituce, rakovina, šmejdi s hrnci a dekami, homosexualita, ale je zajímavé odhalovat, jak je kdo s kým propojen.
Knížku jsem četla asi před dvěma roky, vím, že to bylo docela příjemné oddychové počtení. Patří ke knížkám, u kterých si odpočinete a po roce už nevíte, o čem vlastně byly. Ale i takové knížky jsou fajn, když potřebujete zrelaxovat a na nic důležitého nemyslet.
Naprosto osobitý originální styl vyprávění, skvěle promyšlený děj a propojení postav, a bezvadně vystavěné postavy včetně všech jejich myšlenkových pochodů.
Nepatřím mezi cílovou skupinu čtenářů, kniha mě moc nenadchla. Příběh byl sice promyšlený, postavy mohly být i zajímavé, ale styl psaní mě rozčiloval. Dočetla jsem knihu spíš ze zvědavosti.
12 odlisnych zen,ktere navzajem propojuje osud. Dobre promyslena kniha, v nichz jednotlive postavy maji ruzne nalepky - milenka,manzelka,matka,dcera atd. Sledujeme zivoty z ruznych pohledu-jednou nahlizime pod poklicku v jedne domacnosti, v jinem pribehu v jine. Autorka se s postavami nepare, z zivota zachycuje ty nejmene ocekavane situace, o kterych by se jim ani ve snu nezdalo. Otevreny konec jednotlivych pribehu zanechava v ctenari malinke prekvapeni a trochu tajemstvi, jak to cele s postavami vlastne dopadlo.
Kniha je psaná jednoduchým jazykem, čte se rychle - přečteno za den a půl -, což je hlavní plus. Kdybych totiž s postavami "musela" strávit ještě o trochu víc času, bylo by to na antidepresiva. Ze všech příběhů na mě tryskala zoufalost a nespokojenost, což by mi ani tolik nevadilo, kdybych z toho všeho zároveň necítila odevzdanost. Ve své naivitě stále věřím, že ze spousty situací se dostat dá, a tak mi spousta životních příběhů byla proti srsti.
Zároveň ale chápu, že se kniha stala bestsellerem - je o ženách všech věků, a tak se v daných příbězích spousta z nás najde. Jak už však psal někdo níže, k usnadnění čtení a pochopení všech vztahů je dobré vzít tužku a papír a hezky si tu pavučinu vztahů nakreslit.
2016 | Bábovky |
2017 | Osm |
2018 | Veselí |
2020 | Foukneš do pěny |
2023 | Kde jsi, když nejsi |
Moje první kniha od této autorky a hezky se četla.A určitě se budu k této autorce vracet.